Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. В стария град се намират всички известни забележителности на Бари, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух.
Забележителна е местната кухня със специалитети, които трудно могат да се опитат на други места.Pайонът между градовете Бари и Бриндизи предлага невероятни пейзажи, чудесни удобства и най-важното – спокойствие и много атрактивни цени.

 

Уикенди в Бари  Пролет – Есен 2016
Хотел Palace Bari 4*
Дати:30.04 – 03.05
           03.05 – 07.05
           21.05 – 24.05
           03.09 – 06.09
           20.09 – 24.09
Цена от :690лв.

 

 

Цената включва:
    Самолетен билет София – Бари – София с авиокомпания Wizz air;
    Малък салонен багаж с размери до 42/32/25 см;
    1 брой чекиран багаж до 23кг.;
    Летишни такси;
    3 или 4 нощувки със закуски в хотел Palace Bari 4*;
    Трансфер летище – хотел – летище;
    Обзорен тур на Бари с професионален екскурзовод на български език;
    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
    Представител на туроператора за целия престой;

 

Цената не включва:
    Екскурзия до Лече и Остуни  – 108лв. за възрастен / 54 лв. за дете;
    Екскурзия до Матера – 68 лв. за възрастен / 34 лв. за дете;
    Екскурзия до Алберобело и Мартина Франка – 92 лв. за възрастен / 46 лв. за дете;
    Полудневна екскурзия до Кастел дел Монте – 68 лв. за възрастен / 34 лв. за дете;
    Градска такса – заплаща се на рецепция, при налична такава;
    Лични разходи.

 

 

 

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дати Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая Дете от

2 – 11.99 г.

30.04 – 03.05 3 690 890 580
03.05 – 07.05 4 780 1050 640
21.05 – 24.05 3 690 890 580
03.09 – 06.09 3 690 890 580
20.09 – 24.09 4 780 1050 640

 

 

 

 

Полетно разписание:
София – Бари / 18:00 – 18:20
Бари – София / 18:50 – 21:50

 

Минимален брой: Полета и стаите са гарантирани.
Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии 20 човека.

Резервации:
Депозит при записване: 400 лв.
Доплащане: 21 дни преди отпътуване.

Необходима информация: три имена изписани на латиница, по лична карта/паспорт + номер на документа за самоличност, дата на издаване и дата на валидност.

Анулации:
До 22 дни преди датата на пътуване – 100 лв.
При по-малко от 22 дни до датата на пътуване – 100% неустойка

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Обзорна екскурзия на Бари
Включена в цената
Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Лече и Остуни
108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)
Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.
Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.
Остуни дарида още от каменната ера. Множество пъти е бил събарян, опожаряван и издиган отново и отново. Последно гърците се заели да възстановят „Белият град“ и го нарекли Асту, в превод Нов град. Остини пази вековна история на византийци, древни римляни и Средновековието. Към момента е един от най-посещаваните туристически центрове на гостоприемна Италия. Сгушен между три хълма на „тока“ на ботуша впечатлява със своята архитектура, белият камък и средиземноморският полъх на лазурните плажове.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език.

Матера
68 лева / 34 лева (деца 2 – 12г)
мъртвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те италиянски интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори като Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените някога саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г..
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Кастел дел Монте (ЮНЕСКО)
68 лева / 34 лева (деца 2 – 12г)
След закуска полудневна екскурзия до Кастел дел Монте – обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Съгласно замисъла на императора замъкът е натоварен със силно символическо значение. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Алберобело и Матина Франка
92 лева / 46 лева (деца 2 – 12г)
Отпътуване за Алберобело, приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Свободно време.
Отпътуване за Мартина Франка, вторият най-гъсто населен град на провинцията.
Ще посетите старинната част на града, заобиколена от каменни стени с известните барокови порти, водещи до площади и тесни криволичещи улички. “Пиаца ди Рома” е най-голямото открито пространство в стария град. На територията на Мартина Франка се произвежда специална селекция от италиански бели вина “Док” с характерен кехлибарен цвят и приятен плодов аромат, които се правят от отбрани сортове грозде под строг контрол за качеството. От 1975 г. градът ежегодно е домакин на годишния оперен летен фестивал – “Della Valle d’Itria”.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

 

 

 

 

 

Хотел Palace Bari 4*

Home

Хотел
Хотелът е разположен на централната улица Via Lombardi, в близост до крайбрежието на града. Стаите са обзашедени със старинни мебели, съчетани с модерно изкуство.

Хотелът има два ресторанта и един бар. Ресторант Terrazza Murat предлага специалитети и за най-изисканите вкусове. Ресторанта е разположен в градината на покрива и открива прекрасна гледка към стария град.

Хотелът предлага няколко заседателни зали с модерно оборудване и пригодени за семинари и конференции. За желаещите да спортуват, хотелът предоставя зала за фитнес.

Стаи
Всички 69 стаи са обзаведени стилно:
    Климатик
    телевизор
    Мини бар
    Сателитни канали

Удобства в хотела
Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:
–    Рум-сървиз
–    Безплатен интернет
–    Обменно бюро
–    Помещение за съхранение на багажа
–    Пералня
–    Химическо чистене
–    Конферентна зала
–    Бизнес център

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

4 дни / 3 нощувки

ДЕН-1
Събиране на летище София ТЕРМИНАЛ 1 в 16:00 ч. Полет от София за Бари в 18:00 ч. Пристигане в Бари 18:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН-2
Закуска. Панорамна обиколка на Бари, с местен екскурзовод (включена в цената).
Разглеждане на: Катедралата Св. Савин, построена в края на ХІІ в, базилика Св. Никола, където се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата и други.
Следобяд свободно време или по желание екскурзия до Матера – мъртвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Връщане в Бари. Нощувка.

ДЕН-3
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Лече и Остуни.
Град Лече е наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура.
Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.
Връщане в Бари. Нощувка.

ДЕН-4
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Алберобело и Мартина Франка.  Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате.
Отпътуване за Мартина Франка, вторият най-гъсто населенен град на провинцията.

Трансфер до летището. Полет от Бари за София в 18:50 ч. Кацане в София в 21:50 ч.

 

 

 

 

ПРОГРАМА

5 дни / 4 нощувки

ДЕН-1
Събиране на летище София ТЕРМИНАЛ 1 в 16:00 ч. Полет от София за Бари в 18:00 ч. Пристигане в Бари 18:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН-2
Закуска. Панорамна обиколка на Бари, с местен екскурзовод (включена в цената). Разглеждане на: Катедралата Св. Савин, построена в края на ХІІ в, базилика Св. Никола, където се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата и други.
Следобяд свободно време или по желание екскурзия до Матера – мъртвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Връщане в Бари. Нощувка.

ДЕН-3
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Лече и Остуни.
Град Лече е наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура.
Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.
Връщане в Бари. Нощувка.

ДЕН-4
Свободно време за плаж или по желание полудневна екскурзия до Кастел дел Монте (ЮНЕСКО) – един неповторим образец на средновековната военна архитектура. Връщане в Бари. Нощувка.
ДЕН-5
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Алберобело и Мартина Франка.
Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате.
Отпътуване за Мартина Франка, вторият най-гъсто населенен град на провинцията.

Трансфер до летището. Полет от Бари за София в 18:50 ч. Кацане в София в 21:50 ч.

 

38

Translate »