Сараево (Sarajevo) е столица и най – голям град в Босна и Херцеговина. Населението на града е 304 614 жители (по данни от 2008г.), а площта на града е 141,5 кв.км. Сараево се намира в долината Сараево, заобиколен от Алпите, близо до река Милячка. Сараево е известен с различните религии помещаващи се в него – ислям, православие, католицизъм и юдаизъм. Там могат да се видят примерите за присъствието им. За почитателите на музеи и архитектурни забележителности има доста голям списък.

 

 

 

Сараево – Босненски пирамиди – Сараево – Мостар – Почители – Сараево – Яйце – Баня Лука
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус от София
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
28.04.2016 ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места 358.00 лв.
20.05.2016 ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места 358.00 лв.
13.07.2016 има места 358.00 лв.
02.09.2016 има места 358.00 лв.
21.09.2016 ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места 358.00 лв.
13.04.2017 има места 358.00 лв.
Единична стая – +90 лв.
Отстъпки:
Ученици и студенти – – 10 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители – – 30 лв

 

 

 

ПРОГРАМА:
Ден 1: София – Сараево – 590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, 7.30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Ниш – Чачак – Сараево. По пътя – фотопауза във Вишеград край моста на Мехмед паша Соколович, един от символите на Босна, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане привечер в един от най-бързо развиващите се градове на Балканите – Сараево. Настаняване. По желание – вечеря. Нощувка.

Ден 2: Сараево – Босненски пирамиди – Сараево – 80 km

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на града, известен като „Балкански Йерусалим“ заради многобройните храмове на различни религии: автентичната турска „Башчаршия“; джамията на Хусрев бег; Латинският мост, край който е извършен сараевският атентат, станал причина за Първата световна война; католическата и православната катедрала. Следобeд – свободно време в Сараево или туристическа програма по желание: посещение на босненските пирамиди, за които се смята, че са най-старите създадени от човека пирамиди в света. Разходка с местен водач из подземните лабиринти в района. Връщане в хотела. По желание – вечеря с жива музика. Нощувка.

Ден 3: Мостар – Почители – Сараево – 320 km

Закуска. Свободно време в Сараево или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Херцеговина. Отпътуване сутринта за Мостар – неофициалната столица на Херцеговина. Пешеходна разходка в центъра: чаршията на куюмджиите, Стари мост над река Неретва със средновековните кули-„мостари“, дали името на града. Следобед – посещение на Почители, малък, но отлично съхранен средновековен град южно от Мостар, известен с ориенталската си архитектура и с отглежданите тук нарове. Връщане в Сараево вечерта. По желание – вечеря. Нощувка.

Ден 4: Сараево – Яйце – Баня Лука – 250 km

Закуска. Отпътуване за Травник – най-добре запазеният крепостен град в Босна. Разходка из старата травнишка чаршия до родната къща на нобеловия лауреат Иво Андрич. Следобед – посещени на историческия град Яйце, средновековна босненска столица, в която са запазени стара крепост, бойни кули, манастирски комплекс, катакомби. Интерес предизвикват специфичната архитектура на къщите и прекрасната околна природа. Разглеждане на Пливското езеро с впечатляващите водопади, стария град и укрепленията. Отпътуване за Баня Лука. Кратка разходка в центъра на града, столица на Република Сръбска. Настаняване в хотел в района на Терме Лакташи, един от известните босненски спа курорти. Нощувка.

Ден 5: Баня Лука – София – 700 km

Закуска. Отпътуване за България по маршрут Славонски Брод – Белград – Ниш – София. Пристигане в София на автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ късно вечерта.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус;

* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Терме Лакташи;

* Туристическа програма във Вишеград, Сараево, Травник, Яйце, Баня Лука;

* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;

*Екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Входни такси за музейните обекти в Сараево (по 3 КМ), джамията на Коски Мехмед паша в Мостар (4 КМ), родната къща на Иво Андрич (2,50 КМ), Травнишката крепост (2,50 КМ);

* Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.

 

 

 

 

ДОПЛАЩАНИЯ

* 3 вечери в ресторанта на хотела в Сараево (тристепенно меню, без включени напитки, вкл. една вечеря с жива музика), (при минимум 15 записани туристи); 56.00 лв.

* Полудневна екскурзия до Босненските пирамиди с включена входна такса и местен водач (при минимум 20 записани туристи); – 25.00 лв.

* Целодневна екскурзия до Херцеговина (при минимум 20 записани туристи); – 34.00 лв.

* Ползване на двойна седалка от един турист – 110.00 лв.

* Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!

* Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока!

* Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая – 25.00 лв.

* Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая – 40.00 лв.

 

УСЛОВИЯ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Посещението на Босненските пирамиди се осъществява при подходящи атмосферни условия. На туристите се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.

Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Валутни курсове: 1 евро = 122 сръбски динара; 1 евро = 1,95583 босненски марки.

Часово време: България 12 ч. Сърбия, Босна и Херцеговина 11 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

 

30

Translate »