Туристите посещават Тоскана по ред причини. Мнозина идват заради изящните изкуства и средновековната история, други искат да опознаят невероятната природа и полегатите хълмове, трети биват привлечени от езика и културата, а четвърти – от плажовете и островите. Тези, които обичат да похапват вкусна храна, идват, за да се насладят на чудесната кухня и известните вина. Каквато и да е причината, едно е сигурно – най-добрите места в Тоскана предлагат по нещо за всеки.

 

 

Първа пролет в Тоскана – със самолет, на български език!
Гарантирани цени и места!
София – Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме – Пиза – Сиена – Монтекатини Терме – Болоня – София

Екскурзия със самолет
4 дни
Цена:
699 лв.
ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:20.03.2016г.

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден  София – Болоня – Монтекатини Терме
Изпращане на летище София от представител на агенцията. 19.25 ч. – полет на Wizz Air за Болоня. Кацане на летището в Болоня в 20.20 ч. Отпътуване за Монтекатини терме. Настаняване късно вечерта. Нощувка.
2 ден  Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата „Санта Мария дел Фиоре“; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад „Синьория“ с „Палацо Векио“ и църквата „Санта Кроче“.Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – „Мостът на златарите“, дворецът „Пити“ и градините „Боболи“. По желание: посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод. Връщане до Монтекатини терме. Нощувка.
3 ден  Монтекатини Терме – Пиза – Сиена – Монтекатини Терме
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
Туристическа програма по желание:
1.Полудневна екскурзия до Пиза (продължителност около 4 ч.)
Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 век; Катедралата – пример за т. нар. романо – пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Връщане в Монтекатини терме.
2.Полудневна екскурзия до Сиена (продължителност около 5 ч.)
Отпътуване за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Дей Кампо“ – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Връщане в Монтекатини терме.
4 ден Монтекатини Терме – Болоня – София
Закуска. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в центъра на града: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия.Трансфер до летището в Болоня. 20.50 ч. – полет на Wizz Air за София. Кацане на летище София в 23.35 ч.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Чекиран багаж до 32кг. (в двете посоки) -130 лв.
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) -62 лв.
Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! -59 лв.
Полудневна екскурзия до Сиена при минимум 20 туристи  -79 лв.
Полудневна екскурзия до Пиза при минимум 20 туристи  -79 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Болоня – София на авиокомпания „Wizz air“ с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Групов трансфер летище – хотел – летище
3 нощувки със закуски в хотел *** в Монтекатини терме
Пешеходна разходка на Болоня
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 EUR на турист на ден (в хотел 4*); доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Чекиран багаж до 32кг.
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод
Полудневна екскурзия до Сиена
Полудневна екскурзия до Пиза
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи.
За ползване на отстъпка за ранни записвания се изисква 50 % депозит!
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч
За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

(bhm)

Translate »