Kарнавалът на Патра е най-голямото по вида си събитие в Гърция и едно от най-големите в Европа. То включва разнообразие от мероприятия включително балове, паради, артистични проекти, детски карнавали.
Карнавалът в Патра се слави, като най-големия и най-важния карнавал в цяла Гърция и се организира в чест на бога на виното Дионисий. Легендата разказва, че през зимата местните хора зоват чрез различни пиршества божеството да се събуди и да се прероди, носейки отново пролетта. В края на карнавала ритуално се запалва Кралят на карнавала, гърмят се фойерверки, навсякъде звучи музика и се слага край на карнавала.

 

 

 

КАРНАВАЛЪТ В ПАТРА-НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КАРНАВАЛ В ГЪРЦИЯ!
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ – 12 МАРТ 2016
3 дни/2 нощувки
ЦЕНА – 255 ЛВ

 

 

Програма:
1 ДЕН 12/03/2016
Отпътуване от София в 6:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут:  Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месологи. Пристигане надвечер. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: 13/03/2016
Закуска. Отпътуване за гр. Патра – третия по големина град в Гърция. Преминава се през  моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Пристигане в Патра преди обяд. От 11:00 часа е Карнавалното шествие за деца. От 14:00 часа е заключителната част на Карнавала за възрастни. В 21:00 часа – шоу по закриването на Карнавала. Отпътуване от Патра късно вечерта. Нощувка в Месологи.

3 ДЕН 14/03/2016
Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се спира за разглеждане на красивия планински град Янина, разположен на езерото Памвотис. Пристигане в София вечерта

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 2 нощувки със закуски на блос маса в гр. Месологио хотел 3*;
♣ 1 Вечеря в хотела / на блок маса /;
♫ Посещение на град Патра и участие в Карнавала;
♫ Разглеждане на град Янина;
♫ Такса за моста РИО – АНТИРИО;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро
/ лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси;
♣ Водач през цялото пътуване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♫ Лични разходи;

 

(mlt)

Translate »