Eкскурзията до Южна Африка, Зимбабве и Ботсвана  ще ви отведе в три африкански страни и ще ви представи красотата и многообразието на африканския континет. Ще се запознаете с културата и традициите  на местните  племена, обогатени  от приноса на европейските заселници. Ще откриете един нов свят, обитаван от пингвини, тюлени,  носорози, препускащи стада биволи, антилопи, зебри и жирафи, а сафарито в Ботсвана ще ви срещне с най-голямата популация от лъвове и слонове. Ще преживеете неповторими мигове от съприкосновението с величието на природата,  съзерцавайки  безбрежността на мястото, където се сливат Индийският и Атлантическият океан.  Незабравимо изживяване е изливащата се с  мощна сила и тътен вода в дълбоката бездна на Водопада Виктория.

 

 

 

ЮЖНА АФРИКА – ЗИМБАБВЕ – БОТСВАНА 
22.03 – 01.04.2016г.

Кейптаун –  3нощувки : Нос Добра Надежда, винен тур –> Йоханесбург 1нощувка: сафари в парка на носорозите и лъвовете > Водопада Виктория 3нощувки: сафари в Ботсвана > Претория, Йоханесбург 1 нощувка: >
11 дни, 8 нощувки, 8 закуски, 4 обяда, 5 вечери
Цена : 3322 €

 

 

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:
22.03.2016-вторник:   1 ден    София –> Доха
18.25 ч. полет с катарските авиолинии – QR 226 от София. Кацане в Доха 23:59 ч.

23.03.2016-сряда:   2 ден   Доха –> Кейптаун – „градът майка”  (З/В)
01:50 полет QR 1369 от Доха. 10:50 пристигане в Кейптаун – един от най-красивите градове в света, наричан от местните хора „градът-майка“. Посрещане на летището и трансфер до хотела. След кратко освежаване започва панорамна обиколка на старата част на града с посещение на крепостта „Добра Надежда” – първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди (Индонезия), Кампанис Гардън – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. После навлизаме в живописния Бо-Кап, известен като малайския район с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. На залез слънце посещение на планината Маса (ЮНЕСКО) – символа на Кейптаун. Наслаждавайки се на кристално чист въздух (при добра видимост) се изкачваме до платовидния й връх на 1080 м. с въртящ се на 360 градуса кабинков лифт. Тя образува естествен амфитеатър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света, а от върха й се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, вижда се флагът на Кейптаун и другите правителствени сгради. Продължаваме към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в един от крайбрежните ресторанти. Нощувка.

24.03.16-четвъртък:   3 ден   Кейптаун: Нос Добра Надежда   (З/0/В)
Закуска. Екскурзия до Нос Добра Надежда – най-югозападната точка на континента и най-високата на полуостров Кейп и мястото, където се е родила легендата за „Летящият холандец“. Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Поинт минава по Атлантическото крайбрежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун – Клифтън, Кампс Бей и живописния Хоут Бей, където ще спрем за круиз около острова на тюлените. Тук живеят повече от 3000 на брой. Отправяме се към Боулдърс с колонията Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Продължаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към Нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана – Атлантическия и Индийския. Обяд – морски деликатеси в ресторант „Двата океана“, разположен на края на континента Африка и с изключително красива гледка. Връщане в хотела. Вечеря-бюфет с Кейптаунски мюзикъл, пресъз-даващ историята на „града майка” и неговите жители. Връщане в хотела. Нощувка.

25.03.16-петък:   4 ден   Кейптаун: винен тур   (З/О/В)
Закуска. Екскурзия до Земята на виното (ЮНЕСКО) – живописния район с лозови насаждения Парл – Франчук – Стеленбош, с прочутите винарски ферми, известен с производството на маркови вина за износ. Ще видим паметника на езиците Таал, издигнат през 1975 г. в чест на 50 год. от признаването на африкаас  за самостоятелен език, чиито три колони символизират приноса на различните езици и култури от Запада, Малайзия и Африка върху развитието на новия език. Мостът е символ на връзката между Европа и Африка, фонтанът – на новите идеи, а стремително издигащият се нагоре връх – самият език. Продължаваме към Франчук – „френското ъгълче”. Тук е паметникът на Хугенотите – първите заселници от Европа, пренесли тук и винарските си традиции. Спиране за снимки пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома – затвор, където лидерът против апартеида е прекарал последните 14 месеца, преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Следва Стеленбош – вторият град, построен след Кейптаун, наричан „земята на виното”, заради своите 130 винарски ферми. Ще посетим Билтон – една от най-старите винарски ферми в Новия свят и ще дегустираме  5 вида вино с 5 вида шоколад. Ще се насладим на обяд пикник сред красивата природа в Зоргвилет. На връщане ще посетим 2 магазина за диаманти, бижута, сувенири и магазин за изделия от крокодилска, щраусова и змийска кожа. Вечеря в ресторант с африканска музика, танци, маримба и вкусно приготвена храна. Нощувка.

