Виена е красив и богат град. Столица на бивша империя, днес тя е културен център на Европа.  Безбройните забележителности ногат трудно да бъдат изброени и описани в една статия.
Въпреки бомбардировките и разрушенията през Втората световна война, градът остава един от най-красивите в Eвропа и ежегодно се посещаван от стотици хиляди туристи.  Разходите по една екскурзия до алпийската столица определено си заслужават.
Виена разпалва нашето въображение с бързите си валсове и красивата сграда на операта, испанското училище за езда и традиционните кафета. Но освен цялата история и традиции, градът има и една много различна страна, която е младежка, модерна и изобретателна.

 

 

Предколедна екскурзия до Виена със самолет

Транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Маршрут:София – Виена – Мелк – Кремс – София
Дати на отпътуване:19.12.2015 г.

Цена:758 лв.

 

Програма:
1-ви ден , 19.12.2015 София – Виена
Отпътуване от аерогара София с полет на АК „България Еър” за Виена в 17.00 ч. Сборно време Терминал 2 на аерогара София в 15.00ч,. Пристигане във Виена в 17.50ч. Трансфер и настаняване в хотел MESSE PRATER WIEN 3*. Нощувка.

2-ри ден, 20.12.2015 Виена / Коледни базари
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с автобус: забележителностите по малкия ринг: музей на приложните изкуства, градския парк със статуята на Йохан Щраус – син, Виенската опера, хотел Империал, културноисторическия и природонаучния музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Двореца Белведере /фотопауза/, Шварценбергплац, Операта, Музикферайн, Карлскирхе, хотел Империал, Хофбург, Арсенала, Борсата, трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Пратера, Хундертвасер /фотопауза/. Пешеходна туристическа програма в стария град: Мария –Терезия – Плац, паметника на Мария Терезия, площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, площада Грабен С Чумната Колона, най – голямата Катедрала в Австрия – Щефансдом. Възможност за Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език /цена 20 EUR/. По желание – вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

3-ти ден, 21.12.2015 Мелк и Кремс
Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до бенедиктинското абатство в Мелк и Кремс /цена 25 EUR/. Мелк е разположен на скалист хълм над Дунава и отразява разцвета на бароковото изкуство. Ще се нсладите на един от най-красивите манастири в Централна Европа прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”. По пътя за Мелк, спирка в град Кремс, старинен австрийски град, разположен в Долна Австрия на мястото, където р. Кремс се влива в р. Дунав. Следобед връщане във Виена. По желание – вечеря в типичен ресторант /цена 25 EUR/. Нощувка.

4-ти ден, 22.12.2015 Виена – София
Закуска. Свободно време за шопинг на Коледните базари във Виена. Трансфер до летището в 14.00ч. Полет за България в 16.20ч Пристигане в София в 19.00ч.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Виена – София с АК “България Еър”
Летищни такси – 112 евро към 15.04.2015г
Трансфери
3 нощувки със закуски в хотел MESSE PRATER WIEN 3* в централната част на Виена
Туристическа обиколка на Виена
Посещение на Коледните базари във Виена
Медицинска застраховка за периода на пътуването
Екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език – 20 евро при мин 15 туриста
екскурзия до Мелк и Кремс – 25 EUR
Типична вечеря във Виена – 25 евро
Входните такси за посещаваните обекти – около 25 евро
Разходите от личен характер

 

Допълнителни услуги:

Название Избираема Цена
Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език ДА 39.00 лв.
екскурзия до Мелк и Кремс ДА 49.00 лв.
Типична вечеря във Виена ДА 49.00 лв.
Входните такси за посещаваните обекти ДА 0.00
Разходите от личен характер ДА 0.00

 

 

(ely)

Translate »