Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички – Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век.

Верона се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници.

Триест е един малък, прекрасен италиански град близо до границата със Словения и Швейцария. Името на града произлиза от положението му – три страни, три граници.

Загреб е столицата на Хърватска, разположена по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава.
Високите върхове на катедралата се виждат отдалеч и перфектно представят красотата, която Загреб има да предложи на посетителите си. От векове наред градът е център на култура и наука, а сега се е развил и като представител на търговията и индустрията. В последно време Загреб е една от най-популярните дестинации в Източна Европа. Това е град с интензивен живот, който предлага както култура, така и забавление, и това е една от причините, поради които хора на всякаква възраст обожават този град.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

Загреб – Триест – Венеция – Верона

5 дни – 4 нощувки
със закуски и вечери, без нощни преходи

18.09 – 22.09.2015

Цена: 448 лв.

Програма:
1 ден: Тръгване в 5:00 ч. сутринта от Пловдив – спирката срещу хотел Тримонциум – банка OББ, от София – в 7:00 ч. от храм паметник Ал. Невски – пицария „Мама Мия” по маршрут Белград – Загреб. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
Hotel Holiday Zagreb, Jankomir 27  10090, Zagreb, Croatia, +385 1 3496 621

2 ден: 07:00 ч. Закуска.
08:00 ч. Пешеходна разходка: централния площад „Бан Йелачич“, Каптол – център на духовния живот и Градец – средище на сръчни занаятчии и търговци в миналото; Катедралата- символ на града и „Долач“ – главният градски пазар; Каменната порта с чудотворната икона на Богородица и Младенеца; църквата „Св. Марк“ – главната църква на Градец; Парламента. 12:00 ч. Отпътуване за Италия.

15:30 ч. Посещение на двореца Castello Miramare ( 6 евро) с уникалните си градини, където са живели ерцхерцог Максимилиян и съпругата му Шарлота.
17:00 ч. Посещение на Триест – с многовековната си и разнолика история, Триест се слави като град с легендарен произход, богато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Свободно време на площад Унита Д’Италия. 18:00 ч. Отпътуване за Лидо ди Езоло.
20:00 ч. Пристигане и настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 ден: 07:30 ч. Закуска.
08:45 ч. Отпътуване за Венеция – най романтичният град в света, огласян от песните на гондолиерите, разказващ легенди за венециански търговци и пътешевственици, за Казанова и Марко Поло.
10:30 ч. Разглеждане на Венеция – Моста на въздишките, Двореца на Дожите – откъдето е управлявана Венецианската република повече от хиляда години, Площада Сан Марко и едноименната базилика – съхраняваща мощите на Светеца, Часовниковата кула, малките мостчета, Канале Гранде. Свободно време във Венеция. По желание разходка с гондола по малките каналчета, разходка по пазара Риалто, откъдето може да си изберете карнавална маска или сувенир от цветно Венецианско стъкло. 16:30 ч. Отпътуване обратно с кораба. Вечеря. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

4 ден: 07:30 ч. Закуска.
08:30 ч. Отпътуване за Верона. Разглеждане на Верона – Арена ди Верон, Виа Мацини и къщата на Жулиета. Свободно време. 16:30 ч. Отпътуване за Цръквеница Пристигане около 22:30ч. настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

5 ден: 08:00 ч. Закуска. 09:00 ч. Отпътуване за България.

Цената е на човек и включва:
* Транспорт с лицензиран автобус
* 4 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*
* Туристически обиколки във Венеция, Верона, Загреб, Триест
* Екскурзоводско обслужване
* Медицинска застраховка

Цената не включва:
* Доплащане за единична стая – 130 лв.
* Двупосочен билет за корабче във Венеция – 18 € (заплаща се задължително)
* Дворецът в Триест – Castello Miramare – 6 €
* Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 13 € (9:00-19:00 ч., неделя 8:30-17:00 ч.)
* Базиликата Сан Марко + Иконостаса + Венецианските коне – 4,50 €
* Кулата Сан Марко – 6 €
* Разходка с Гондола по канале Гранде – около 15 € ( при 6 човека)
* Къщата на Жулиета – 4,50 €, * Арена ди Верона – 4,50 €

(amd)

Translate »