26.03.16-събота:   5 ден  Кейптаун –>Йоханесбург –Сафари в парка на носорозите и лъвовете (З/В)
Закуска. Трансфер до летището. Полет Кейптаун – Йоханесбург 09:10ч. – 11:10ч. Трансфери и настаняване в хотела. Сафари в Парка на носорозите и лъвовете, където съвсем отблизо ще видите лъвове, носорози, жерафи, зебри, антилопи, диви прасета, чита, пантера и много други животни. А виждали ли сте черен тигър ? Ако желаете, може да се гушкате с малки лъвчета и леопарди и да си направите снимки с тях (снимките се заплащат допълнително). Вечеря в ресторант Карнивор с богат избор  екзотични меса на сабя: от крокодил, куду, щраус, свинско, телешко, пилешко, риба, салати, екзотични сосове и местния коктейл “Дава” (коктейла и напитките са по желание и сe заплащат допълнително). Яжте докато можете, а след това свалете знамето! Настаняване в хотел около летището. Нощувка.

27.03.16-неделя:  6-ти ден  Йоханесбург –> Водопада Виктория, Зимбабве   (З/В)
Закуска. Трансфер с шатъл бус до летището. Полет Йоханесбург – Водопада Виктория 13:30 – 15:15. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и впечатлен от природния феномен на водопада го описва като най-божествената гледка, която някога е виждал като му дава името на своята кралица Виктория. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня („гърмящ дим“), а изливащата се от 130 м. вода пада с мощна сила и тътен в дълбоката бездна, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. Вечеря в ресторант Бома, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. Ще се срещнете със сангома (разказвач), от който ще научите за фолклора и културното наследство на местните хора, а при желание народен лечител-гадател може да ви предскаже бъдещето. Връщане в хотела. Нощувка.

28.03.16-понеделник:   7-ми ден Водопада Виктория (З)
Закуска. Посещение на водопада Виктория, където ще наблюдавате огромната водна маса, която пада като завеса от 130 метра и с дължина 1200 м. (входа за парка се заплаща на място: 30 щ.д.). Свободно време за почивка, пазаруване на сувенири от местния пазар или *по желание: 12/13 мин. полет с хеликоптер над водопада – прекрасна възможност да изживеете по неповторим начин съприкосновението с една от най-величествените гледки към Водопада Виктория: 165 щ.д. или скок с бънджи: 155 щ.д. В късния следобед „Круиз към залеза“ по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, докато наблюдавате дивите животни: хипо-потами, крокодили, слонове и различни видове птици, а в края на деня – докосване до мига на неве-роятния африкански залез и червените вълни. (входа за парка се заплаща на място: 10 щ.д. ). Нощувка.

29.03.16-вторник:  8-ми  ден   Водопада Виктория – сафари в Националния парк Чобе, Ботсвана (З/О)
Рано сутринта тръгване от хотела за Ботсвана. Закуска – пакет. Сафари в Националния парк Чобе с включен обяд. Ботсвана е известна като една от най-популярните дестинации за сафари, а Националният парк Чобе е един от най-големите в Африка и с най-голямата популация на лъвове и слонове. Разположен е в североизточната част на Ботсвана при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. На връщане посещение на ферма за крокодили, където има над 1000 крокодила на различна възраст. Тук ще видите различните етапи на тяхното развитие – от яйце до 5-6 метров крокодил, а в магазина се предлагат сувенири. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.

30.03.16-сряда:   9-ти ден   Водопада Виктория –>Йоханесбург   (З)
Закуска. Трансфер до летището. Полет Водопада Виктория – Йоханесбург 09:30 – 12:45. Трансфер до хотел, разположен в района на летището в известния комплекс „Императорският дворец”, където има безброй места за развлечения, хранене, казино и магазини. Свободно време за почивка, пазаруване и вечеря. Нощувка.

31.03.16-четвъртък:   10-ти ден  Йоханесбург – Претория   (З/О) –> Доха
Закуска. Екскурзия до Леседи с обяд. Разглеждане на селището, където ще се срещнете с 5-те африкански племена: Басото, Зулу, Коза, Педи и Ндебеле и ще се запознаете с техния бит, култура и традиции. Обяд–бюфет с деликатеси от северна, източна и южна Африка, музика и танци.  Продължаване за Йоханесбург – посещение на площад „Мандела” и минаване през модерния район Сендтън. Пристигане в Претория – административната столица на РЮА, известна като „градът на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), които са засадени из целия град. Панорамна обиколка на историческия център, площад Чърч със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Държавния театър и опера, Юнион Билдинг (Парламента и Президентството) с красива панорама към целия град и паметника на Първопроходците върху чиито 93-метров фриз е разказана историята на „Великото преселение“. Трансфер до летището. Полет QR 1368 от Йоханесбург в 20:50ч.

01.04.16-петък:   11-ти ден  Доха –> София
06:10 кацане в Доха. Полет QR 225 от Доха 14.00. Кацане в София 19:05ч.с незабравими спомени от Африка .

