Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.

Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята значимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.

Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!

 

 

 

 

 

 

Екскурзия до Япония: Токио, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака
9 дни / 6 нощувки
Дати: 15.04.2016 г.  ( Очаквайте и  нова дата )
1 СВОБОДНО МЯСТО – САМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ
Цена:2963 € / 5795 лв

 

 

 

 

 

 

 

Програма
15.04.16-пт. 1-ви ден София –>
21:45 полет ТК1030 от София. Кацане в Истанбул 23:10.

16.04.16-сб. 2-ри ден –> Доха –> Токио
01.00 полет ТК52 от Истанбул. 18:30 – пристигане в Токио. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел, разположен в Шибуя – младежкото сърце на Токио, където старите традиции граничат с новите концепции. Свободно време за разходка и вечеря в района около хотела с прочутото кръстовище и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Нощувка.

17.04.16-нд. 3-ти ден Токио – Нико –Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн – великолепен дворец от 17 век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: „Не чух“, „Не видях“, „Не разбрах“ – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завоя, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завоя, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Връщане в хотела. Нощувка.

18.04.16-пн. 4-ти ден Токио – Камакура – Йокохама – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с обяд. Посещение на Великия Буда – огромната статуя е излята от бронз през 1252 г., тежи 125 тона и е национално съкровище на Япония; шинтоисткия храм Тцуругаока Хачиман, посветен на 15-ия японски император Ожи, почитан като пазач на войните. Свободно време на търговската улица „Комачи Дори”. Продължаване за Йокохама. Посещение на Лендмарк Тауър – най-високият небостъргач в Япония с прекрасен изглед към града. Ако времето позволява, разходка из Чайнатаун. Връщане в хотела. Нощувка.

19.04.16-вт. 5-ти ден Токио
Закуска. Целодневно разглеждане на Токио: храма Мейджи Шрайн – най-известният шинтоистки храм в Токио от „ерата на прогреса”, построен в чест на император Мейджи, първият император на съвременна Япония, при който стават големите промени, които я превръщат в светско общество. Преминаване покрай „Diet” (Коккай Гиджидо) – величествената сграда на парламента, един от символите на Токио; площада на императорския дворец с руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди; будисткия храм Асакуса Канон Темпъл – най-старият храм в Токио, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце; ще видите уникален начин за лечение на болни с течаща вода и пушек. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Минаване през Гинза – една от най-скъпите улици в света с магазините на всички модни фирми и море от неонови реклами. Посещение на наблюдателната площадка на внушителната сграда на кметството за панорамен поглед към града. Обиколката завършва с моста „Рейнбоу“ и модерния район Одайба, наричан „Ново Токио”, построен върху изкуствено създаден остров. Връщане в хотела. Нощувка.

20.04.16-ср. 6-ти ден Токио – Фуджи – Хаконе – Киото
Закуска. Екскурзия до свещената планина Фуджи, символ на Япония, и националния парк Хаконе. Вулканът Фуджи (на японски Фуджияма или Фуджисан, в зависимост дали в случая се отнася за планина или връх, е най-високата точка на Японските острови (3776 м.). Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът е почти целогодишно покрит с гъста снежна покривка. Фуджияма заема важно място в древната японска религия шинтоизъм и е най-посещаваната планина в света. Изкачване до петата спирка към върха (2,305 м.) с прекрасен изглед към околностите, ако времето е хубаво. Пътуване към националния парк Хаконе. Обяд. Разходка с лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към Фуджи, езерото Аши, планината Футато и други планини на полуостров Изу. Посещение на шинтоисткото светилище Джинджа в Хаконе, чиито червени порти изплуват от от водата, а храмът е скрит в гъстата гора. Основано е през 7 век, за да омилостиви деветглавия дракон, който според древните вярвания живее на дъното на езерото Аши. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (2 ч.). Нощувка.

21.04.16-чт. 7-ми ден Киото – Нара – Киото
Закуска. Разглеждане на Киото – втората столица на Япония (794–1868 г.). Замъкът Ниджо е построен през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун.Той е планиран като негова официална резиденция, която трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрираща неговата неограничена власт. Храмът Кинакуджи (Златният павилион) – проектиран е като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага през 1394 г. построява златния павилион, създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. При възможност посещение на императорския дворец Киото Гошо – дом на много японски императори до 1868 г., когато последният шогун предава властта на императора и столицата се премества в Токио (или посещение на шинтуисткото светилище Фушими Инари, посветено на богинята Инари). Обяд. Разглеждане на Нара – първата столица на Япония (8 век). Посещение парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите митологичният бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени животни, защитници на града и страната и за посланици на храма Тодайджи Темпъл (752 г.) – дом на Великия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Посещение на храма Касуга Тайша Шрайн (ЮНЕСКО) – най-красивият шинтуистки храм в Нара и един от трите най-важни храма в Япония, заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенери. *По желание разходка из старинния квартал на гейшите Гион и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: дворцова музика, бунраку, икебана, чаена церемония и др. Нощувка.

22.04.16-пт. 8-ми ден Киото – Осака –>
Закуска. Екскурзия до Осака – „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Храмът Шитеноджи – първият и най-старият будистки храм в Япония, посветен на четиримата небесни крале. Основан е през 593 г. от принц Шотоку, който въвел Будизма в Япония. Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II Световна Война. В края на деня разходка по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Считат Осака за кулинарната столица на Япония, а жителите й за най-големите ценители на изисканата кухня. Вечеря – „окономияки”, типичното за Осака ястие. Полет TK47 от Осака 22:30.

23.04.16-сб. 9-ти ден –>Доха –> София
05:35 кацане в Истанбул. 07:30 полет ТК1027 от Истанбул. Кацане в София 08:45.

 

 

 

 

 

 

Цените включват:
самолетни билети София – Токио / Осака – София;
летищни такси (04.09.2015): 305 € / 597 лв. – подлежат на потвърждение;
билет за влака-стрела Мишима – Киото;
6 нощувки в хотели 4*: 4 в Токио, 2 в Киото;
6 закуски, 4 обяда, 1 вечеря;
всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
целодневна екскурзия с автобус до националния парк Никко и водопада Кегон;
целодневна екскурзия с автобус до Камакура и Йокохама;
целодневна панорамна обиколка с автобус на Токио;
целодневна екскурзия с автобус до 5-та спирка на планината Фуджи и националния парк Хаконе;
изкачване с лифт до връх Комаготаке (зависи от метеорологичните условия);
разходка с корабче по езерото Аши;
целодневна екскурзия с автобус и разглеждане на Киото и Нара;
целодневна обиколка с автобус и разглеждане на Осака;
местни екскурзоводи;
водач-преводач от фирмата;
медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

 

 

 

 
Допълнително се заплащат:
по желание: спектакъл в Гион – вход 3,150 йени (около 45 лв) – заплаща се на място;
медицинска застраховка за лица над 70 г. – доплащане: 19 лв.;
по желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена – сключва се при записване.

 

 

Необходими документи:
при записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 25.10.2016 ) и минимум 2 свободни страници.

 

 

 

Информация:
Виза за Япония не се изисква, ваксинации не са необходими.
Цените са при курс 100 йени = 1.473 лв. (04.09.2015) При значителна промяна в курса на йената към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
При промяна в стойността летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.

 

 

57

Translate »