Замъкът Пелеш е разположен на средновековния път, свързващ историческите области Трансилвания и Влахия в Румъния, в подножието на Карпатите, в покрайнините на гр. Синая.
Замъкът е построен в стил неоренесанс между 1873 и 1914 г. Наречен е по името на протичащата наблизо планинска река.
Замъкът Бран е музей-крепост, където се ражда известната история за граф Дракула – вампирa. Изграждането на двете отбранителни кули е завършено през 1622-1625г. Замъкът е построен на върха на една скала, той има форма на трапец. Замъкът Бран е служил като своего рода стратегическа крепостна отбрана на четири нива. Тези нива се свързват посредством стълби. Вътре в тайнствен лабиринт се преплитат коридори и зали.  

 

 

Синая ◊ Замъка Пелеш ◊ Замъка на граф Дракула ◊ Брашов ◊ Букурещ
Дати: 
01.04.2016г.,има места

06.05.2016г.,ограничени места
21.05.2016г. има места
24.06.2016 г.,има места
22.07.2016 г  има места
 26.08.2016 г., има места
3 дни, 2 нощувки
 Цена от 195 лв. 165лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

Програма:

1 ден: София – Пловдив – Букурещ – Синая
Тръгване в 05:00 ч.  от Пловдив,  от София в 7:00 ч. стадион „Васил Левски“,  по маршрут София – Русе – Букурещ – Синая. Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в курорта Синая или Брашов.

2 ден: Синая – Брашов
Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата „Св. Вартоломей“, Старото кметство и общинският площад. Нощувка в курорта Синая.

3 ден: Букурещ – Пловдив – София
Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа, столица на Румъния, известен още с названието „Малкият Париж“, поради аналогичната архитектура. Туристическа програма с местен екскурзовод: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

·

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
·         Транспорт с комфортен автобус;
·         2 нощувки със закуски в хотел 3*** в Синая;
·         Панорамна обиколка на Букурещ;
·         Туристическа програма в Брашов и Синая;
·          Екскурзия до замъка на Дракула и замъка „Пелеш“ (входните такси се заплащат отделно на място)
·         Медицинска застраховка за лица до 65 години

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
·         Входните такси за замъка на “Дракула” (20 RON) и замъка “Пелеш” (20 RON);
·         Вечеря в традиционен румънски ресторант с програма и жива музика в Синая на          (студено предястие по селски, основно ястие, десерт, вода, 1 ракия, 1 чаша вино) при минимум 20 туристи – 20 евро;
·         Вечеря  в ресторанта на хотела – 10 евро;
·         Медицинска застраховка за лица над 65 години – 5 лева;
·         Доплащане за тръгване от Пловдив – 10 лв. (при минимум 15 човека).

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

 

 

 

8

Translate »