Метеора е удивително място в Централна Гърция, където е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска република, обитаваща манастири на върховете на грандиозни, устремени към небето, скални кули. Метеора е едно от най-привлекателните места за поклонници и туристи в Гърция.
Намира се северо-западната част на Тесалийската равнина на около 170 км югозападно от град Литохоро, на около 70 км западно от главния град на Тесалия Лариса, на 21 км от град Трикала и на 1-2 километра от град Каламбака (Стаги).

 

СОЛУН МЕТЕОРА
Дати:28-30.04.2016г.
При записване до 28.02.2016г.- ЦЕНА=159 лв.на турист настанен в двойна или тройна стая.
След тази дата цена=169лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

Програма:

1 ден – Отпътуване в 05:00ч. от паркинга на хотел“ТРИМОНЦИУМ“ в Пловдив и 07.00ч от София.Пристигане в Солун.Панаромна обиколка на града,Бялата кула,Паметника на Ал.Македонски,Панаирния град,Ротондата,Старата градска част, фото пауза при Крепостта“Ептапиргио“ църквата „Св.Димитър“ Свободно време на търговската улица „Егнатия“.Пристигане в Катерини Паралия Настаняване в хотел**/***.Свободно време. Нощувка.

2 ден – Закуска. Oтпътуване за Метеора. Посещение на манастира „Св.Преображение“ – Големият Метеор и  работилница за изработка на икони, златни,сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори и параклиса „Св. Параскева“ в долината Темпи и Олимп – планината на гръцките богове.По желание срещу заплащане посещение на гръцка вечер в Паралия. Нощувка.

3 ден – Закуска. По-желание и допълнително заплащанe, отпътуване за град ЕДЕСА  известен под името ВОДЕН,дадено му от българският цар САМУИЛ.Мястото се посещава от много туристи поради красотата на самите водопади. Единият,който пада от 70м височина  е наречен на  цар Каранос.През свободното  време  за кафе и сувенири.Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив  вечерта.

 

До 28.02.2016г.- ЦЕНА=159 лв.на турист настанен в двойна или тройна стая.
След тази дата цена=169лв.
Цената включва:
*Транспорт с лицензиран автобус;
* 2 нощувки + 2 закуски в хотел**/***
*Панорамна обиколка на Солун.
*Екскурзия до Метеора.
*Медицинска застраховка с покритие 4000 евро;
*Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Цената НE включва :
Входна  такса  за 1 манастир – 3 евро;
Посещение на гръцка вечер –  25 евро;
Доплащане за застраховка за лица над 65 г.-5лв.
Доплащане за лица от 70г до 80г-9 лв;

 

41

Translate »