Терме Чатеш е термален курорт в Словения недалеч от град Брезице и границата с Хърватска. Разположен сред зелени хълмове покрити с гори – Терме Чатеш е идеалното място за релакс, ваканция и веселба.
Едно от най-красивите и интересни места, които можете да посетите в словения е Пещера Постойна, известна и като Постойнска яма. Тя се намира в близост до град Постойна в Словения. Пещерата, която е с дължина над 20 000 метра, е била създадена от река Пивка, която тече в района.

 

                         ЕКСКУРЗИЯ  до  СЛОВЕНИЯ
Терме Чатеш – пещерата Постойна яма – Любляна
(автобусна програма 3 дни / 2 нощувки – без нощни преходи)
01.04.2016-03.04.2016г.
Цена:299лв.

 

 
Програма
Ден 1
01.04.2016
(петък)    София – Терме Чатеш
Отпътуване в 05.30ч. от София (площад „Ал.Невски от страната на ул.”Оборище”) с луксозен, лицензиран автобус за Словения по маршрут Калотина-Белград-Загреб-Терме Чатеш www.terme-catez.si (800 км). Пристигане в късния следобед/привечер и настаняване във вилното селище на комплекса-3*. Цената е валидна за настаняване на минимум 4 човека в семейни вили/къщи на 2 етажа (на първи етаж-всекидневна и кухня, на втория етаж-1 двойна и 1 тройна стаи). Възможно е настаняване на 2 или 3 човека в семейна къща/вила срещу доплащане–моля, вижте по-долу
Свободно време – ще имате на разположение няколко часа (до 21.00ч) да ползвате БЕЗПЛАТНО закритата „зимна термална ривиера” на комплекса (един безплатен вход за неограничено време) – топла минерална вода, множество басейни, джакузита, водни пързалки, пещери, механични вълни и…. Нощувка.
Ден 2
02.04.2016
(събота)    Пещерата Постойна яма – Любляна
Закуска. Свободен ден за отдих и безплатно ползване на „зимната термална ривиера” на комплекса и/или полудневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) – около обяд отпътуване за пещерата Постойна яма (150 км) – карстова пещерна система с дължина около 20км и дълбочина над 100 метра –  най-дългата пещера в Словения и една от най-значимите и туристически дестинации в Европа, предлагаща най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Отворена е за посещение през далечната 1819 г. и до днес изумява своите посетители с невероятна разходка с влакче, с изумителни пещерни форми, с размери, с акустика и с акваруима с протеи (наричани „човешки рибки” – най-голямото пещерно земноводно на света).
Отпътуване за Любляна (50 км). Свободно време за разходка и вечеря в центъра на словенската столица.
Връщане в Терме Чатеш. Нощувка.
Ден 3
03.04.2016
(неделя)    Словения-България
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

 

ПАКЕТНА ЦЕНА: 268 лв
(задължителни такси: пътни такси, курортна такса и такса регистрация в хотела – общо 16 ЕВРО)
Крайна цена на пътуването: 299 лв (основен пакет + такси)

І. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:
Транспорт с луксозен лиценциран автобус
2 нощувки със закуски във вилното селище 3* на комплекс ТЕРМЕ ЧАТЕШ (Словения) www.terme-catez.si. Безплатен вход за „зимната Термална Ривиера”. Цената е валидна за настаняване на минимум 4 човека в семейни вили/къщи на 2 етажа (на първи етаж-всекидневна и кухня, на втория етаж-1 двойна и 1 тройна стаи). Възможно е настаняване на 2 или 3 човека в семейна къща/вила срещу доплащане–моля, вижте по-долу
Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
ІІ. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Гранични и магистрални такси, курортна такса и такса регистрация в хотела – 16 ЕВРО на човек – заплащат се задължително.
Разходи от личен характер
Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Полудневна екскурзия до пещерата Постойна яма и столицата на Словения – Любляна: 30 ЕВРО за възрастен и 23 ЕВРО за дете до 16г. (в цената е включен входния билет за пещерата). Екскурзията се заявява и заплаща при записване и се осъществява при минимум 25 желаещи.
Доплащане за настаняване по 3 човека във вила/апартамент – 50 лв на човек – общо за двете нощувки
Доплащане за настаняване по 2 човека във вила/апартамент – 100лв на човек – общо за двете нощувки
III. ДРУГИ:
Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 160 лв
Всички деца ползват седалка в автобуса
Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!
потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
Програмата се провежда при минимум 45 записани туристи!
Заплащане в брой или по банков път:
авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.
В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

 

 

 

 

28

 

Translate »