Тасос е гръцки остров в северно Егейско море. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените гръцки традиции превръщат острова в желана дестинация, както за спокойна, така и за активна ваканция. Близостта му до континента (делят ги едва 7 км) е причина да е предпочитан за уикенд почивки.

Наблюдаван отдалече, Тасос прилича на потънала в морето планина, покрита със средиземноморски борове, кипариси и вечнозелени храсти. В крайбрежните градини се отглеждат маслини, смокини, нарове.

ТАСОС – ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА ГЪРЦИЯ

16.10.2015-18.10.2015 – 2 нощувки/ 3 дни – 159.00 лв.

Програма:

Първи ден: Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. от паркинга на хотел „Тримоциум“ по посока ГКПП Гоце Делчев. Ранният следобяд пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария град на Кавала, съхранил традиционния си облик – Имарета, Къщата на Али Паша, Крепостните стени, Църквата Св.Богородица, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма. Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии. Отпътуване за Керамоти . Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – Тасос . Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободно време за плаж или обиколка на остров Тасос. Екскурзия из гр. Лименас – древната Агора, Археологическия музей, амфитеатъра, Панагия – старата столица с църквата Панагия и посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини, посещение на манастира Св.Архангел Михаил, фабриката за бижута Ирис, Алики – залива на сирените. Връщане в хотела. По желание традиционна гръцка вечер. Нощувка.

Трети ден Закуска. Отпътуване с ферибот за Керамоти. Отпътуване за за гр. Драма.Пешеходна обиколка на центъра на града – Археологическия музей, където са изложени ценни експонати от пещерата Ангитис и района, ще се разходим из централния градски парк, ще посетим църквата Св.Варвара, ще се впуснем в миналото на стария град. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус, микробус.
2 нощувки;
2 закуски;
Медицинска застраховка;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената не включва:
– Панорамна обиколка на остров Тасос – 15 евро;
– Традиционна Гръцка вечер – 25 евро;

(drt)

Translate »