Карнавалът в Ксанти е най-големият фестивал в Северна Гърция и изключително културно събитие.
Над 200 000 души го посещават всяка година. Всичко се организира от общината Ксанти и продължава две седмици. Карнавалът включва парад, танци, фолклор, музика, представления на цветни платформи и тълпи от хора.
По време на карнавала уникалните усещания, придружени с много настроение, местна гръцка кухня и ароматно вино, са гарантирани. За първи път събитието се организира през 1926г. и традициите на честването му продължават до днес. Карнавалните шествия през деня предават щафетата на вечерната забава, озарена от фойерверки и осветление, което съперничи достойно на приказно окрасените коледни базари.

 

 

 

ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА!
КАРНАВАЛЪТ В КСАНТИ 2016
12-13.03.2016 г.
ТОП Цена:82лв.
*Тръгване от Пловдив

 

 

 

 

 

Програма:

1 ден – Отпътуване в 8.00 ч от паркинга на хотел „Тримонциум” по маршрут: Юндола-Банско.

По пътя отклонение към полите на Рила планина до село Добърско, където ще разгледаме великолепната църквичка „ Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Тя е паметник на културата и е под защитата на ЮНЕСКО, а също и част от Стоте национални туристически обекта на БТС. Пристигане в Банско – родно място на българските народнибудители Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и поета-революционер Н.Й. Вапцаров. Настаняване в хотел***/****. Възможност за ползване на закрит басейн с джакузи, парна баня, фитнес. По желание разглеждане на забележителностите в Банско. Входните такси не са включени в пакета. Възможност за организиране на вечеря в механа по желание. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Ксанти. Минаваме през Драма – център на ном и област в Северна Гърция. Фото-панорама от магистралата към най-красивия град на брега на Егейско море – град Кавала.  Пристигане в Ксанти – eдин от трите главни града на Западна Тракия, наричан „градът на хилядите цветове”. Кафе-пауза. Заемане на позиция покрай Карнавалното шествие. Карнавалът в Ксанти достига своята кулминация на Сирни Заговезни/неделя/.

С всяка година настроението по време на карнавала се повишава и шествията стават все по-мащабни и колоритни.  Цялата многоцветна пъстрота е свързана с желанието на човек рано на пролет да привлече вниманието на боговете и измоли здраве и благоденствие за себе си и за своите близки. Към 16.00 ч се отправяме към Пловдив. Пристигане късно вечерта.

 

НОВА ЦЕНА: 82 лв!

Цената включва:

Ø Лицензиран туристически транспорт;

Ø нощувка със закуска в хотел ***/**** в Банско;

Ø Ползване на вътрешен басейн, парна баня, джакузи и фитнес;

Ø екскурзоводско обслужване по маршрута;

Ø медицинска застраховка с покритие 2000 евро.

 

 

Цената не включва:

· Входни такси на посещаваните обекти;

· Мероприятия по желание;

· Лични разходи;

 

 

64

Translate »