Босна и Херцеговина  е страна разположена в Югоизточна Европа, е западната част на Балканския полуостров. Граничи с Хърватия на север, запад и юг, със Сърбия на изток, и с Черна Гора на югоизток.
Като всяка страна и Босна и Херцеговина има своя чар и дух.
Сараево  е столица и най – голям град в Босна и Херцеговина.Сараево се намира в долината Сараево, заобиколен от Алпите, близо до река Милячка. Сараево е известен с различните религии помещаващи се в него – ислям, православие, католицизъм и юдаизъм. Там могат да се видят примерите за присъствието им. За почитателите на музеи и архитектурни забележителности има доста голям списък.

Босна и Херцеговина
Дати:19-22.09.2016
Цена:299лв – Ранни записвания
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

Програма:

1-ден.Отпътуване от Пловдив в 04.00ч  от паркинга на х-л“ТРИМОНЦИУМ“ по маршрут:София-Калотина-Ниш-Крушевац-Ужице-Сараево.Пристигане в Сараево и настаняване в хотел.Нощувка.

2-ден.Закуска до 08.30ч. Отпътуване за гр.Високо и разглеждане на Босненските пирамиди/на Слънцето/ и лабиринта Равне/с неговите подземните енергийни галерии към пирамидите./Връщане в Сараево и свободно време за вечерна разходка в старата градска част.Нощувка.

3-ден.От 06.30-07.30 Закуска. Отпътуване за с.Столак-некропол на Богомилите.След заминаваме за  с.Междугорие което се  намира  в Южна Херцеговина  близо до гр.Читлук.Междугорие е един от най-често посещаваните  поклоннически обекти/ храмове/и молитвен център свързан с появата на благословената Дева Мария. Отпътуване за гр.Мостар и разглеждане  стария град,прочут със старите си турски къщи и старинният мост над река Неретва,който е под закрилата на ЮНЕСКО -изграден през 16 век.Връщане в Сараево свободно време.Нощувка.

4-ден.От 06.30-07.30ч.Закуска.Отпътуване  за Вишеград.Градът е известен  с Иво Андрич  написал романа“ Мостът на Дрина“ отличен с Нобелова награда.Мостът на река Дрина е един от Вишеградските мостове,който е разделящ културите и религиите на босненци и сърби.Мостът е защитен обект от ЮНЕСКО/разглеждане на центъра./След Вишеград отпътуваме за Каменград.Второто  етноселище на Кустурица,строежът на което  е бил започнат през юни 2011г.Отпътуване за Кралево и по възможнос посещаване на манастира в Жича. Отпътуване за България-Крушевац-Ниш-София-Пловдив.Пристигане в Пловдив късно вечерта.

 

 
Цена=299лв  на турист настанен в  двойна или тройна стая.

Цената включва:
Транспорт с туристически автобус
Туристическа програма
3 нощувки и 3 закуски в хотел**/***
Медицинска застраховка/доплаща се над 65г/
Екскурзоводско обслужване  на посещаваните обекти

Цената НЕ включва:
Входните такси на посещаваните обекти.

 

 

41

Translate »