Милиони туристи годишно минават през невероятните улици и площади на Рим, които свидетелстват за възникването и развоя на една цивилизация. За да разгледате Рим ще са ви необходими месеци, защото на всяка крачка изниква нещо ново и интригуващо, което носи със себе си дълга история.
Един от символите на града – Колизеумът в Рим, друго емблематично място в Рим е Piazza di Spagna и испанските стъпала. Днес стъпалата са най-известни с това, че там се правят модни ревюта. До тях се стига по улица Via Condotti, на която пък са магазините и луксозните бутици на всички световноизвестни модни марки – Gucci, Dolce & Gabbana, Armani, Bvlgari, Christian Dior и т.н. Още една известна миниатюра от картичките, рекламиращи Рим е Fontana di Trevi. Този фонтан е най-големият в Рим. Той маркира края на един от акведуктите, които в древността са снабдявали града с вода. Пантеонът или наричан „храм на всички богове“ е забележителна пищна историческа постройка. Римският форум някога е бил централната част на древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини и свидетелства на славното минало на Рим.

Задължителна спирка в Рим е Ватикана, църквата Свети Петър и Ватиканските музеи. На площада Свети Петър се намира и Базиликата Св. Петър, която е централно свещено място на Римокатолическата църква.
Още една грандиозна забележителност на Рим е замъкът Сант Анжело, който се намира съвсем близо до Ватикана, като от папския дворец има една крепостна стена, която и води към замъка Сант Анджело.

Нова Година – Рим – Венеция – Флоренция

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка със закуска в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо, 3 нощувки със закуски в Рим, 1 нощувка със закуска в района на Монтекатини и богата екскурзоводска програма във Венеция, Болоня, Рим, Сиена, Пиза, Флоренция.

5 нощувки/ 8 дни

ЦЕНА: 699 лв. на човек 

Цената включва
Транспорт с луксозен автобус;
Съответния брой нощувки със закуски;
Водач-придружител от туроператора;
Екскурзоводско обслужване.
*Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Цената не включва
Новогодишна вечеря;
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
Градска такса в размер на 2-6 EUR на човек на ден;
Посещение на галерията Уфици.

Програма:

28.12.2015 – 09.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 13.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 11.30 ч. Нощен преход.

29.12.2015 – Сутринта – пристигане във Венеция. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Вечерта – настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо. Нощувка.

30.12.2015 – Закуска. Отпътуване за Рим през Болоня. Разглеждане на Болоня – Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

31.12.2015 – Закуска. Екскурзоводска програма: Ватикана (базиликата „Св. Петър” и пл. “Свети Петър”), хълма Капитолия, Колизеума (отвън). Вечерта – Новогодишна вечеря (с доплащане) и посрещане на Новата година. Нощувка.

01.01.2016 – Закуска. Следобед: разходка из бароковия Рим – фонтана Треви, пл. “Испания”, пл. “Навона”, Пантеона. Нощувка.

02.01.2016 – Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Престой в Сиена – разходка из центъра на града с разглеждане на града – „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Разглеждане на Пиза – Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Привечер – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

03.01.2016 – Закуска. Разглеждане на Флоренция – църквата „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). В късния следобед – отпътуване за България. Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. Нощен преход.

04.01.2016 – Пристигане в България.

Допълнителни условия:
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. – 628 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. – 658 лв.
Доплащане за единична стая – 195 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 399 лв.

Допълнителни услуги с доплащане:
Разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията).
Новогодишна вечеря (с доплащане).
Разглеждане на галерията Уфици – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата).

Варианти за Новогодишна вечеря ще бъдат предложени до 01.11.2015 г.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло – 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим – 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и от 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

(rul)

Translate »