Израел е съвременна държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Израел е република с парламентарна демокрация и със засилени функции на министър-председателя, който се избира пряко от народа. Тя е единствената еврейска държава в света.
Туризмът е много добре развит отрасъл с добра инфраструктура. Годишно страната се посещава от 1,5 милиона туристи и има приходи от близо 2 милиарда щатски долара.
Йерусалим е свещен място на три религии – християнство, юдеизъм и ислям, а в същото време е столица на Израел и най-голям град в страната. Златният град, както го наричат на иврит, е уникално място, където Iи и XXIи век се смесват, като всеки период запазва своята идентичност и пространство. Тук живописни старинни квартали са се сгушили под блестящите офис-кули и апартаменти. Трябва да го видите, за да повярвате.  

 

 

 

Израел програма 5 нощувки
Период : 11 – 16.03.2016
Цена:1260 лв.

 
 Програма:
Ден 1 : Полет София – Тел Авив с авиокомпания Ел Ал в 10,55ч., пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 13,30ч., посрещане и трансфер до хотел Residence 3* в Нетания, настаняване в стандартни стаи.

Ден 2 : закуска. Екскурзия Християнска Галилея
Назарет : градът на Благата вест. Голямата базилика „Благовещение” – домът на Святото семейство, руини на древни църкви – синагоги, стена на средновековен храм, мозайки – подаръци на Храма от различни места по света. Фонтана на Дева Мария. Панорама на Галилея и планината Тавор (Фавор).
Капернаум – град на Исус Христос. Посещение на църквата на 12-те апостоли, построена на мястото, където се е случило 1 от чудесата на Христос, свързани с изцелението.
Табха – чудото с умножението на рибите и хляба. Църквата в Табха. Уникална мозайка от 5-6 век с Нилска тематика. Ярденит – мястото, където река Йордан се отклонява от Галилейско море, традиционно място за кръщаване на християнските поклонници.
Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.

Ден 3 : закуска. Екскурзия до Мъртво море – почивка на оборудван плаж. Възможност за доплащане за вход в СПА + обяд – 40 USD.
Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.

Ден 4 : закуска. Екскурзия Християнски Йерусалим + Витлеем :
Витлеем (Бейт Лехем) – родния град на Исус Христос. Посещение на храма „Рождество Христово” – един от най-древните храмове на Светата земя. Посещението на Храма включва и спускане в пещерата до мястото, където се е родил Спасителят. В пещерата е олтара на Рождеството с Витлеемската звезда, яслите, в които е лежал Младенецът, Олтара на Влъхвите. В храма са запазени древни фрески и мозайки, съхранява се чудотворната икона „Витлеемска радостна Богородица”. Витлеем се намира на територията на Палестинската автономия (необходим е задграничния паспорт).
Християнски Йерусалим – панорамно от наблюдателната площадка на „Двореца на наместника”: Елеонската (Маслинената) планина – църкви и манастири, Спасо-Вознесенския манастир, Храмовия хълм – джамиите „Купол на скалата” и „Ел-Акса”, стария град и градските стени (обзорно). Старият град и кварталите му. Храма „Гроб Господен” (Св. Възкресение) : Голгота, където е бил разпънат Христос, Камъка на миропомазването, Кувуклия (Гробницата на Христос). Последните спирки по Кръстния път на Христос. Благодатния Йерусалимски огън. Стената на плача – Западната стена на разрушения Йерусалимски храм. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.

Ден 5 : закуска. Екскурзия Хайфа – Акко – Кейсария
Бахайските градини в Хайфа – едно от чудесата на съвременния свят.
Панорама на града от планината Кармел. „Златният купол” – гробницата на Баб, един от пророците на Бахаизма.
Акко (Acre) – градските стени и кули от турски времена. Старото пристанище. Турските базари. Историята и следите от пребиваването на кръстоносците в Акко. Джамията Ел Джазар (Бялата джамия).
Кейсария – национален археологически парк. Античният театър – първата подобна постройка в Източното Средиземноморие. Руините на древния хиподрум и Форума. Обществените бани (терми). Мозайките. Пристанището на Ирод Велики. Стените, кулите и портите на града на кръстоносците. Крайбрежната улица. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.

Ден 6 : закуска. Освобождаване на стаите.
Екскурзия в Тел Авив, старинния квартал Яфо, Диамантената борса.
Трансфер до летището в 15,30ч. Полет с Ел Ал до София в 18,30ч., пристигане в София в 21,20ч.

 

 
Пакетна цена на човек  в хотел Residence 3* в Нетания :

период на човек в дв. стая единична стая доп.легло в дв. стая допл. за НВ по желание/период
11-16.03.16 1260 лв. 1520 лв. 1235 лв. 150 лв.

•    Пакетната цена е калкулирана при курс за 1 USD = 1,78 лв.към 15.12.; при увеличение или намаление на курса цената ще бъде прекалкулирана (около 20 дни преди датата на пътуването)

 

Цената включва :
– самолетен билет за  полет София –Тел Авив –  София
– 5 нощувки със закуски в хотел  Residence 3* в Нетания в стандартни стаи
– трансфери летище-хотел-летище
– описаните екскурзии  с екскурзовод на български език
– входни такси за посещаваните музеи по програмата
– медицинска  застраховка ( с покритие 10000 € )
– сертификат за хаджийство
Цената не включва :
–    Летищни такси  135 €  към 09.12.2015 ( цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билети на групата )
–    Доплащане за 5 вечери по желание – 150 лв.
–    Лични разходи
–    Бакшиши – в Израел е прието да се дават на екскурзовода и шофьора по 2-3 долара на ден

 

    Необходим е  задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
Програмата е валидна при минимум 20 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

 

(7)

 

Translate »