Кавала е вторият по големина град в Северна Гърция и е столица на префектурата Кавала. Намира се на залива Кавала, срещу остров Тасос.
Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Може да посетите и къщата на Мехмет Али (основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала), която е превърната в музей. В града се организира и един от най-големите етнически фестивали – международния фестивал Космополис.

 

 

Уикенд в КАВАЛА, Гърция – 2016
Кавала – Керамоти – Тасос
(автобусна програма 2 дни / 1 нощувка)
Цена от:99лв.
Дати:13.02-14.02;16.04-17.04;18.06-19.06;16.07-17.07;13.08-14.08;08.10-09.10

 

 

Програма:
ДЕН – І
/събота/    България – Гърция
Отпътуване в 07.00 ч от София (от храм паметник „Александър Невски”, от страната на ул. Оборище). Пътуване с комфортен, лицензиран автобус по маршрут София–Благоевград–Кавала (330 км). Пристигане в ранния следобед и настаняване в хотел категория В (3*), разположен в центъра на Кавала, в непосредствена близост до морския бряг и историческите забележителности. Свободно време (възможност за плаж, когато времето позволява).
Вечерта, по желание – пешеходна разходка из красивия пристанищен град, тясно свързан и с българската история. Разглеждат се Крепостта, пристанището, Аквадукта – символ на града, паметника и къщата на Мехмед Али и… Възможност за вечеря в рибен ресторант. Нощувка.
ДЕН – ІI
/неделя/    Свободен ден в Кавала или екскурзия до Керамоти / остров Тасос
Закуска. Свободен ден в Кавала или по желание – екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Керамоти и/или остров Тасос, най-големия остров в северната част на Егейско море, известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Трансфер с автобус до пристанищния град Керамоти (40 км.), където едни ще имат достътъчно време за плаж (когато времето позволява), разходки, обяд или риболов а други ще могат да посетят остров Тасос – качват се на ферибот с водача на групата (автобуса не се качва). Пешеходна разходка в столицата на острова Лименас с разглеждане на Древната Агора, Археологическия музей(отвън),  Античния театър и…. Свободно време за разходка, шопинг и обяд.
Следобед отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
  Програмата се провежда на посочените цени при група от минимум 35 записани туристи!
    При група 15-34 туристи програмата ще се осъществи срещу доплащане 15лв на човек, като автобуса ще е съобразен с размера на групата!     

 

 

 

Пакетни цени за дати: 13.02 / 16.04 / 08.10 18.06 / 16.07 / 13.08
На човек в двойна или тройна стая 99 лв 115 лв
1 дете 0-14г. в стая с 2 възрастни 89 лв 105 лв
Единична стая 125 лв 140 лв

І. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:
транспорт с лицензиран, комфортен автобус, оборудван с климатик, мини-бар и TV;
пешеходна разходка в центъра на Кавала;
1 нощувка със закуска в хотел категория В (3*), в центъра на Кавала;
медицинска застраховка с асистанс за периода на пътуването и покритие 10 000 ЕВРО;
водач от агенцията по време на цялото пътуване.

ІІ. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходи от личен характер
вечеря в рибен ресторант
входната такса за крепостта в Кавала – 2,5 ЕВРО
трансфер Кавала-Керамоти-Кавала: 15 лв на човек при минимум 20 желаещи
фериботни билети до/от остров Тасос: 3,00 – 3,50 ЕВРО на човек в едната посока

 

III. ДРУГИ:
    Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 100 лв
Всички деца ползват седалка в автобуса
Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

 

ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи!
Заплащане в брой или по банков път:
авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

 

 

28

Translate »