Хърватия е държава в Югоизточна Европа. Граничи със Словения и Унгария на север, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора на изток. На запад има излаз на Адриатическо море.
Хърватската култура има тринадесетвековна история. Запазени са множество паметници на културата, художествени произведения и научни трудове. В Хърватия има шест паметника на световното наследство и осем национални парка.

 

Обиколен тур АДРИАТИКА – Загреб, остров Крък, Плитвички езера, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Дубровник, Котор, Будва
Цена от:605 лв.
7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 29.04.2016-05.05.2016, 20.05.2016-26.05.2016, 02.09.2016-08.09.2016, 21.09.2016-27.09.2016

 

 

 

 

7 дни / 5 нощувки, 5 закуски, 4 вечери
1 нощен преход
Програма:

1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване)
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Туристическа програма в центъра на хърватската столица: площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”. Настаняване в хотел в/ в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ОПАТИЯ – РИЕКА – ОСТРОВ КРЪК/
Закуска. Отпътуване за известния курорт Опатия – свободно време за самостоятелна разходка. Посещение на Риека – вторият по големина град в Хърватска. Туристическа програма в централната част на града. Продължаване по пътя за остров Крък. Пристигане на остров Крък. Разположен в залива Кварнер, той е най-големият остров в Адриатическо море свързан със сушата чрез дългият 1430м. “Кръчки мост”. Настаняване в хотел. Почивка. Туристическа програма в старата част на град Крък: Главния площад, Катедралата “Маринино възнесение”, Кулата на площад Камплин, крепостните стени, църквата “Св.Квирин” (светеца покровител на града). Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ОСТРОВ КРЪК – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР/
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера (UNESCO) – тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Продължаване по пътя за Задар. Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си – кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Настаняване в хотел в района на Задар. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАДАР – ШИБЕНИК – ТРОГИТ – СПЛИТ – ДУБРОВНИК/
Закуска. Отпътуване за Шибеник. Туристическа програма: катедралата Св.Яков (UNESCO), Кметството. Отпътуване за града-музей Трогир (UNESCO). Туристическа програма – Катедралата, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, Кулата Камерленго. Отпътуване за Сплит – културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Продължаване по маршрута за Дубровник. Пристигане късно вечерта в Дубровник. Настаняване в хотел в курорта Млини (7км.от центъра на Дубровник). Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ДУБРОВНИК/
Закуска. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти за които има входна такса. Туристите които не желаят да заплатят входните такси изчакват групата отвън пред всеки обект за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /ДУБРОВНИК – КОТОР – БУДВА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”. Пристигане в Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Кратко свободно време. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Отпътуване за България. Маршрут: Будва – Подгорица – Мойковац – Беране – Нови Пазар – Рашка – Крушевац – Ниш – София. Нощен преход.

7 ДЕН /СОФИЯ/
Пристигане в София рано сутринта.

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дата човек в двойна
стая
трети възрастен в
стая
единична
стая
дете до 12г. (в стая с
2ма възрастни)
29.04.2016  605лв.  580 лв.  725 лв.  550 лв.
20.05.2016  615лв.  590 лв.  735 лв.  560 лв.
02.09.2016  625лв.  600 лв.  745 лв.  570 лв.
21.09.2016  605лв.  580 лв.  725 лв.  550 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб

1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* на остров Крък

1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Задар

2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел ASTAREA-2 3* в курорта Млини, Дубровнишка ривиера.

транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/

водач от фирмата организатор

екскурзоводски услуги

местни екскурзоводи за обиколките в Загреб, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Дубровник

групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси за забележителностите по програмата:

Плитвички езера – възрастен – 16 евро, дете до 18г – 8.50 евро;
Дубровник – 28 евро общо за възрастен; 18 евро общо за дете до 14 г. (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишка катедрала, Княжев двор);
Шибеник – 6 евро (катедралата Св.Яков)

доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 4 лева; от 71 до 75г. – 6 лева; от 76 до 80г. – 10 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.

Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

 

56

Translate »