Нови Сад очарова със спокойствието си, типичното сръбско гостоприемство, разнообразие от възможности за разходки и приятно настроение…

Нови Сад (Novi Sad) е вторият по големина град в Сърбия, център на областта Войводина. Красиво разположен на десния браг на преминаващата река Дунав, Нови Сад често е наричан градът на падащите мостове. Причината за това прозвище е, че само за 100 години мостовете над Дунав са били разрушавани над 11 пъти. Като оставим това на страна и се концентрираме в самия Нови Сад, няма как да не отбележим, че този сръбски град има подчертано европейска атмосфера. Това се дължи главно на красивата архитектура, спокойния начин на живот на местните и тяхното интровертно отношение към всичко и всички, които ги заобикалят.

НОВА ГОДИНА 2016 В НОВИ САД

4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
хранене: BB

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ – ограничени места!!
415 395 лв. на човек

Дата на отпътуване:
30.12.2015 – 02.01.2016 г.

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В СРЪБСКИ РЕСТОРАНТ С ЖИВА МУЗИКА И БОГАТО МЕНЮ, НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО!

София – Белград – Нови Сад – Суботица -Сремски Карловци – Смедерево – София

ПРОГРАМА

Една програма, събрала в себе си културната столица на Сърбия – незабравимия Нови Сад, космополотната столица Белград, аристократичния център на Войводина – Суботица и меката на меда, виното и гостоприемството на брега на Дунава – Сремски Карловци.
Тук се срещат великолепието на Хабсбургската империя, романтиката на Петроварадинската крепост с нейните дюкянчета, ателиета и улични артисти, революционния дух на Светозар Милетич, артистичното сърце, който сякаш се предава през поколенията и, разбира се, веселия сръбски нрав!
Посрещнете Новата 2016 г. с този пъстър водовъртеж от емоции, който ще Ви остави развълнувани и завинаги свързани с красотата на най-забележителната част на Сърбия.

1-ви ден:
Отпътуване от София в 6:00 ч. Пътува се по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад (490 км).
Посещение на Белград. Панорамна на обиколка на града – Църквата „Св.Сава” – най-големият православен храм на Балканите, катедрала на Сръбската православна църква; „Пристанището” , „Площада на републиката” със статуята на княз Михайло, eлитния белградски квартал „Дедине” – къщата на Йосип Тито и Цеца Величкович ; Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най-известната и оживена улица в града; крепостта „Калемегдан”- основана между 13 в. и 19 в., елемент от „визитната картичка” на Белград.
Свободно време.
Отпътуване към Нови Сад,.
Настаняване в хотел 2* в Нови Сад, периферно разположен.
По желание с допълнително заплащане вечеря в традиционен сръбски ресторант по меню без включени напитки и с традиционна за област Войводина жива музика. /включва трансфер до ресторанта с автобуса/.

2-ри ден:
Закуска.
Свободно време в Нови Сад или по желание целодневна екскурзия до Суботица
Отпътуване за Суботица – градът на Сецесион, както го наричат сърбите. Сецесион – стилът на разцъфналите по фасадите на сградите слънчогледи, на ефирните красиви фризове, на бяло-златните дантелени орнаменти, намира своето място в архтектурата на този забележителен сръбски град – картинка от детска книжка, под ореола на Войводинския зимен пейзаж. Туристическа програма в града.
Завръщане в Нови Сад вечерта.
Подготовка за Новогодишната вечер.
Около 20:00:
Празнична Новогодишна вечеря в сръбски ресторант с жива музика, богато меню и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Нощувка.

3-ти ден:
Късна закуска.
Туристическа програма в Нови Сад.
Поради близостта си до Унгария и Будапеща, Нови Сад има подчертано европейски вид: прекрасен стар център, готическа катедрала, посветена на Дева Мария, и една от най- красивите крепости в Европа – Петроварадинската крепост. Разглеждане на Стария град, Кметството от 1895 г. – точно копие на сградата на кметството в Грац, Синагогата, площадът на Свободата, паметника на Светозар Милетич – важен просветен, културен и революционен деец и кмет на Нови Сад през 19 в.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Отпътуване към Сремски Карловци – историческо градче със запазена архитектура на брега на десния бряг на Дунав с множество старинни сгради, които заради своята архитектурна и художествена стойност имат особено място в културната история на сърбите.
Завръщане в Нови Сад.

4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за Смедерево – втората средновековна сръбска столица. На мястото, където река Езава се влива в Дунав, по това време е издигната една от най-големите дунавски и европейски крепости за времето си – Смедеревската крепост (по образец на Константинопол). Тя е изградена във византийски стил. Има форма на неправилен триъгълник, увенчан с 25 кули.
Завръщане в София късно вечерта.

Хотелите по програмата са с категоризация 2*, но бизнес клас, тоест условията са много по-добри от стандартен хотел със съответната категория – богата закуска на блок маса, WI-FI на територията на хотела, нова и поддържана настанителна база – много добри условия в стаите и санитарните възли.
Новогодишната вечеря НЕ се провежда в ресторанта на хотела. Заради естеството на празника, се ползват подбрани традиционни сръбски ресторанти в близост.
Местоположение: на 3.5 км. от центъра на града. Необходимо е ползването на градски транспорт или такси / около 250-300 сръбски динара т.е около 3 евро / .
Молим, обърнете внимание, че хотелите не разполагат с асансьори.
Клиентите, посетили съответните хотели дават висока оценка на местата за настаняване.

Период на пътуване: Възрастен в двойна стая Възрастен в двойна стая
след промоционалния период:
30.12-02.01.2016 395 лв. – еднократно плащане
от 01.09 до 15.11
400 лв. – плащане с депозит
от 01.09 до 15.11
409 лв. – еднократно плащане след 16.11
415 лв. – плащане с депозит след 16.11

Цената включва:
транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
3 нощувки със закуски в хотел 2* в Нови Сад, периферно разположен
Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, жива музика и неограничено количество местни напитки
туристическа програма в Белград
туристическа програма в Нови Сад
посещение на Сремски Карловци
посещение на Смедерево
екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Ресторантът в Новогодишната нощ по тази програма се намира на пешеходно разстояние от хотелите – около 100 до 200 метра, което предоставя допълнително удобство. Богато Новогодишно меню – преди и след полунощ, алкохолните напитки са местно производство, без лимит. Ресторантът е с капацитет около 250 души, с жива музика и чудесна обстановка.
След изчерпване на местата в основния хотел, настаняването е в хотел в близост, също на пешеходно разстояние.

Цената не включва:
входни такси по програмата: входна такса за крепостта в Смедерово – около 400-500 динара и други входни такси за обекти , посетени по желание
целодневна екскурзия до Суботица- 15 евро , включва транспорт до Суботица туристическа програма в градовете, не включва входни такси – – при минимум 25 записани туристи
вечеря на 30.12 в сръбски ресторант по меню без включени напитки и жива музика /традиционните за област Войводина „тамбураси“/ – 12 евро /супа, салата, основно ястие, десерт/ – при минимум 20 записани туристи
доплащане за единична стая – 90 лв.
доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. – 1 лв. на човек на ден
доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 79 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 79 г. до 85 г.- по 3.00 лв. на човек на ден
лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие

Забележка:
Входните такси са с ориентировъчен характер и са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
Цената на екскурзията не включва застраховка „Отмяна на пътуване“. При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Валутен курс:
1 лв ~ 50 RSD сръбски динари

Начин на плащане:
депозит – 150 лв на човек при записване
доплащане до 10.12.2015

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

(ats)

Translate »