Още през май мракът в Санкт Петернург започва да губи силата си – времето, в което пролетта най-сетне успява да завладее царския град и парковете се изпълват с цветя и зеленина. Пикът на белите нощи обаче е от средата на юни до началото на юли, когато независимо от часа тъмнината не настъпва, а на човек му се струва, че още се здрачава или тъкмо се развиделява.Белите нощи не са явление, уникално за Санкт Петербург, но в никой друг северен град те не са били толкова поетично възпети и обрисувани. Какво по-романтично от разходка покрай величествените сгради, изящните фасади, бреговете на река Нева и каналите?

 

 

 

БЕЛИТЕ НОЩИ – ПРИБАЛТИКА СЪС САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ХЕЛЗИНКИ
Будапеща – Варшава – Рига – Санкт Петербург – Хелзинки – Талин – Вилнюс – Краков
20.06 – 03.07.2016
14 дни/13 нощувки със закуски
Цена: 1500лв., при група от 35 човека
Цена с отстъпка за ранни записвания до 31.12.2015г.: 1400лв

 

 

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус;
13 нощувки със закуски – по 1 в Рига, Талин, Вилнюс и Краков; по 2 в Будапеща, Варшава и Хелзинки; 3 в Санкт Петербург;
ферибот Хелзинки – Талин;
Туристически обиколки по програма;
Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
Медицинска застраховка

Цената не включва:
Виза за Русия – 119лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10дни; 185лв. За срок от 3 дни;
доплащане за единична стая: 650лв.;
Медицинска застраховка за лица на възраст над 65г. ;
Входни такси и допълнителни посещения: обед в Рига – 20 евро; църквата Спас на Крови, Петропавловска крепост, Исакевски събор – по 250 рубли; балетна постановка – 60 евро; Ермитаж – 25 евро /входна такса + слушалки + екскурзовод/; Дворец Меншиков – 500 рубли; Дворец Петерхоф /основен дворец + градини/ – 1400 рубли; 24-часова карта за градски транспорт в Хелзинки – 6 евро; обед в Талин – 20 евро; Тракайска крепост /входна такса + екскурзовод/ – 7 евро; Катедрала в Краков – 20 злоти; Двореца Вавел – 100 злоти;
Разходи от личен характер;

 
* Екскурзията се провежда при минимум 35 човека
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:
•    при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
•    при място на тръгване, различно от обявеното в програмата
•    при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
•    при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

*Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

 

 

