Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните „комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в.
Кападокия е историческо и туристическо наименование, областта се простира предимно в турската провинция Невшехир

 

През май в Кападокия 2016
Автобусна програма от 20.05.2016 с тръгване от София
6 дни/ 5 нощи
Страна на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове! Тук се сливат природа и история, реалност и съвремие!

ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ, ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ И 30 % ДЕПОЗИТ ДО 29.02.2016г.

цена: от 495.00 лв
ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Възрастен в двойна стая Трети
възрастен
Единична
стая
Дете
0-11.99 г.
495 лв. 490 лв. 710 лв. 340 лв.

 

 

 

Програма:
Първи ден 20.05.16
Отпътуване от София в 5.00 от стадион В. Левски, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобед. Следва пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български и разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или по желание разглеждане на нощен Истанбул – включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с програма в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Втори ден 21.05.16
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание разходка с яхта по Босфора. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. След приключване на мини – круиза по Босфора, следва свободно време на Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. (доп. заплащане). Около обяд отпътуване за Анкара. Веднага след пристигане, започва туристическа обиколка на града с разглеждане на символът на града Цитаделата, римските бани, храмът на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 22.05.16
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма в Анкара продължава с посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република. Следва разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, съхранил и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка за фото пауза на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка за фото пауза на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден 23.05.16
Закуска. Туристическа програма в Кападокия. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 24.05.16
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин. Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса около 08:00 ч. Попътно разглеждане на град Коня с посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Рум – създател на учението и ордена на въртящите се дервиши, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Турът продължава с разглеждане на гроба на всепризнатия и обичан хитрец Настрадин Ходжа в град Акшехир. Следва посещение на чаршията за порцелан в град Кютахия, където ще имате свободно време и възможност да закупите сувенири или продкти на известната марка порцелан Гюрал. Пристигане в Бурса, късния следобяд. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Шести ден 25.05.16
Закуска. Разходка в Бурса – първата столица на Османската империя. Градът се слави с множество термални извори, разположен е на пътя на коприната, в подножието на планината Улуда, в близост до най-известният зимен спортен център в Турция. Следва пешеходна обиколка с посещение на гробницата на основателите на Османската държава Осман и Орхан, павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Свободно време за разходки и шопинг в известния търговски център Зафер плаза. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул и от там за България. Пристигане в България късно през нощта.

 

 
Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
Фериботни такси и магистрални
1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*
1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*
Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
Туристическа програма в Анкара с екскурзовод на български език
Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
Туристическа програма в Бурса с екскурзовод на български език
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
Представител на ТА

Цената не включва:
Входните такси за музеите:
Музея на Анадолските цивилизации – 15 турски лири
Крепостта Ючхисар – 6 турски лири
Национален парк Гьореме – 20 турски лири
Долината Зелве – 10 турски лири
Древния град Каймаклъ – 25 турски лири
Гробницата на Мевляна, Коня – вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири)
Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
Полет с балон над Кападокия – 120 евро
Допълнителните екскурзии в Истанбул
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55
Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: В. Търново – 25 лв. на човек; от Габрово – 20 лв. на човек; от Казанлък – 15 лв. на човек, от Ст. Загора – 15 лв.
Разходи от личен характер и бакшиши.
График на тръгване:
Габрово – 05.30 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Велико Търново – 04.30 ч. пред хотел Етър
Казанлък – 07.00 ч. ОМВ до ДАП
Стара Загора – 08.00 ч. ЖП Гара

 

Пояснения:
Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 души
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията
Визов режим: Няма изисквания за визи
Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или от двамата родители
ТА има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153100000007/22.06.2015 на ЗАД „Алианц България“

 

(24)

Translate »