Ниш се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът „Бановина“, построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.

 

Уикенд в Ниш – екскурзия с автобус
София – Пирот – Ниш – Суковски манастир – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
13.02.2016 г.-129 лв.
05.03.2016 г.-129 лв.
09.04.2016 г.-139 лв.
06.08.2016 г.-149 лв.
17.09.2016 г.-149 лв.
29.10.2016 г.-129 лв.
03.03.2017 г.-129 лв.

 

 

 
    
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от София в 8.00 ч. от площад Александър Невски, 8.30 ч. от автогара Сердика по маршрут Калотина – Пирот. Свободно време в Пирот с възможност за посещение на съботния пазар и Музея на Понишавието. Отпътуване за Ниш. Настаняване в хотел. Следобед – разходка в центъра на града: Площадът на освободителите, Нишката крепост, централната пешеходна улица „Обреновичева“, Казанджийското сокаче. Свободно време. Тържествена вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
2 ДЕН
Закуска. Свободно време в Ниш. По желание – посещение на Челе кула (кулата на черепите), уникален паметник, свързан с борбите за национално освобождение на Сърбия през 19 век. По желание и предварителна заявка – посещение на винарна „Малча“ край Ниш, разглеждане на етнографския комплекс и дегустация на местните вина. 13.30 ч. – отпътуване за България. По пътя – посещение на Суковския манастир „Св. Богородица“, живописно разположен в долината на река Ерма. Пристигане в София на автогара Сердика и площад Александър Невски привечер.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Посещение на винарна „Малча“, разглеждане на етнографския комплекс и дегустация на вино с микс от сирена, при минимум 15 записани туристи -12 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист -30 лв.

 
ОТСТЪПКИ
Ученици, студенти и пенсионери-3 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители-9 лв.

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел *** в Ниш
1 тържествена вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Туристическа програма в Пирот, Ниш и Суковския манастир
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение на винарна „Малча“
Входни такси за обекти и музеи, посещавани по желание: Музея на Понишавието в Пирот (120 RSD), Челе кула в Ниш (150 RSD)

 

 
МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ
София-Площад Александър Невски
София-Автогара Сердика

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Валутен курс: 1 евро = 122 сръбски динара
Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.
Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

3

Translate »