Само хората, които никога не са посещавали Норвегия, са склонни да приемат за истина това твърдение относно скандинавската страна. Норвегия не е само дестинация, която предлага на посетителите си зимни развлечения и дейности, тя може да “даде“ повече от това. Туристите могат да се насладят на  природните явления,  на безброй дейности и събития, могат да се възхитят на спиращи дъха гледки в провинциите, или  на европейска атмосфера, в която са потопени градовете. На всичко това може да сте свидетели и то в слънчево и приятно време.

 

 

 

 

Великден – Столиците на Скандинавия – екскурзия със самолет
София – Малмьо – Грена – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – Осло – Зогнефиорд – Осло – Копенхаген – Малмьо – София
Дата:29.04.2016г.
Цена:1399лв.

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН

София – Малмьо

Отпътуване от Терминал 1 на летище София. Пристигане на летището в Малмьо. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Малмьо. Нощувка.
2 ДЕН

Малмьо – Грена – Стокхолм

Закуска. Отпътуване за Малмьо. Туристическа програма в Малмьо: площад „Сторторгет“ с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър“ – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила“; „Хедманска градина“ от 16 в.; замъкът „Малмьохус“; паркът „Кунгс“; паркът „Слотс“. 11.30 ч. – отпътуване за Стокхолм. По пътя – фотопауза край бреговете на второто по големина езеро в Швеция, езерото Ветерн. Възможност за разходка в центъра на Грена. Настаняване в района на Стокхолм късно вечерта. Нощувка.
3 ДЕН

Стокхолм – Хелзинки

Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Стокхолм (минимум 2 ч.): Старият град; Парламентът; Кралският дворец; Катедралата, където се съхраняват статуите на св. Георги и дракона; Кметството, където всяка година се провежда церемонията по връчване на Нобеловата награда; Кралската опера. Свободно време до около 14.30 ч. 16.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „m/s Mariella“ за Хелзинки. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).
4 ДЕН

Хелзинки – Стокхолм

Пристигане във Финландия в 10.10 ч. Слизане от кораба. Туристическа програма в Хелзинки: площадът на Сената със сградата на Министерския съвет, Университета и Лутеранската катедрала; катедралата „Успение“; монументът „Сибелиус“; Олимпийският стадион и Олимпийската кула. Свободно време. 17.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „m/s Mariella“ за Стокхолм. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).
5 ДЕН

Стокхолм – Осло

10.00 ч. – пристигане в Стокхолм. Отпътуване за норвежката столица Осло. Настаняване в района на Осло вечерта. Нощувка.
6 ДЕН

Осло – Зогнефиорд – Осло

Закуска (сух пакет). Еднодневна екскурзия до Зогнефиорд – вторият по големина фиорд в света. Със своята дължина от 204 км и дълбочина 1200 м той е най-внушителният в Норвегия. Пристигане в града на фиордите Флом. По желание разходка с корабче около най-тесният фиорд в света – Наерой, част от Зогнефиорд, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. (Резервацията за корабче се извършва задължително предварително, при сключване на договора). Връщане в Осло около полунощ. Нощувка.
7 ДЕН

Осло – Копенхаген

Закуска. 9.00 ч. – туристическа програма в Осло с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): паркът с творби на известния норвежки скулптор Вигеланд; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Катедралата; Университетът; Кралският дворец; сградата на Парламента. Свободно време. 16.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „Crown Seaways“ за Копенхаген. Вечеря на блок-маса с включена една напитка. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).
8 ДЕН

Копенхаген – Малмьо – София

Закуска. Пристигане в Копенхаген в 9.45 ч. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): статуята на Малката русалка – символ на Копенхаген; старото пристанище „Нихавн“; фонтанът „Гефион“; кралският дворец „Амалиенборг“ – зимна резиденция на кралското семейство; замъкът и градините „Розенборг“, построен в ренесансов стил. Свободно време по „Строгет“ – най-дългата пешеходна улица в света. Възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес. Трансфер до летището в Малмьо. Отпътуване за България. Пристигане на Терминал 1 на летище София.

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) на турист-78 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист за дата на отпътуване 29.04.2016-110 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист за дата на отпътуване 29.04.2016 -148 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дати на отпътуване 29.04 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага)-75 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Осло – Копенхаген (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дати на отпътуване 29.04 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага)-89 лв.
Разходка с корабче (2 часа) около фиорда Наерой по време на екскурзията до Зогнефиорд – резервацията се извършва задължително предварително, при сключване на договора на турист при минимум 15 туристи-99 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Малмьо – София на авиокомпания „Wizz air“ с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Малмьо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Осло
2 нощувки (без закуски) във вътрешни каюти за четирима (туристическа класа) на круизен кораб по маршрут Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм
1 нощувка със закуска и вечеря на блок-маса с 1 напитка (бира, чаша вино или сок) във вътрешни каюти за четирима (туристическа класа) на круизен кораб по маршрут Осло – Копенхаген
Туристическа програма с местен екскурзовод в Стокхолм, Хелзинки, Осло и Копенхаген
Пешеходна разходка в Малмьо
Еднодневна екскурзия до Зогнефиорд (разходката с корабче се заплаща допълнително)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач-екскурзовод от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 23 кг
Чекиран багаж до 32 кг
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Разходка с корабче около фиорда Наерой
Входна такса за Mузея на книгата на Гинес (90 DKK, за деца – 50 DKK) в Копенхаген
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се осъществи разходката с корабче около фиорда Наерой по време на екскурзията до Зогнефиорд, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Валутни курсове: 1 EUR = 8,93 SEK 1 EUR = 7,46 DKK 1 EUR = 8,42 NOK
Часово време: България, Финландия 12 ч. Швеция, Дания, Норвегия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Дания, Норвегия, Финландия, Швеция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Дания, Норвегия, Финландия, Швеция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

3

Translate »