Цикладските острови или Циклади  са островна група в централния регион на Егейско море, част от територията на Гърция. По-големите острови са известни световни курорти – Санторини (Тира), Миконос, Аморгос, Андрос, Иос, Милос, Наксос, Парос, Сифнос, Сирос, Тинос.
Гръцкият остров Санторини официално е познат като Тера. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.

 

 

 

 

Цикладски острови – Парос, Наксос, Санторини
Дата: 21.05.2016г.
Престой: 7дни / 5нощувки
Цена: 680 лв.

 

 

 

*Тръгване от София,Пловдив,Варна,Велико Търново

 

Програма:
1-ви ден

Отпътуване от София в 06:00 ч. (от Пловдив в 04.00ч.) за Гърция. Привечер пристигане в Атина и настаняване в хотел. Свободно време с възможност за пешеходна разходка в района на Акропола – квартала „Плака”. Нощувка.

2-ти ден

Ранна закуска (сух пакет) и отпътуване с ферибот от Пирея в 07:25 ч. за остров Парос. Около обяд пристигане на острова и настаняване в хотел. В античността острова е прочут с мраморните си кариери използвани за изработка на едни от най-известните скулптури на Древна Елада. Туристическа програма: посещение на столицата Парикия с разглеждане на Венецианската крепост, ранновизантийската църква Панагия Екатонтапилиани (основана от майката на римския император Константин Велики – Елена), Археологическия музей; посещение на селището Науса (типична Цикладска архитектура – бяло измазани къщи със сини орнаменти и тесни улици) и природния феномен Колимбитрес – големи скали, ерозирали в странни форми, напомнящи на посетителите за огромни скулптури, вклинени в пясъка. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Свободно време за плаж. На обяд отпътуване за Наксос – най-големият остров на Цикладите, известен с дългите си златисти плажове. Настаняване в хотел. След обяд туристическа програма: посещение на столицата Хора с разглеждане на венецианската крепост с 12-те кули, капуцинския манастир, католическата катедрала; величествената Портара – голямата врата от храма на Аполон от 6 в. пр.Хр. Вечерна разходка по крайбрежната улица на пристанището, известна с безбройните магазинчета, кафенета, таверни. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. До обяд свободно време за плаж. На обяд отпътуване за Санторини – най-красивият и привлекателен остров на Цикладите. В ранния следобед пристигане на острова и настаняване в хотел. Туристическа програма: посещение на Имеровигли – селище, изградено по ръба на калдерата с възможност за разглеждане на останките от венецианската крепост Скарос. Вечерна разходка в селището Ойа, разположено в северната част на острова, с възможност за посрещане и любуване на „най-красивия залез в света”. Нощувка.

5-ти ден

Закуска.

Туристическа програма: посещение на селището Пиргос известно с венецианската крепост. Разглеждане на столицата Тира: православната Катедрала, католическата църква, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей или по желание допълнителна екскурзия с корабче до остров Неа Камени, на който все още има активна вулканична дейност
(срещу допълнително заплащане).
След обяд възможност за посещение на музей на виното с дегустация на различни видове вино произведени на острова
(срещу допълнително заплащане)

Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Напускане на хотела. Пътуване за южната част на острова с възможност за разглеждане на закрития археологически комплекс в Акротири съхранил останките от минойски град, разрушен след вулканично изригване. Разходка до Червения плаж в Акротири. Плажът има характерен червен цвят дължащ се на заобикалящите скали като резултат от вулканичните изригвания на острова през вековете. В 15.30ч. отпътуване от Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина около полунощ и заминаване за България.

7-ми ден

Пристигане в София около обяд.

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Настаняване / Дати 21.05.2016г.

17.09.2016г.

Легло в двойна стая 680 лв
Самостоятелна Стая 800 лв.
Дете от 0-11.99г. в стая с двама
възрастни 
на допълнително легло 
630 лв.

 

 

 

 

Цената включва:    

транспорт с лицензиран автобус
5 нощувки със закуски в хотели кат.3*
1 в Атина
1 на о.Парос
1 на о.Наксос
2 на о.Санторини
фериботни такси и билети (икономична класа)
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
туристическа програма на островите Парос, Наксос и Санторини
медицинска застраховка

 

 
   Доплащане:

За тръгване от Пловдив – 20 лв.
За тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи)
За тръгване от В.Търново – 30 лв

 

 
   Отстъпка:

За ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.

 

 
Забележка:

Минимален брой участници: 30

Срок за уведомяване за ненабран брой: 7 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 40% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.

 

23

Translate »