Тангиер, Казабланка, Маракеш…само при споменаването на имената на тези градове усещаме истински приятен, пикантен мирис в ноздрите си. Тълпи от хора, пикантно разгорещените спорове, пространство с непрестанно движение – в минутата, в която стъпите в тази страна, разбирате, че сте пристигнали на уникално по рода си място.
Прекарайте уикенда в луксозните курорти Маракеш, Фез или Рабат, прогонващи злите духове с едни от най-пъстроцветните пазари в света, или даващи воля на едни от най-добрите състезателни пътища през ронливите като захар дюни в пустинята…И тази фантастично различна дестинация е едва на три часа път със съмолет от Европа.

 

Мароко – имперските градове – със самолет, водач от България! Отстъпки за ранни записвания!
София – Малага – Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Мекнес – Фес – Бени Мелал – Маракеш – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол – Малага– София
ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:    
05.04.2016 г.;16.04.2016 г.;23.04.2016 г.;30.04.2016 г.;21.05.2016 г.;04.06.2016 г.;11.06.2016 г.;03.09.2016 г.;10.09.2016 г.;08.10.2016 г.;15.10.2016 г.
Цена:1399лв.   РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден
София – Малага – Коста дел Сол
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Мекнес – Фес
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Коста дел Сол – Тарифа  – 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището „градът на 100-те минарета“. Туристическа програма в Мекнес. Свободно време за обяд (заплаща се на място). Отпътуване за Фес (разстояние Мекнес – Фес – 75 км.) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден
Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Градът е основан през 9 век и се гордее със най-старата медина в Мароко, както и с един от най-старите университети в света. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мохамеданския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

4 ден
Фес – Бени Мелал – Маракеш
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес – Маракеш  – 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ден
Маракеш
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията „Котубия“ (отвън), кулата близнак на севилската „Хиралда“, градините „Менара“, дворецът „Бахия“, гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията „Касба“ (отвън). Обиколката приключва на площад „Джемаа Ел Фна“. Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“. Нощувка.

6 ден
Маракеш – Казабланка – Рабат
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Маракеш – Казабланка – 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс „Корниш“ и джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията „Хасан II“ – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка – Рабат – 85 км.)  – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от II в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоядите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на един голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

7 ден
Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат – Танжер – 250 км.) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.

8 ден
Коста дел Сол – Малага – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.50 ч.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“
Трансфер летище – хотел – летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол
2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Sofia“ 4* или подобен във Фес
2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел „Meriem“ 4* или подобен в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Helnan chellah“ 4* или подобен в Рабат
Входна такса за медресето „Бу Инания“ във Фес
Входни такси за двореца „Бахия“, гробницата на династия Саади в Маракеш
Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
Водач-преводач от България
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“
Входна такса за джамията „Хасан II“ в Казабланка (около 12 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Обяд в ресторант в Мекнес, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист – заплаща се на място)
Бакшиши (около 10-20 евро)
Разходи от личен характер

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.
По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.
Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

 

 

3

Translate »