Лесно е да се загубите в историята на Истанбул, но модерен Истанбул, от своя страна, е един кипящ метрополис, така че има какво да видите и от него. Търговията е от световна класа, а нощният живот около площад Таксим продължава до ранни зори. И въпреки че Истанбул не е столица, той е културният и бизнес център на страната, откъдето започват всички нови тенденции.

 

 

 

 

 

Великденски празници в Истанбул 2016 – програма с 3 нощувки, нощен преход
YUKSEL 3*
www.hotelyuksel.com
28.04.2016

Цена:209лв

 

 

 

Програма:

Първи ден
Отпътуване от София в 22:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазардиж в 22:45 ч., от Пловдив в 24:00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Димитровград в 01:15 ч. от Газпром Димитровград.
Втори ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или дневна разходка с яхта по Босфора със свободно време на Египетския пазар. Вечерта възможност за разглеждане на нощен Истанбул, включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или в Рибен ресторант, намиращ се под мостаГалата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора. Връщане вхотела. Нощувка.
Трети ден
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” – ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, възможност за дневна разходка с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул(доп. заплащане)или посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). Свободно време. Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня – Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. Свободно време или посещение на Миниатюрк – музейна открито, в който можете да видите забележителностите на Турция в умален вид (доп.заплащане). За любителите на силните усещания предлагаме посещение на небостъргача Сапфир – най-високата жилищна сграда в Европа, извисяваща се на 261 м., където ще имате възможност да посетите и 4D симулатора, който ще ви създаде илюзията, че летите с хеликоптер над забележителностите в Истанбул (доп. заплащане). По желание разходка до азиатската част с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод и предлага възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша кафе и да се полюбувате на прекрасния изглед към Босфора (доп. заплащане). Вечерта можете да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня – Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане).Нощувка.
Пети ден
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия и посещение на двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – кулата на девицата (доп. заплащане). Туристите, които не са записани за организирана екскурзия, трябва да освободят хотела до 12 часа и да оставят багажа си за съхранение в хотела. След приключване на екскурзията отпътуване и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

 

 

 

 

 
Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки със закуска в хотел по избор
Разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „Тюркоазо“
(без включена входна такса за аквариума)
Прeдставител на TO

 

 

 

 

Цената не включва:

Допълнителните екскурзии
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Трансфер при събрани по-малко от 20 човека за тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Ст. Загора; – около 20 лв. на човек

 

 

 

 

ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:

София 22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
Пазарджик 22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
Пловдив 24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
Димитровград 01:00 ч. Газпром Димитровград
В. Търново 21:15 ч. пред хотел Етър
Габрово 22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Казанлък 23:15 ч. ОМВ до ДАП
Ст. Загора 00:00 ч. ЖП Гара

 

 

 

 

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:
Обзорна екскурзия. Цена: включена в цената. Цената включва: Разглеждат се Синята джамия, църквата „ Света София – отвън „, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
Двореца „Долмабахче”
Екскурзия до Двореца „Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена: 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси.Разглеждат се: Двореца „ Долмабахче“,продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза. Продължаване с автобуса към българската църква „ Свети Стефан“(поради ремонтни работи, църквата може да се разгледа само отвън).
Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол или Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус
Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол – 35 евро Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма,представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус – 45 евро (продължителност около 3,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата.Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Цена: 10 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване. Мармарай е единственото в света съоръжение свързващо два континента. Намира се на 60 м. дълбочина, на близо 5 м. под морското дъно. Мегапроекта е наречен „Строежа на века“ и е осъществен с финансовата подкрепа на Японската банка за международно сътрудничество. След приключване на екскурзията има свободно време в Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран и други подправки.
Разходка с кораб по Босфора
Разходка с кораб по Босфора. Цена: 20 евро (продължителност около 3-4 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб. Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките“.
Двореца „Топкапъ“
Двореца „Топкапъ“. Цена: 27 евро (продължителност около 2,5 часа).Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ.Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата. Цена: 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване.Двореца Бейлербей е разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора. Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.
Нощен Истанбул
Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата. Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Разглеждат се забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт и посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.
Посещение на „Миниатюрк“
Посещение на „Миниатюрк“. Цена: 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.
Посещение на Принцови острови
Посещение на Принцови острови. Цена: 12 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси и придружител на ТА. Това са острови разположени на 19-28 км от Истанбул в югоизточната част на Мраморно море. Фериботи тръгват от Кабаташ и достигат до островите за около 50 минути.Този архипелаг се състои от 4 големи населени острова и 5 по-малки и ненаселени. Фериботът спира само на населените.
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан. Цена: 27 евро (продължителност около 2-3 часа). Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.

 

 

 

 

 

YUKSEL 3*
Разположение:
В квартал Лалели, на 100 м. от трамвайна спирка, на 500 м. от Капалъ Чарши, на 1 км. от Света София, Топ Капъ и Синята джамия.

В стаите:
LCD телевизор, телефон, wireless интернет, климатик, мини-бар, баня с душ, сешоар, сейф.

На територията на хотела:
Ресторант, кафе-бар, конферентна зала.

Хранене:
закуска на шведска маса

 

24

Translate »