ПРОГРАМА
Ден 1
Отпътуване по маршрут Пловдив – София – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел 3*** в Будапеща.
Ден 2
След закуска отпътуваме за Варшава. Настаняване в хотел 3*** във Варшава.
Ден 3
След закуска започва нашата кратка панорамна  и пешеходна обиколка на Полската столица. Силно разрушена по време на Втората световна война Варшава не само е възстановила манастирите, кралските дворци и дворците на полската шляхта, но е успяла да запази духа на отминалите славни времена. Ще се разходим по Кралския тракт, ще се снимаме с Варшавската русалка на Пазарния площад, ще видим  Барбакана и Катедралата.
В следобедните часове ще пресечем Полша от юг на север,разказвайки си историята на този славен народ. Ще пресечем транзитно Литва и ще се настаним да нощуваме в хотел 3 *** в столицата на Латвия –  Рига.
Ден 4
След закуска ще направим пешеходен тур на града. Ще видим Паметника на свободата, ще си пожелаем нещо хубаво пред Часовника на щастието, ще снимаме Къщата на котката, къщите на Тримата братя. Малките средновековни улички ще ни отведат от Шведската порта през Двореца на кръстоносците и Катедралата до паметника на Бременските музиканти…Винаги е добре да опиташ местната кухня, а нашето предложение за тристепенно меню е в един от добрите ресторанти на града. Времето лети и ние се насочваме към Русия, пресичайки границата при Псковска област.
Късно пристигане и настаняване в хотел 3 *** в  Санкт Петербург.
Ден 5
След закуска се отправяме към нашият първи целодневен обиколен тур в града. Ще започнем със Смолни институт, Александър невската лавра, улица Милионна, по мостовете над Мойка, Фонтанка , канала Грибоедов и река Нева. Ще се направим спирка край Мариинския двореца, Исакевския събор и ще разходим по Площада на декабристите. Няма да пропуснем Василевския остров с двореца на Меншиков, както и Петропавловската крепост с гробницата на руските императори. Една от нашите задължителни спирки е църквата Спас на крави, Михайловския дворец, Марсово поле с огъня на незнайния войн и Летний сад с двореца на Петър Велики. С преминаването по целия Невски проспект ще се запознаем с грандиозните осъществени планове на руското императорско семейство от  Петър I и след Екатерина Велика  – манастира Св. Екатерина и  Св. Петър, Апраскин двор, двореца на Наришкин, Адмиралтейството, Зимния дворец, Александрийската колона, Казанската църква.
След изпълнения с впечатления ден какво по-хубаво от посещение на балетна постановка в един от театрите на града?
Нощувка в хотел в Санкт Петербург.
Ден 6
След закуска с метро се отправяме към посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език. Предвидили сме тур, който ще ви запознае с парадните апартаменти на семейство Романови, с част от картинните галерии и с предмети на изящното изкуство.
Един от най-приближените, най- близки  приятели  на Петър Велики  е бил княз Александър Данилович Меншиков. От неговия дворец е управлявал града и държавата. Елате да го посетим заедно. Макар и не в пълния си блясък той ще Ви впечатли.
Пешеходен тур по Невски проспект.
Нощувка в хотел в Санкт Петербург
Ден 7
След закуска се отправяме на полудневна екскурзия с екскурзовод на български език към лятната резиденция на руското императорско семейство Петерхоф.
След посещение на Горните градини на лятната резиденция ще посетим самият дворец. Изящните позлатени салони, кристални полилеи и огледала, паркетите, картините на европейски майстори на четката за пореден път ще ни убедят в добрия им вкус и стремеж към показен живот. Ще се отправим към долните градини, за да видим феерията на фонтаните – Голямата каскада, фонтана на Самсон,  Римските фонтани, фонтаните на Адам и Ева,фонтана Шахматната гора, фонтана Слънце.
Време е да напуснем Русия и да се оправим към Хелзинки.
Нощувка в хотел 3 *** в Хелзинки.
Ден 8
След закуска започва нашата панорамна обиколка на града – Парламента, Олимпийския стадион, острова – музей Сеурасаари, паметника на Сибелиус, църквата Темппелиаукио, яхтеното пристанище, Сенатският площад, Успенската православна църква, пазарния площад с Кметството и Президентството.
За обяд ще препоръчаме рибена супа или сьомга на пазара ! След това ще имате възможност с градски ферибот да отидете до крепостта Суоменлинна или до зоопарка КоркеаСаари.
Нощувка в хотел 3 *** в Хелзинки.
Ден 9
Ранна закуска и потегляне с ферибот за Талин – столицата на  Република Естония. Не случайно неговият Стар град е в списъка на Юнеско за световно и културно наследство.
Програмата ни започва с разглеждане на Горни град, разположен на хълма Тоомпея – Кулата на средновековния рицарски замък  Дългия Герман, Парламента, православната църква Св. Александър Невски, Градините на датския  крал, Домската катедрала – рицарски храм от XIII век. Останките от крепостни стени и кули. По улицата Късия крак се отправяме към Долни град.  Ще видим Старото кметство, пазарния площад, сградата на немската Ханза.
Време е за кулинарно приключение. За обед ще ви предложим тристепенно меню, подбрано от майсторите на естонската национална кухня.
Настаняване в хотел в Талин.
Следобедна разходка из Долни град – Морската врата и  кулата Дебелата Маргарита, улица Дългия крак ,църквата Св. Олаф, къщите Трите сестри, Къщата на гилдиите, пасажа Св. Катерина. А за вечеря …нищо по-добро от немска кухня в този град, основан от немски рицарски орден.
Нощувка в хотел в Талин.
Ден 10
След закуска се отправяме към Република Литва. Преди да стигнем до нейната столица ще спрем в Тракай – една от старите столици на великото литовско княжество. Ще посетим островния замък с екскурзовод на руски език.
Продължаваме своя път към хотелът ни във Вилнюс. Настаняване и нощувка.
Ден 11
След закуска ще направим пешеходен тур в Стария град, включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Често го наричат най-големия бароков стар град на Европа, а хилядите му посетители ще  срещате навсякъде.
Обиколката включва – Вратата на Даун, параклиса на  Св. Дева Мария на Вилня с нейната чудотворна икона, православният манастир Св. Троица, църквата Св. Казимир, Кметството, Президентството,  Университета, Доминиканския манастир, Катедралата, паметника на Великия княз Гедиминас, река Вилня и манастира Св .Анна. А ако искате да погледнете цялата тази красота от високо препоръчваме изкачването със зъбчатка на Крепостния  хълм.
За обед препоръчваме „цепелинаи”(картофени кнедли) с пълнеж – нещо вкусно, нещо местно,за да си кажем довиждане с този невероятен град
Отправяме се към Варшава. Настаняване в хотел във Варшава.
Ден 12
След закуска се отправяме към дворцовия комплекс Лазенки, където ще се разходим сред прохладата на красив градски парк. Ще се снимаме край Белия дворец, езерото с театралната сцена, оранжерията и паметника на Шопен.
Отправяме се към Краков – старата столица на Полското кралство, културна столица на Република Полша днес. Град с вековни традиции в областта на изкуството, културата, живописта, занаятите, духовността и аристократизма.
Първа пешеходна обиколка в Стария град – площад Матейко, Барбакана, улица Флорианска, Централния площад с дворците на полската шляхта и  храма на Дева Мария, Ягелонския Университет.
Настаняване в хотел в града. Нощувка.
Ден 13
След закуска се отправяме към хълма Вавел. Нашето посещение ще започне с разглеждане на Катедрала на полските крале. Величествена и достолепна.
Продължаваме с посещение на Кралския дворец  с екскурзовод на руски език Именно в него се намира най-голямата колекция от брюкселски гоблени в цяла Европа. Ще посетим Оръжейната и Държавните апартаменти.
Свободно време в центъра на града. Следобед отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 14
След закуска отпътуване за България.

 

(22)

Translate »