Москва е ядрото на всички промени, връхлетяващи Русия.Мащабите на града са огромни – по направлението изток-запад диаметърът му е около 40 км, а по север-юг – над 52 км. Още от XII в. идеалният център на града е разположен около двореца Кремъл. Иван Грозни и Сталин са издавали заповедите си от него. Днес стените на Кремъл пазят някои от най-ценните съкровища на страната.
Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.

Екскурзия Белите нощи в Санкт Петербург и Москва
Маршрут: Москва, Санкт Петербург, Царско село, Петерхоф

Продължителност: 8 Дни/7 Нощувки
Транспорт: Самолет
Дати на отпътуване: 03.07.2016 г. 10.07.2016 г.
Цена: 1232 евро

Програма:
1 ден
София – Москва – Санкт Петербург
Отпътуване от София с полет на авиокомпания Аерофлот в 12.30 ч. през Москва до Санкт Петербург. Разписание на полетите: София 12.30 ч. -Москва 15.35 ч., Москва 18.20 ч.- Санкт Петербург 19.40 ч. Посрещане и трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка в Санкт Петербург.

2 ден
Санкт Петербург
Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Исаакиевския събор с катедралата Св. Исаак, Сенатския площад и бронзовата статуя на Петър I, Адмиралтейството, Казанската катедрала, Храм Спасител на кръвта, Смолни събор, Дворцовия площад и Зимния дворец, градината Марсово поле, Василевския остров, Крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 в., от която води началото си градът Петербург. Крепостта е първото здание в града, изградено на Заешкия остров през 1703г. Следобяд свободно време. По желание (с доп.заплащане 45€) вечерна разходка с корабче „Белите нощи” по река Нева и каналите на Санкт Петербург. Нощувка в Санкт Петербург.

3 ден
Санкт Петербург – Царско село
Закуска. Екскурзия до Царско село (гр.Пушкин) – лятна резиденция на руските царе. Посещение на Екатерининския дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Връщане в Санкт Петербург. Нощувка в Санкт Петербург.

4 ден
Санкт Петербург – Петерхоф
Закуска. Целодневна екскурзия до Петерхоф. Петродворец – наречен още Петерхоф Палас, е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е ползвал като лятна резиденция. Свободно време. Нощувка в Санкт Петербург.

5 ден
Санкт Петербург
Закуска. Посещение и разглеждане на Ермитажа – един от величествените световни музеи, предлагащ над 350 зали. Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най – големи музеи в света. Днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Следобяд свободно време или организиране на екскурзия с доп.заплащане . Нощувка в Санкт Петербург.

6 ден
Санкт Петербург – Москва
6.40 ч. отпътуване с високоскоростния влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва /10.20 ч./ Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод: Червения площад – политическия център на Руската федерация, Болшой театър, Събора на Василий Блажени, изграден през 16 в. в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най–стария търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, Новодевичий манастир. Разглеждане на Третяковската галерия, създадена от мецената Павел Третяков, с уникални колекции на известните руски художници, произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Настаняване в хотела. Нощувка в Москва.

7 ден
Москва
Закуска. Разглеждане на Кремъл с екскурзовод– архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събори, Оръжейната палата. Свободно време. Нощувка в Москва.

8 ден
Москва – София
Закуска сух пакет. Трансфер от хотела до летището. Излитане от Москва -08.20 ч. Кацане на летище София – 11.30 ч.

Цена: 1232 евро на човек в двойна стая при минимален брой туристи – 20 човека
доплащане за единична стая – 295 евро;

Цената включва:
• Самолетен билет София –Москва-Санкт Петербург и Москва – София с авиокомпания Аерофлот;
• Трансфери летище –хотел – летище;
• 5 нощувки с 4 закуски в хотел Москва 4* или подобен в Санкт Петербург ;
• 2 нощувки с 2 закуски в хотел Космос 3* или подобен в Москва;
• Билет за високоскоростния влак Сапсан: Санкт Петербург- Москва ;
• Панорамни обиколки в Санкт Петербург и Москва;
• Екскурзия до Царско село ;
• Екскурзия до Петерхоф;
• Посещение на Ермитажа;
• Посещение на Кремъл и Оръжейната палата;
• Посещение на Третяковската галерия;
• Екскурзовод на български език;
• Медицинска застраховка.

Цената не включва:
• летищни такси – 149 евро ;
• туристическа виза за Русия – 35 евро;
• консулска такса – 25 евро;
• Допълнителни екскурзии** :
 Екскурзия до Исаакевския събор -20 евро при минимум 14 човека
 Екскурзия до Храм „Спасител на кръвта” – 20 евро при минимум 14 човека
 Екскурзия „Белите нощи” 45 евро при минимум 20 човека

(its)

Translate »