Ниш се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът „Бановина“, построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.

 

 

 

 РОМАНТИЧЕН УИКЕНД  В  Ниш
Дата: 13.02 -14.02.2016
/ 2 дни  – 1 нощ. + 1 зак.+Празнична вечеря с жива музика в залата на хотела (включва- топли и студени напитки, основно ястие,салата,гарнитура,десерт, без ограничение на количеството на алкохолни и безалкохолни напитки )/
Цена :   139 лева на човек  при записване до 05.02.2016г.
Нощувка в Ниш – хотел Aleksandar
Искате да избягате заедно с любимия човек и да прекарате незабравимо?В тази програма , ще можете да се насладите на един Романитичен уикенд, в Ниш и да се поглезите с една невероятна разходка в Пирот.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

Програма на пътуването:

 Първи ден на програмата – Тръгване в 05:30ч от Пловдив от Дом на Културата и 07:30ч от Стадион Васил Левски – София. Отпътуване за Сърбия. Пристигане в град Пирот.  Посещение на центъра на града, известен с пиротския си пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазаруване или чаша горещо кафе. Отпътуване за Ниш. Настаняване в хотел „Aleksandar 3***”. Свободно време. По желание (при допълнително заплащане) – празнична вечеря в залата на хотела с жива музика (включва – топли и студени напитки, основно ястие, салата, гарнитура, десерт, без ограничение на количеството на алкохолни и безалкохолни напитки ).

Втори ден на програмата – Закуска в хотела 8:00 часа. Овобождаване на хотела. Следва – Пешеходна разходка в Ниш: ул. Казанджийска, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936г, сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за посещение на търговския център „Калча“ или да се насладите на чаша ароматно кафе или обяд на „Казанджийското сокаче“ – запазена част от старата Нишка чаршия. Свободно време за обяд, шопинг и разходка. Около 15:00 часа отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

 

 
Информация за хотела:

Хотелът се казва Aleksandar3*** се намира само на 4 минути от центъра на град Ниш. Той предлага панорамна гледка към града, 3 ресторанта, безплатен охраняем паркинг и безплатен достъп до Wi-Fi интернет, както и богата закуска.

 

 
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ТУРИСТ : 139 лева на човек

Цената включва :
·               Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
·               Eдна нощувка със закуска на богата блок маса в хотел Alexandar3***, или подобен
·               Празнична вечеря с жива музика в залата на хотела (включва- топли и студени напитки, основно ястие,салата,гарнитура,десерт, без ограничение на количеството на алкохолни и безалкохолни напитки )
·               Пешеходна обиколка на град Ниш и град Пирот
·               Медицинска Застраховка Асистънс с покритие 2000 евро;
·               Екскурзоводско обслужване по време на цели престой.

Цената не включва :
·       Лични разходи;
·       Доплащане за единична стая 30 лева.
·       Входни такси на посещавани обекти
·         Туристическа такса – 1 евро на човек на ден, заплаща се на рецепцията на хотела
·        Доплащане за тръгване от Пловдив 15 лева при минимум 10 туриста

 

 

 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
30 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
5 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт! Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

 

8

Translate »