Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатства. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна. Такава е била някога, такава е и днес!
Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. А как ще усетите изкусителната като женска прелест Индия без Кама Сутра? И най-сетне: ще проникнете и в света на дивата природа, посещавайки един от най-известните в страната резервати на тигри.  

 

ИНДИЯ:
ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК, ХРАМОВЕТЕ НА КАМА СУТРА И ДИВИЯ СВЯТ НА ТИГРИТЕ
София – Доха – Делхи – Рантамбор – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра – Орча – Каджураху – Делхи – Доха – София

Пътешествие из древни градове в страната, която роди
откриването на Новия свят

30.04 – 08.05.2016
9 дни/7 нощувки

ПРОМО ЦЕНА: 1599 евро/ 3127 лв. за записване до 29.02.2016г. с включени летищни такси
Стандартна цена: 1699 евро/3323 лв. с включени летищни такси

 

ПРЕДИМСТВА В ПРОГРАМАТА:
•    Полети с една от най-добрите авиокомпании
•    Настаняване в много добри 3/ 4-звездни хотели
•    Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в Делхи; храма Акшардам, Рантамбор – резервата на тигир, Джайпур – розовият град, Тадж Махал – едно от новите 7 чудеса на света, Каджураху и храмовете на Кама Сутра
•    Езда на слонове, сафари в тигров парк и други запомнящи се атракции
•    Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
•    Водач от фирмата по време на цялото пътуване

 

 

ПРОГРАМАТА

1 ден /30.04/ СОФИЯ – Делхи
Полет от София в 17:45 с катарски авиолинии. Кацане в Доха в 22:20.

2 ден /01.05/ ДЕЛХИ
Излитане от Доха в 01:35 ч. Кацане в индийската столица в 07:40 – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел Golden Tulip 4* (http://www.goldentulipchattarpur.com/en/) или подобен.
След закуска ще направим обзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор – символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи – Чандни Чоук.  Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам – най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря и нощувка.

3 ден /02.05/  РАНТАМБОР
Закуска и посещение на храма Лаксми Нараян и Гурудвара Бангла Сахиб – най-голямото място за поклонение за сикхите. Следва трансфер до ж.п. гарата, за да се отправите с експресен влак в 13:15 ч. за Рантамбор, където пристигате в 18:20. Трансфер до хотел “Rantambre Regency” 4*  http://www.ranthambhor.com/   или подобен. Нощувка.

4 ден /03.05/ РАНТАМБОР – ЛЕГОВИЩЕТО НА ТИГРИТЕ – ДЖАЙПУР
Рано сутринта ви предстои среща с дивите тигри, пантери, слонове и много други животински видове в естествения им хабитат. Рантамбор е резерват от 1955 година, a през 1973 г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Резерватът за тигри Рантамбор, разположен между планините Аравалис (Aravalis) и Виндяс (Vindhyas), е уникален пример за природно и историческо богатство, изпъквайки със своята пищност на фона на обширните безводни полета на източен Раджастан. Тигрите в парка лесно могат да бъдат наблюдавани  дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, азиатско диво куче, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. В парка се намира и едно от най-големите бананови дървета в Индия.
След обяд отпътуване за Джайпур, който се намира на около 150 км. Настаняване в хотел “Mansingh Palace” 4* http://www.mansinghhotels.com/  или подобен. Наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади, Джайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия.   Ще имате възможност да се возите на рикша из стария пазар и да усетите аромата на подправките и цветния местен живот. Вечеря. Нощувка.

5 ден /04.05/ ДЖАЙПУР
След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
Днес ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и  в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в  Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на индийския  Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец” – построен е  за улесняване на жените на кралското семейство – дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света.
Вечеря. Нощувка.

6 ден /05.05/ ДЖАЙПУР – ФАТЕХПУР СИКРИ – АГРА
След закуска отпътуваме  към Агра. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. В Агра  ни очаква срещата с едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал – храм на вечната и силна любов.  Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. Следващата спирка е Червеният Форт  – мястото, откъдето заточеният император Шах Джахан през последните години от живота си с тъга е гледал вечният дом на любимата му съпруга. Вечеря и нощувка в хотел «Four Points by Sheraton” 4* http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3944 или подобен.

7 ден /06.05/ КРЕПОСТА НА ОРЧА И КАДЖУРАХУ
Напускаме хотела сутринта, за да вземем влака за гр. Джанси (1-ва класа – климатик; продължителост около 2.30 часа). Отправяме се с автобус до известните храмове на Каджурахо, като по път ще посетим Орча. Това е малък средновековен град, основан през ХVІ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в нея няколко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. (Разстояние от Джанси до Каджурахо – 170 км/ 3 ч)
Пристигане в Каджурахо в късния следобяд и настаняване в хотел “Ramada” 4 * или подобен (http://www.ramadakhajuraho.com/). Вечерта по желание шоу «Звук и светлина». Вечеря и нощувка.

8 ден /07.05/ КАДЖУРАХУ И ХРАМОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА
След закуска ще посветим деня за разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в Каджураху (в източната и западната част), които са в листата на ЮНЕСКО и са наричани още “Храмовете на Кама Сутра”. Всяка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 – 1050 г. от империята Чандела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. На фона на уникалните храмове / от 85 са останали 22/ ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата Хемавати и бога на Луната, след която възниква този световен феномен. Трансфер до Джанси, отпътуване с влак (1-ва класа – климатик) до Делхи. Пристигане в индийската столица Делхи вечерта (22:45ч.) и настаняване в хотел близо до летището за отдих – Ibis 4* (http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7484-ibis-delhi-airport/index.shtml) или подобен.

9 ден /08.05/ КЪМ ЕВРОПА
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с катарски авиолинии в 04:30 сутринта. Кацане в Доха в 06:10. Полет в 07:35 от Доха и пристигане в София в 12:40 ч.

 

 

 

ПРОМО цена за записване до 30.12.2015 г: 1599 евро/ 3128 лв. с включени летищни такси
Стандартна цена:1699 евро/3323 лв. с включени летищни такси

Цената включва:
–    Самолетен билет София – Доха – Делхи – Доха – София с Катарски авиолинии
–    Летищни такси – 290 евро/568 лв. (към 25.06.2015) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
–    6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*
–    Ранно настаняване в Делхи на първия ден
–    Входни такси на обектите, упоменати в програмата
–    Климатизиран транспорт в Индия
–    Транспорт с влак – място в първа класа с климатик
–    Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
–    Всички трансфери, упоменати в програмата
–    Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур – при наличност
–    Сафари в Рантамбор
–    Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
–    Водач на фирмата при минимум 10 туристи

Цената не включва:
–    Шоу «Звук и светлина» в Каджураху – 15 eвро/ 30 лева
–    Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/ 107 лв.
–    Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
–    Неупоменати в програмата услуги
–    Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 12 лв.
–    Туристическа виза за Индия  105 лв – заплаща се лично от туриста при подаването на документите за виза

 

Допълнителна информация:
–    Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
–    Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място в България
–    Минимален брой участници – 10 човека
–    Срок за набиране на групата: 30.02.2016 г.
–    Фирмата предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» – от 2% , за повече информация попитайте в офисите ни.
–    Необходими документи за издаване на туристическа виза – след настъпилите промени от 20.06.13 г. подаването на виза задължително става лично :
– Попълване онлайн на визов формуляр http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
-международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
– 1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см
-105 лв такса
Насрочва се предварително среща в Индийско консулство, като по време на срещата се взимат пръстови отпечатъци от всеки от пътуващите.
–    Няма такса за влизане или излизане от страната
–    Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната
–    Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език

 

(bmg)

Translate »