С тази екскурзия ще се докоснете до невероятното историческо и културно наследство на австрийската столица. Виена е финансов център и средище на международни организации. Тя е голям културен център с университет, академия на науките, множество музеи, театри, великолепна опера. Виена е и световен музикален център, в който са живяли и творили Бетовен, Хайдн, Шуберт, Брамс, Щраус, Моцарт.

 

 

 

 

 

Виена-градът на изкуството
Дати:06.04.2016;28.04.2016
4 дни/2 нощувки

Цена:349лв

 

 

 

 

 

Програма:

ДЕН 1

София – Виена

Отпътуване от София в 22.30 ч. от площад „Александър Невски“, 23.00 ч.  от aвтогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща – Виена.
ДЕН 2

Виена

Пристигане във Виена около обяд. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време в центъра на града – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод – площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, площад „Грабен“ – сърцето на Стария град; бароковата църква „Св. Петър“, готическата катедрала „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. Нощувка.
ДЕН 3

Виена – Виенската гора – Баден

Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. По желание разглеждане на двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Следобед свободно време във Виена – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.) до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира „Светият кръст“, където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори. Нощувка.
ДЕН 4

Виена – София

Закуска. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“. По желание: посещение на Императорската съкровищница в Хофбург (с местен екскурзовод), където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя – короната, имперския скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света. Отпътуване за България в 19.00 ч.
ДЕН 5

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ преди обяд.

 

 

 

 

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел Lenas Donau 3* (или подобен) във Виена
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване

 

 
Цената не включва:
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод
Посещение на двореца „Шонбрун“
Полудневна екскурзия „Виенската гора и Баден“
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод
Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR), входна такса за Зоопарка (16,50 EUR)
Входна такса за манастира „Светият кръст“ (9 EUR)
Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа)
Слушалки по време на пешеходната разходка (2,50 EUR) – заплащат се на място
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

 

 

Допълнителни услуги:

Полудневна екскурзия „Виенската гора и Баден“ при минимум 15 туристи-39 лв
Посещение на двореца „Шонбрун“ при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод)-40 лв.
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 20 туристи-20 лв.
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса)-35 лв.
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.)-19.90 лв.
Вечеря в традиционен ресторант (салата, основно ястие, десерт, 1 напитка по желание (чаша вино/ чаша бира/ безалкохолна напитка) за дата на отпътуване 06.04.2016 г.-45 лв.

 

3

Translate »