Карнавалът в Ксанти е най-големият фестивал в Северна Гърция и изключително културно събитие.
Над 200 000 души го посещават всяка година. Всичко се организира от общината Ксанти и продължава две седмици. Карнавалът включва парад, танци, фолклор, музика, представления на цветни платформи и тълпи от хора.
По време на карнавала уникалните усещания, придружени с много настроение, местна гръцка кухня и ароматно вино, са гарантирани. За първи път събитието се организира през 1926г. и традициите на честването му продължават до днес. Карнавалните шествия през деня предават щафетата на вечерната забава, озарена от фойерверки и осветление, което съперничи достойно на приказно окрасените коледни базари.

КАРНАВАЛ  В  КСАНТИ
11-13.03.2016
Цена: 190 лв
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

Програма:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05:00ч., от София в 07:00ч. за Гърция. Посещение на град Драма с възможност за разходка в парка Св.Варвара. Свободно време в града или по желание (срещу допълнително заплащане) посещение на пещерата Маара. Отпътуване към Кавала и настаняване в хотел. По желание гръцка вечеря в таверна. Нощувка
2-ри ден
Закуска. Панорамна разходка – пешеходна обиколка на Кавала: църквата “Панагия”, Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Крепостта, Акведукт, пристанището. Свободно време . По желание посещение на древното селище Филипи с възможност за разглеждане на археологическата част и музея .Връщане в Кавала.Нощувка
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Ксанти, където ще може да разгледате карнавалните тържества. Те се провеждат в Ксанти по време на Сирни Заговезни, като предназначението им е било прогонването на злите духове. В днешно време карнавалът е изключително пъстър и мащабен като участие вземат много различни групи, някои от тях достигат до 150-200 човека, всяка със своите костюми, песни и танци.Отпътуване за България в 16:00.Пристигане в София и Пловдив към полунощ.
Цена: 190 лв
Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки със закуски в хотел кат.3* в Кавала
посещение на Драма
фотопауза на Филипи
панорамна пешеходна обиколка на Кавала с екскурзовод на български език
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
медицинска застраховка.

Отстъпки:
за деца до 12г. на допълнително легло – 30 лв
за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв

Доплащане:
за единична стая – 60 лв
за тръгване от Пловдив – 20 лв
за допълнителна екскурзия до пещерата Маара – 10 лв (при минимум 15 туристи, включва транспорт и водач), входната такса се доплаща на място.
-Входни такси за крепоста в Кавала: 2,5 EUR
-Входни такси за пещерата Маара
Редовен билет – 7 EUR
Деца, инвалиди, ученици и пенсионери (на възраст над 65 г.) – 4ЕUR
-Входни такси за Археологически обект Филипи-3 EUR ,Музей Филипи-2 EUR

(gs)

Translate »