Метеора – е един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, прославен с уникално разположените си манастири на върховете на огромни скали.
Там сред гъстата тъмнозелена маса на дърветата се извисяват около 60 на брой гигантски (високи до 300 метра) скали, придобили през вековете вид на извисяващи се към небето кули с разнообразна форма.
Метеора е едно от най-привлекателните места за поклонници и туристи в Гърция. Там е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска република.

Солун е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия.
Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня – никой не може да устои на вкусните сладки и пайове, не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия.

Нова Година 2016 в Гърция
Солун-Паралия Катерини-Метеора

/30.12.2015-01.01.2016/

2 нощувки/ 3 дни

Промо цена от 197 лв. на човек!

Възможност за тръгване от Пловдив!

30.12.2015 Отпътуване в 08.00ч. от София по маршрут: Кулата-Промахон – Солун. Пристигане в Солун и потапяне в коледно-новогодишната атмосфера на града. Автобусна обиколка за разглежане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, посещение на църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

31.12.2015  Зaкуска. По желание екскурзия до Метеора. Пещерите в скалната гора са заселени през 11 в. от християнски отшелници. В края на 14 в. при османското нашествие по върховете на естествените скални укрепления гръцки монаси построяват манастири, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала, вдълбани в камъка. От съществуващите двадесет и четири манастира днес само шест са действащи и отворени за посещение. Метеора е в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Разглеждане на един от манастирите. Привечер връщане в хотела. Време за почивка. Вечерта посрещане на Нова Година в ресторанта на хотела. Нощувка.

01.01.2016  Късна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив  вечерта.

  Цена:
На човек в двойна или тройна стая 197 лв.
На човек в самостоятелна стая

Дете до 11 год. настанено в стая с двама възрасти

272 лв.

187 лв.

Цената включва:

*  транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;

*  2 нощувки със закуски, 1 вечеря на 30.12.2015г. в хотел “REA” /или подобен/ в курорта Паралия Катерини;

*  автобусна обиколка на Солун;

*  екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:  

доплащане за тръгване от  Пловдив -25 лв.

* Празнична Новогодишна вечеря в таверна Yakintos – 20 евро;

* медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро х 2 лв. на ден.

*  целодневна екскурзия до Метеора -20 евро;

Допълнителните екскурзии се провеждат при групи от минимум 20 човека.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 45 човека СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители . Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно х 3 лева, за лица от 65 до 80 год. Лица над 80 г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв.

 

(rvt)

Translate »