4  65

waterfalls at Plitvicka Jezera National Park

 

Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите.
Загреб– град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Загреб е стар университетски град със съвременна архитектура и много добро икономическо развитие. Който е посетил Загреб веднъж, казват, след това все търси начин да се върне.

 

 

Екскурзия до Словения – Пещерата Постойна Яма, Плитвички езера
Загреб, замъка Предяма и пещерата Постойна, Любляна, Плитвичките езера
Дати: 29.04.2016 , 21.05.2016 , 03.09.2016    
4 дни, 3 нощувки
Цена от 450 лв. 335 лв.
Ранни записвания до 07.03.2016г.
Една от най-известните забележителности в Словения.
500,000 посетители всяка година идват в Постойна Яма.

 

Програма:

1 ден: София – Загреб
Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. София в 07:00ч. по маршрут Белград – Загреб.
Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време.
Нощувка.

2 ден: Загреб – Постойна яма – Любляна
Закуска. Oтпътуване към замъка Предяма и пещерата Постойна, която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света.
Отпътуване за Любляна. Туристическа програма. Любляна е столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Пешеходна обиколка в старата част на града. Връщане в хотела.
Нощувка.

3 ден: Загреб – Плитвички езера
Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на:Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра).
Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Свободно време. По желание възможност за организиране на Хърватска вечер с вечеря и фолклорна програма. Нощувка.

4 ден: Загреб – България.
Закуска. Туристическа програма в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България.

ЦЕНА от 335 лв.
БОНУС: Туристическа обиколка на Загреб, Любляна
БОНУС: Посещение на Постойна Яма
(без включена входна такса)
БОНУС: Посещение на замъка Предяма
(без включена входна такса)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
* 3 нощувки със закуски в хотел
* Медицинска застраховка
* Екскурзоводско обслужване
* Транспорт с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
* Входните такси за допълнителните мероприятия
* входна такса за замъка Предяма – 9 € ( студенти и ученици от 16 – 25 г. 7 €; деца до 15 години 5,40 €)
* входни такси за пещерата Постойна – 23 € ( студенти и ученици от 16 – 25 г. 19 €; деца до 15 години 14 €)
* комбиниран билет – Пещерата+замъка – 28 € ( студенти и ученици от 16 – 25 г. 23 €; деца до 15 години 17 €)
* национален парк „Плитвички езера“ – 25 € (билет + екскурзовод и транспорт)
* доплащне за настаняване в единична стая – 90 лв.

 

 

32

 

Translate »