Солун е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като „победа над тесалийците“.

Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня – никой не може да устои на вкусните сладки и пайове, не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe – всичко това е Солун.

Нова година 2016 – Солун и Кавала

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Солун и разглеждане с екскурзовод на Солун и на Кавала. Настаняването е на база нощувка и закуска в централно разположени хотели 3 или 4 звезди.

Отпътуване от Пловдив и София

31.12.2015 – 03.01.2016

Цени на човек в лв. според настаняването:

Хотел Цена на човек в двойна стая Трети възр.
в двойна стая
На човек
в инд. стая
Дете до 18 г + 2 възрастни Дете до 18 г + 1 възрастен
Kinissi Palace**** 329 лв 315 лв 439 лв 259 лв 279 лв
Anessis***
Park***
339 лв 325 лв 409 лв 269 лв 289 лв
Egnatia*** 355 лв 409 лв 305 лв
Luxembourg*** 365 лв 330 лв 455 лв 295 лв 315 лв
Plaza Art*** 379 лв 579 лв 326 лв

Варианти за Новогодишна вечеря ще бъдат предоставени след 01.11.2015.

Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус;
Съответния брой нощувки със закуски;
Водач – придружител;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Новогодишна вечеря;
Такси за вход в музей;
Екскурзия до Метеора и Каламбака;
Билети за градски транспорт, корабчета и пр.;
Медицинска застраховка.

Програма:

31.12.2015 – 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят. 07.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч.; 08.00 ч. – спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат оттам; 08.30 ч. – спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Пристигане в Солун около обяд. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

01.01.2016 – Закуска. Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, площад „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време. Нощувка.

02.01.2016 – Закуска. Свободно време. Възможност за факлутативна екскурзия до Метеора и Каламбака с доплащане от 32 лв за възрастни и 22 лв за деца до 18 г. при минимум 15 записани туриста. Програмата включва екскурзия до Метеора с възможност за раглеждане на два от седемте манастира в Метеора – манастира „Преображение Христово”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Входните такси във всеки от манастирите са около 3 евро на човек и се заплащат на място. Следобед – свободно време в Каламбака – градчето, сгушено в подножието на мистичните гигантски скали, известни като Метеора (в превод „висящ от небето”). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт, посещение на Метеора и Каламбака и не включва такси за музеи. Отпътуване за Солун. Нощувка.

03.01.2016 – Закуска. Отпътуване за Кавала. Обиколка на Кавала – църквата „Св. Благородица”, пристанището, родната къща на Мохамед Али паша – отвън, акведуктът и крепоста на хълма Пенагия (входната такса, която е около 3 евро не е включена в пакетната цена). Свободно време. Около 15,00 ч отпътувне от Кавала. Вечерта пристигане в България.

Допълнителни услуги с доплащане:
Екскурзия Метеора и Каламбака с доплащане от 32 лв за възрастни и 22 лв за деца до 18 г. при минимум 15 записани туриста. Програмата включва екскурзия до Метеора с възможност за раглеждане на два от седемте манастира в Метеора – манастира „Преображение Христово”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Входните такси във всеки от манастирите са около 3 евро на човек и се заплащат на място. Следобед – свободно време в Каламбака – градчето, сгушено в подножието на мистичните гигантски скали, известни като Метеора (в превод „висящ от небето”). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт, посещение на Метеора и Каламбака и не включва такси за музеи.

Хотели в Солун, които се ползват при програмата:

Хотел Kinissi Palace 4* – намира се на ул. „Егнатия”, на 10 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.
Хотел Anessis 3* – намира се близо до пристанището и гарата, на 20 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.
Хотел Park 3* – намира се близо до църквата „Св. Димитър, на 15 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.
Хотел Egnatia 3* – намира се близо до ул. „Егнатия”, на 15 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.
Хотел Luxembourg 3* – намира се близо до крайбрежния булевад „Никис”; на 5 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.
Хотел Plaza Art 3* – намира се близо до пристанището, на 10 мин. пешеходно разтояние от площад „Аристотелес”.

(rul)

Translate »