 

 

 

Цени:
в двойна стая -3322 € / 6497 лв 
в единична стая-   3652 € / 7143 лв  
дете до 11.99 г. с 2 възрастни-2810 € / 5496 лв

 

 

Хотели:
23 – 26.03.16  –  3 нощувки   – Кейптаун-    Circa Hotel
26 – 27.03.16 и 30 – 31.03.16  –  2 нощувки   -Йоханесбург –   Peermont Mondior Hotel / Peermont Metcourt
27 – 30.03.16 –   3 нощувки –   Водопадът Виктория   – The Kingdom Hotel

 
Цената включва:
•    Самолетни билети София – Доха – Кейптаун / Йоханесбург – Доха – София с включени летищни такси
•    Самолетен билет Кейптаун – Йоханесбург с включени летищни такси
•    Самолетни билети Йоханесбург – Водопада Виктория – Йоханесбург с включени летищни такси
•    Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус
•    Всички входни такси за туристическите обекти по програмата
•    8 нощувки със закуски в хотели 4*, 4 обяда, 5 вечери
•    Панорамна обиколка на Кейптаун, посещение на планината Маса и вечеря в крайбрежен ресторант
•    Екскурзия до Нос Добра Надежда с обяд, круиз из залива на тюлените и посещение на колония пингвини
•    Посещение на кейптаунски мюзикъл с вечеря
•    Екскурзия до Парл – Франчук – Стеленбош, винен тур с дегустация на вино и пикник-обяд
•    Вечеря в традиционен ресторант с африканска музика, танци и маримба
•    Сафари в парка на носорозите и лъвовете, вечеря в ресторант Карнивор
•    Вечеря в ресторант Бома
•    Разглеждане на Водопада Виктория и круиз по залез слънце с леки закуски и напитки
•    Сафари до националния парк Чобе с обяд и посещение на ферма за крокодили
•    Посещение на културното селище Леседи с обяд, Йоханесбург и панорамна обиколка на Претория
•    Местни екскурзоводи в Кейптаун, Йоханесбур-Претория и на водопада Виктория
•    Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
•    Водач-преводач от фирмата

 

Цената не включва:
•    Визи:  за РЮА:   68 лв. – заплаща се с доплащането;  за Зимбабве:  45 щ.д. – заплаща се на място
•    Входна такси за националните паркове: река  Замбези: 10 щ.д.; водопада  Виктория: 30 щ.д.  – заплащат се на място
•    Дейности по желание:  полет с хеликоптер над водопада Виктория: 165 щ.д.; скок с бънджи: 155 щ.д. – заявяват се предварително, заплащат се на място
•    Бакшиши за шофьори и екскурзоводи: общо 40 щ.д.
•    Лица над 70 години доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
•    По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване. Стойността ѝ е от 1,5% до 2,7% от общата цена.

 

Визов режим:
РЮА – Необходимо е пътуващите да притежават предварително виза, която се получава от посолството на РЮА в София на адрес: ул. „Бачо Киро“ . Агенцията оказва съдействие да се подготвят необходимите документи без допълнителна такса, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично.  Всички документи (посочените по-долу ), с които кандидатстващият за виза се явява в посолството трябва да са преведени на английски език. Ако са на български език, превода се заплаща допълнително.
Зимбабве – Необходимо е пътуващите да притежават предварително разрешително за виза, която се полага при пристигане на летището.

 

Необходими документи и изисквания за издаване на виза за РЮА:
•    За собственици на фирми – решение на фирмата.
•    За работещи на трудов договор – служебна бележка от местоработата (на бланка, с подпис и печат на фирмата), удостоверяваща длъжноста на лицето, което ще пътува, неговото месечно възнаграж-дение за последните 6 месеца, и че същото ще е в отпуск в периода напътуването.
•    За пенсионери – копие от пенсионното решение.
•    За лица до 18 г.: 1. Копие на удостоверение за раждане на детето с имената на двамата родители, заверено с апостил, преведено на английски език и легализирано. 2.  Ако детето е придружено само от единия родител, освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, се представя и нотариално заверено, преведено на английски език и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/ извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител и телефон за връзка с него. 3.  Служебна бележка от учебното заведение.
•    За всички: Документи, доказващи финансови средства: служебна бележка от банката, удостоверяваща, че лицето притежава сметка в лева/или друга валута с наличност над 2000 евро; извлечения от заплати, кредитни карти или пътнически чекове, които да могат да обезпечат разноските по време на пребиваването в РЮА – крайното салдо да надвишава 1000 евро или равностоййноста в друга валута.

 

Информация:
•    Медицински изисквания: не са необходими ваксинации.
•    Срок за уведомяване за осъществяване пътуването: 21.02.2016
•    Цената е при 15 туристи и при курс 1 ранд = 0.01150 и 1 щ.д. = 1.7930 лв. Ако има промени в броя на туристите, във валутният курс или в летищните/горивни такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди тръгване и може да се заплати до 10 дни преди отпътуване.
•    Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.
•    Видът  двойна стая, спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.
Семейство с дете се настанява в съседния хотел в Йоханесбург.
•    В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата като се запазват включените услуги.

 

57

Translate »