„Прага – майка на градовете” – този надпис може да видите на много места в Чешката столица. Това съвсем не е реклама на съвременната туристическа индустрия, а стара титла на този древен град, издялана върху много от историческите й паметници. И наистина духът на Стара Европа продължава да живее тук и да омагьосва всеки пътешественик. През хилядолетната си история Прага е била резиденция на чешки, австро-унгарски и германски монарси и всеки е оставил своя отпечатък тук. Стотиците кули, църкви, замъци и живописни улички в града ще ви потопят в атмосферата на отдавна отминали времена и епохи. Неповторимият му облик е създаден от преплитането на множество стилове – от романски и готика през ренесанс и барок до кубизъм.

 

Свети Валентин в Прага – 4 нощувки, екскурзия със самолет!
София – Прага – София
Екскурзия със самолет
5 дни/4 нощувки
12.02.2016-17.02.2016г.
Цена: 615 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ДЕН
Отпътуване от Терминал 2  на летище София в 10.25 ч. с полет до Прага. Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела. Настанаване в 14 ч. Свободно време. Нощувка.
2 ДЕН
Закуска. По желание и предварителна заявка: Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3  ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка: Разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа) 2. Разходка с корабче по р. Вълтава – 1 час. Свободно време. Нощувка.
3 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Прага. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.
4 ДЕН  
Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура.
5 ДЕН
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София в 12.15 ч. Кацане на летище София в 15.10 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език (приблизително 9 часа), при минимум 10 туристи-95 лв.
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език (приблизително 9 часа), при минимум 6 туристи-140 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса-42 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час)-24 лв.
Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци (картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе, НЕОГРАНИЧЕНА консумация на бира, вино и вода)-75 лв.
Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод на български език (мин. 3 ч.), при минимум 4 туристи-65 лв.
Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод на български език (мин. 3 ч.), при минимум 8 туристи-35 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Прага – София на авиокомпания България ер
Летищни такси
4 нощувки със закуски в Hotel Clarion Congress 4* (или подобен) в Прага
Трансфер летище – хотел – летище
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическата програма „по желание“
Пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR) – заплаща се на място
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
1 EUR = 27 CZK
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Екскурзията се осъществява при мин. 4 записани туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

3

Translate »