Словения се намира в Югоизточна Европа. Граничи на запад с Италия, на югозапад с Адриатическо море, на юг и изток с Хърватска, на североизток с Унгария, на север с Австрия.
Градовете на Словения все още носят отпечатъка на Хабсбургската империя и Венецианската Република, докато високо горе в Юлийските Алпи бихте си помислили, че сте в Бавария. Относителното благоденствие на тази страна откъм „слънчевата част на Алпите” веднага се забелязва.

 

 

 

 

 

Цяла Словения
ПИРАН – КОПЕР – ЛИПИЦА – пещерата “ПОСТОЙНСКА ЯМА” – ЛЮБЛЯНА – БЛЕД – КАМНИК – ЦЕЛЕ – ПТУЙ – ЗАГРЕБ
Дати:28.04 – 03.05    и    20.09 – 25.09
Цена:495 лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:
1. ден  – Отпътуване за Словения от София – Руски паметник в 20.00 ч. по посока София – ГКПП Калотина – транзитно преминаване покрай Ниш, Белград и Загреб. Нощен преход.

2. ден – Пристигане в района на Пиран около 11.00 ч. Пиран е най-големият словенски морски курорт със запазена италинска атмосфера и средновековна крепост. Разглеждане на Стария град и катедралата “Св. Георги”. Продължаване за Копер – най-големият крайморски град на Словения, някога построен на остров в морето. Разглеждане на средновековния център. Настаняване в хотел в региона. Вечеря. Нощувка

3.ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Липица – прочутата императорска конюшня на Хабсбургите, където се отглеждат липицанерите – „танцуващите коне“ които се раждат тъмни, а впоследствие някои от тях стават бели и участват в т.нар. „конски балет“. Разглеждане и представяне на тренировка на конете. Около обяд – отпътуване към пещерата “Постойнска яма” – една от най-интересните и красиви пещери в Европа с уникални зали, посещавани от кралските особи на 19. век. Разглеждане на пещерата (пешеходно и с влакче) с местен водач. Посещение на замъка Предяма, построен на входа на карстова пещера в близост до Постойна. Около 18.00 ч. отпътуване за Любляна. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Блед – исторически курорт, разположен около красиво езеро в подножието на Юлийските Алпи. Посещение на историческия Бледски  замък – на скала над езерото. По желание и срещу допълнително заплащане – разходка с лодка до църквата на острова в езерото. Връщане в Любляна. Панорамна обиколка на Любляна – централният площад с красивото „Тримостовие“ по бреговете на река Любляница; Стария средновековен град с Кметството; Конгресния площад с уникалния му архитектурен комплекс. Свободно време. Вечеря.  Нощувка

5. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Камник – градче със запазен средновековен център и улички в бароков централноевропейски стил. Свободно време за разходка. Около 10.30 ч. продължаване за Целе – третият по големина град в Словения със запазен Средновековен и Ренесансов център. Кратка разходка и  свободно време за обяд. Около 13.30 ч. отпътуване за Птуй. Посещение на старата крепост в града – най-старият замък в Словения. Свободно време в старата част на градчето. Около 18.00 ч. отпътуване за Загреб. Пристигане около 20.00 ч. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6. ден – Закуска. От 08.30 до 10.30 свободно време в центъра на Загреб – Катедралата, площада  „Бан Йелачич”, цървата „Св. Марко”… В 10.30 ч. отпътуване за България.  Пристигане в София късно вечерта на пл.“Руски паметник“

 

 

 

 

 

 

 

Цена:     495 лева
доплащане за самостоятелна стая –  130 лв.

 

 

 

 

Цената включва :
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
пътни такси и паркинги;
4 /четири/ нощувки със закуски и 4 вечери в хотели категория *** на крайбрежието (1), Любляна (2) и Загреб (1);
туристическа медицинска застраховка;
водач-екскурзовод от ТА

 

 

Цената не включва:
входни такси в посещаваните обекти: Липица – 15 евро; Постойна: пещерата – 25 евро, замъка Предяма – 6 евро; Блед: замъка – 8 евро, разходка с лодка – 15 евро; Птуй: замъка и крепостта – 5 евро;
лични разходи;

 

 

 

 

Минимален брой пълно плащащи туристи  за осъществяване на екскурзията: 40.
Краен срок за уведомяване на туристите за броя на групата: 10 дни преди датата на пътуване.
За пътуването е необходима валидна лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътува­не на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители (при пътуване само с единия от родителите – от отсъстващия).

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Translate »