Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите с чара си.
Малко места по света могат да овладеят смесицата на младост и съвремие със средновековие и барок по-добре от Дубровник. Селището е естествено разположено около Стария град – от вътрешната страна на градските стени. Забележителностите се редят една след друга, когато се разхождате по Страдун. Площадите са пълни с барове и ресторанти, които имат външни маси, даващи възможност на посетителите и на местните да си починат и да пийнат по нещо под слънчевите лъчи.

 

 

 

 

Майски празници – Балкански калейдоскоп – екскурзия с автобус
София – Белград – Сараево – Мостар – Дубровник – Будва – Тирана – Круя – Охрид – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
03.05.2016 г.-467 лв.
19.05.2016 г.-467 лв.

 

 

 

 

 

   
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН
София – Белград

Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад „Александър Невски“, 8.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Калотина – Белград. Настаняване в хотел. Следобед – пешеходна разходка в центъра на Белград: площадът на Републиката, търговската улица „Княз Михайло“; крепостта „Калемегдан“. Свободно време. По желание – вечеря. Нощувка.
2 ДЕН

Белград – Сараево

Закуска. Посещение на Къщата на цветята с мавзолея на Йосип Броз Тито. По обяд – отпътуване за Босна и Херцеговина. Пристигане в Сараево вечерта. По желание – вечеря. Нощувка.
3 ДЕН

Сараево – Мостар – Дубровник

Закуска. Пешеходна разходка в Сараево, известен с красивите джамии, старите квартали и автентичната турска „Башчаршия“. Отпътуване за Мостар – разглеждане на центъра на града със „Стари мост“, символ на мира и етническата толерантност, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Дубровнишката ривиера. Настаняване вечерта в района на Неум. По желание – вечеря. Нощувка.
4 ДЕН

Дубровник – Будва – Тирана

Закуска. Отпътуване за Дубровник. Пешеходна разходка в историческия център с местен екскурзовод: от Порта Пиле по главната улица „Страдун“, Францисканският манастир, дворецът „Спонца“, внушителният Княжески дворец, църквата „Св. Влас“, катедралата, старото пристанище. Свободно време. Отпътуване за Черна гора. Пешеходна разходка в стария град Будва: крепостните стени; цитаделата; църквите „Св. Троица“ и „Св. Иван“. Отпътуване за Албания. Настаняване в периферията на Тирана късно вечерта. По желание – вечеря. Нощувка.
5 ДЕН

Тирана – Круя – Охрид

Закуска. Отпътуване за Круя – родният град на Скендербег, албанския национален герой. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка: централният площад Скендербег, джамията на Етем бей, часовниковата кула, кварталът Блок, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Отпътуване за Македония. Настаняване в хотел на Охридската ривиера вечерта. По желание – вечеря. Нощувка.
6 ДЕН

Охрид – София

Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Охрид: Самуиловата крепост; църквите „Света Богородица Перивлепта“, „Свети Пантелеймон“, „Свети Йоан Канео“ и „Света София“; античният театър и градската чаршия. 13.00 ч. – отпътуване за България. Пристигане в София на автогара „Сердика“, и площад „Александър Невски“ късно вечерта.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
5 вечери в ресторантите на хотелите (тристепенно меню, без включени напитки), при минимум 15 записани туристи-99 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист-169 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая-40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая -25 лв.
Трансфер от хотел „Хемус“ *** до площад „Ал. Невски“ на турист-5 лв.

 

 

 

 
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти-15 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители-29 лв.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус.
1 нощувка със закуска в хотел „City“ *** (или подобен) в Белград.
1 нощувка със закуска в хотел „Saraj“ *** (или подобен) в Сараево.
1 нощувка със закуска в хотел „Stella“ *** (или подобен) в Неум.
1 нощувка със закуска в хотел „TE Stella“ *** (или подобен) в периферията на Тирана.
1 нощувка със закуска в хотел „Turist“ *** (или подобен) на Охридската ривиера.
Пешеходни разходки в Белград, Дубровник и Охрид с местен екскурзовод.
Туристическа програма в Сараево, Мостар, Будва, Круя, Тирана и посещение на Къщата на цветята в Белград (без включена входна такса)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Обеди и вечери.
Входни такси за Къщата на цветята и музея „25 Май“ в Белград (300 RSD); градските музеи в Дубровник (100 HRK); крепостните стени в Дубровник (100 HRK); Националния исторически музей в Тирана (200 ALL); църквата „Св. Богородица Перивлепта“ в Охрид (120 MKD).
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
Часово време: България 12 ч. Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора, Албания, Македония 11 ч.
Валутни курсове: 1 евро = 122 сръбски динара; 1 евро = 1,95583 босненски марки; 1 евро = 7,6 хърватски куни; 1 евро = 140 албански леки; 1 евро = 61,6 македонски денара
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Хърватия, Черна гора: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Хърватия, Черна гора: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

3

Translate »