Виена е столицата и най-големият град в Австрия, както и една от деветте провинции. Разположена на двата бряга на река Дунав, Виена се намира на 40 км от границата на Словакия и на 50 км от нейната столица Братислава.
Символите на Виена са могъщата, потъмняла от времето катедрала „Свети Стефан“ и прочутото Виенско колело, разположено в Пратера, огромният парк на брега на река Дунав. Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура – „Музея по история на изкуствата“, „Музейния квартал“, музеят „Леополд“, Императорският театър, Народният театър, театърът в Йозефщат. Ако сте любители на операта, задължително трябва да посетите Държавната опера и Народната опера. Не далеч от Щефансплац – сърцето на Виена, можете да откриете малки магазинчета, кафенета, ресторанти, с типичните национални ястия.

 

 

Екскурзия
Будапеща,Братислава,Виена,Белград
6 дни/5 нощувки
Цена:250 EU

Дати:05.04.2016,29.04.2016,20.05.2016,15.06.2016,13.07.2016,10.08.2016,21.09.2016

Програма:
1 ден
Тръгване от София за Унгария в 08:00ч. от стадион „Васил Левски“.Транзитно преминаване през Сърбия.Пристигане в Будапеща.Нощувка.

2 ден
Закуска.Автобусно-пешеходен тур на Будапеща:Площада на героите,Музея на изящните изкуства,Операта,Будайскаия хълм и много други.Свободно време.
По желание екскурзия до Сентендре и Естергом.
Връщане в хотела в Будапеща.Нощувка.

3 ден
Закуска.Отпътуване за Братислава.Туристическа програма по обяд-катедралата „Св.Мартин“,средновековната крепост и др.
Продължаваме към Виена.След обяд туристическа програма във Виена.Пешеходен тур в Стария град:двореца „Хофбург“ с националната библиотека,Музея на музикалните инструменти,Музея на оръжията и доспехите и др.,площад „Грабен“ с прочутата барокова Колона на чумата,катедралата „Свети Стефан“-готическото бижу на Австрия,търговската улица „Кертнерщрасе“.Панорамна обиколка на Виена:дворецът „Белведере“,един от най-хубавите барокови образци в света,принадлежал на Хабсбургите;Виенската опера,където ежегодно се провежда традиционния оперен бал;булевард „Рингщрасе“,изграден на мястото на старата крепостна стена;двореца „Хофбург“-зимнта резиденция на Хабсбургите;Градския парк с паметника на Йохан Щраус-син;Парламента със статуята на Атина Палада;Кметството-внушителна сграда в неоготически форми;най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена-Виенското колело;трите ръкава на р.Дунав;Уно сити със сградите на ООН.
Нощувка в района на Виена.

4 ден
Свободно време или по желание посещение на двореца „Шонбрун“-лятната резиденция на австрийското императорско семейство.Нощувка в района на Виена.
Връщане в хотел.Нощувка.

5 ден
Закуска.Свободно време във Виена до обяд.Отпътуване за Белград.Настаняване в хотела.По желание посещение на ресторант с жива музика.Нощувка.

6 ден
Закуска.Туристическа обиколна в Белград-църквата „Св.Сава“,Народната библиотека,Националния театър и др.Свободно време.Отпътуване за България.
Пристигане в София вечерта.

За дати 29.04.2016г./20.05.2016г.е осигурено тръгване от:
Варна – 00:30ч.
Бургас-02:30ч.
Сливен-04:00ч.
Стара Загора-05:00ч.
Пловдив-06:00ч.

Цената включва:
5 нощувки със закуски в хотели:2 във Виена и 2 в Будапеща,1 в Белград
Автобусен транспорт;
Екскурзоводски услуги;
Туристическа обиколка на Будапеща и Виена.

Цената не включва:
Медицинска застраховка
Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Допълнителни екскурзии

 

Translate »