Курортът Неа Анхеало  се намира на 18 км. от гр. Волос, в югозападната част на залива Пагаситикос. Построен е върху руините на древния град Пирасос – пристанище на известния в древността град Тебес, споменат дори от Омир в „Илиада“. Днешният град е създаден през 1906 г. от гръцки преселници от Поморие и дори в центъра се намира малка църква – прототип на тази в Поморие.  
Пилион – планината над Волос, която образува п-ов между залива Пагаситикос и Егейско море; наричана от Омир „Лятната резиденция на Олимпийските Богове“. Тя е и родината на Кентаврите.

 

 

 

 
ВЕЛИКДЕН – ПИЛИОН- НЕА АНХЕАЛО – ВОЛОС – СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА!!!

    ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ 29 АПРИЛ
    3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И 2 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА В ХОТЕЛ TOKALIS 3*
    ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД С ВИНО
    ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЛАНИНАТА ПИЛИОН
    ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРУИЗ ДО ОСТРОВ СКИАТОС

ЦЕНА – ОТ 349 ЛВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:
1 ДЕН 29/04/16: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* . Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН 30/04/16: Закуска. Свободен ден или по желание * Круиз до о-в Скиатос – Северни Споради. Известен с прекрасните си плажове, кристално море и ухаещ на бор въздух. Прибиране обратно в хотела късния следобяд. Почивка. Към 23:00 часа посещение на църква за Празнична Великденска Литургия. Великденска Вечеря в ресторанта на хотела / след 00:00 часа / с традиционните козунаци, яйца и супа „магерица“.  Нощувка.
3 ДЕН 01/05/16: Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Свободно време. Празничен Великденски обяд с агнешки чевермета, „кукуреци“,  музика и вино. След обяд * по желание: екскурзия до планината Пилион – селищата Макреница и Портаря и разглеждане на гр. Волос. Маркеница – „Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура – стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички, извори с кристално чиста вода и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос.
Портаря – в миналото най-важното от всички 24 селища на Пилион, днес то е лицето и. Някои от неокласическите сгради са запазени и преобразувани в хотели. Трябва да се посети и параклиса на Богородица Портаря – от където идва и името на селището.
Волос – центърът на Гърция. Град богат на история, силно свързан с митологията, град който се развива изключително динамично днес. С новото си пристанище Тесали, град Волос се явява мост между Средния Изток и Азия, а с красотата си – предизвикателна туриристическа дестинация за круизни кораби. Волос е столица на третата по големина област в Гърция  и седалище на Университета на област Тесалия. През цялата година тук се провеждат много културни и спортни събития. Именно от Волос тръгва митичния кораб „Арго“ с Язон и Аргонавтите в търсене на Златното руно. Ето защо този кораб е емблемата на града и той е напълно пресъздаден в периода от август 2004 до лятото на 2007 г., като са спазени всички описани в древността технологии.
Поради обилния обяд – вечеря в хотела не е предвидена, но по желание туристите могат да направят това в някоя от прекрасните таверни на брега на морето в гр. Волос. Нощувка.
4 ДЕН: 02/05/16:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

 

 

За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 90 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка.

 

 

Цена на човек, за пакет, в лева ЦЕНА
Цена на човек в двойна стая 377.00 лв. 349.00 лв.
3-ти възрастен в двойна стая 338.00 лв. 319.00 лв.
Дете 0-5.99 г. с двама възрастни в стая 129.00 лв.
Дете 6-11.99 г. с двама възрастни в стая 225.00 лв.
Доплащане за единична стая 150.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 3 нощувки със закуски и 2 вечери на блок маса в хотел- Tokalis 3* – www.tokalishotel.com;
♫ ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД – с включено вино ;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси;
♣ Водач през цялото пътуване;    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♫ Круиз до о-в Скиатос – 28 €, деца до 11.99 г. – 20 €,;
♫ Екскурзия до Пилион и гр. Волос – 15 €, деца до 11.99 г. – 10 €;

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!
ЗАБЕЛЕЖКА: Круизът се провежда при подходящи метеорологични условия. В случай на неподходящо за плаване с кораба време ще се предложи алтернативна екскурзия.

Translate »