Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура – „Музея по история на изкуствата“, „Музейния квартал“, музеят „Леополд“, Императорският театър, Народният театър, театърът в Йозефщат. Ако сте любители на операта, задължително трябва да посетите Държавната опера и Народната опера. Не далеч от Щефансплац – сърцето на Виена, можете да откриете малки магазинчета, кафенета, ресторанти, с типичните национални ястия.
Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща.

 

 

 

Аристократизъм и Барок в Будапеща и Виена
Дати : 21.09., 28.10.2016;15.12.2016
Цена:195лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 
Програма на пътуването
ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване в 20.00ч. от гр.Пловдив Дом на Културата, 22.00ч. от стадион  „Васил Левски“ в гр.София, транзитно преминаване през Сърбия, посока Будапеща.

ВТОРИ ДЕН – Пристигане в ранния обед в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български – забележителните мостове на р. Дунав, разглеждане на Парламента, Площада на героите,  Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион, Църквата Свети Матияш, разходка по най – красивата улица на града Ваци. По желание на групата разходка с корабче по Дунав с торта и шампанско. Настаняване в хотела в Будапеща. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Еднодневна екскурзия до Виена. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български: разглеждане на дворците „Шьонбрун“, „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите и дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил, Операта, катедралата „Свети Стефан“, Университета. Пешеходна обиколка и възможност за пазар по невероятните магазини на града. По желание посещение на летния дворец Шонбрун на династията Хабсбург с местен екскурзовод. Свободно време. Отпътуване за Будапеща. По желание организиране на вечеря.Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за шопинг и разходка из красивите улици на Будапеща. Отпътуване за България около 14:00 ч.

ПЕТИ ДЕН – Пристигане в България рано сутринта.

 

 

Цена:195лв.
Дете до 12 год. настанено с двама възрастни:175

 

Цената включва:
*  2 нощувки със закуски в хотел  Budapest 4 *  в Будапеща.
* Водач от фирмата по време на пътуването
* Автобусен транспорт с лицензиран автобус за международни превози
* Медицинска застраховка за лица до 65г.

 
 
Цената не включва: 
* Входните такси на посещаваните туристически обекти
* Доплащане за тръгване от Пловдив – 20 лева
* Панорамна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език 10 евро, 5 евро за дете до 12 години
* Целодневна екскурзия до  Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език 10 евро, 5 евро за дете до 12 години
* Вечеря по желание в Унгарски битов ресторант с типична програма и вечеря – 26 евро за възрастен, 15 евро за дете до 12 години.
* Посещение на двореца Шонбрун – 20 евро /входен билет и беседа с местен екскурзовод/
* Разходка с корабче по Дунав в Будапеща –  20 евро ( с торта и шампанско ) 10 евро за дете до 12 години
*Медицинска Застраховка за лица над 65 години – 8 лева

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

 

7

Translate »