Остров Санторини е една от най-желаните и най-посещавани дестинации в света. Мястото, което се свързва с най-големият вулканичен взрив в историята на човечеството, а днес с романтика и красота, която докосва дълбините на душата. Остров Санторини, наричан за кратко Тира (Thira) е най-голямата част от островен архипелаг, който носи същото име и е остатък от вулканичен кратер. В групата се включват островите Санторини, Тирасия, които са населени и ненаселените Аспрониси, Неа Камени, Палея Камени и Кристина. За острова има множество легенди. Една от тях е за митичната Атлантида. Жул Верн популяризира острова с романите си ’20 000 левги под водата’ и ‘Тайнственият остров’, в които капитан Немо наблюдава изригването на вулкана. Остров Санторини изглежда тайнствен със своите изгледи от Калдерата, вълшебните заливи и може да се каже, че е един от най-красивите в цял свят.

 

Санторини – вулканичният рай
София – Пирея – Санторини – Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос – Имеровигли – Пирея – София
02.05.2016 – 08.05.2016
7 дни / 4 нощувки
Транспорт: /Възможност за отпътуване /с доплащане/ – от Варна /ул. Антим I – 12:00ч./; от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 14:15ч./; от Сливен /разклона на АМ Тракия – 15:30ч./, от Стара Загора /разклона на АМ Тракия – 16:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия посока София – 17:30ч./.
Цена на възрастен при двойно настаняване: 320 лв

 

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Атина – Пирея

Отпътуване от София /стадион Васил Левски – 19:30ч./ по маршрут Кулата – Атина – Пирея. /Възможност за отпътуване /с доплащане/ – от Варна /ул. Антим I – 12:00ч./; от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 14:15ч./; от Сливен /разклона на АМ Тракия – 15:30ч./, от Стара Загора /разклона на АМ Тракия – 16:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия посока София – 17:30ч./. Нощен преход.

ДЕН 2: Пирея – Санторини

Рано сутринта пристигане на пристанище Пирея. Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане на пристанището в Тира следобяд. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: Санторини – Ия – Фиростефани – Акротири – Пиргос

Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще разгледате градовете Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос. Ще имате възможност да посетите и най – старата и най – голяма винарска изба на острова и да дегустирате чудесните местни вина /продължителност 8 ч./. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4: Санторини

Закуска. Свободен ден за плаж и разходка. Нощувка.

ДЕН 5: Санторини

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка /продължителност 4 ч./. Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли – намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка Скарос /продължителност 3 ч./. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6: Санторини – Пирея

Закуска. По желание екскурзия до южната част на острова. Отпътуване следобяд за Пирея с ферибот. Пристигане на пристанище Пирея късно вечерта. Нощен преход до България.

ДЕН 7: Пирея – България

Пристигане в България.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* транспорт с комфортен автобус от София;

* 4 нощувки със закуски в хотел 2/3* на остров Санторини;

* водач – представител на агенцията по време на пътуването.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Пътни, магистрални и гранични такси – 70 евро /задължително доплащане/

* Медицинска застраховка за периода на пътуването;

 

 

 

 

 

Доплащане по желание:

* Доплащане за тръгване и връщане от/до Варна – 65 лв.;

* Доплащане за тръгване и връщане от/до Бургас – 40 лв.;

* Доплащане за тръгване и връщане от/до Сливен – 30 лв.;

* Доплащане за тръгване и връщане от/до Стара Загора – 25 лв.;

* Доплащане за тръгване и връщане от/до Пловдив – 15 лв.;

* Допълнителни екскурзии:

– еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 39 евро

– екскурзия до Вулкана и горещите извори – 28 евро

– екскурзия до Имеровигли – 10 евро

– eкскурзия до южната част на острова – 12 евро

– гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата – 15 евро

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Целодневен обиколен тур на Санторини:

При тази екскурзия ще разгледаме столицата Фира и град Фиростефани. Над скалистият бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а по тях са подредени като в красива приказка, снежно-бели къщи със сини врати и прозорци, и многобройни църкви със сини куполи, построени в стила на цикладската архитектурна традиция. Това е столицата на острова Фира и нейното продължение по краят на Калдерата град Фиростефани.

Град Ия се намира в най–северозападната част на острова и е известен с уникалната си архитектура, която е едно интересно съчетание между подземни, пещерни жилища и Архонтски, Капитански къщи. От там можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, заради който на острова пристигат хиляди туристи от цял свят.

Посещаваме също град Пиргос и Традиционното село Мегалохори, две места, в които туристите получават усещането, че времето е спряло и те са попаднали в Средновековието.След това се изкачваме с автобус на най-високият връх на острова, за да разгледаме манастира „Пророк Илия“, построен през 1711 година на 567 метра височина.

Ще посетим и Праисторическият град в Акротири, наричан още „Гръцкият Помпей“, и прочутият Червен плаж. Ще отидем до най–старата и прочута винарна на острова, която произвежда квалитетни санторински вина. Освен интересната беседа, която ще чуете в Музеят на виното, ще можете да дегустирате четири от най-качествените вина на избата.

 

Екскурзия до вулкана и горещите вулканични извори:

През 1600 год.пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на острова полетяла във въздуха. На нейно място се образувала огромна Калдера, която се запълнила с вода. Днес на малкият остров Неа Камени, който се намира в центъра на Калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите вулканични извори, които се намират на следващият остров Палеа Камени. Препоръчително е да имате удобни и затворени обувки, слънчеви очила, шапка и вода.

Продължителност: 4 часа

Цена: 28 евро с включени трансфер до пристанището, пътуване с кораб и входна такса за вулкана.

Екскурзия до Имеровигли:

Следобед след вулкана, има възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли – намиращ се на най-високата част на калдерата, откъдето се открива великолепна гледка към столицата, град Фиростефани, остров Тирася и останките на замъка Скарос. Залезът на слънцето, който се вижда от Имеровигли е също много красив, а това е и най-романтичното място на острова, предпочитано от хиляди младоженци за сватба и меден месец. Преди град Имеровигли посещаваме и най-почитаната църква на острова – “Панагия Епископи“. Това е един уникален исторически паметник, построен от византийският император Алексий I Комнин през 1115 година.

Продължителност: 3 часа

Цена: 10 евро

 

Екскурзия до южната част на острова:

Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването, за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини. По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, построена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година.

Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова.

И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.

Продължителност: 3 часа

Цена: 12 евро

Гръцка вечер с богата фолклорна програма, с включени вино и плодова салата:

Продължителност: 3 часа

Цена: 15 евро

 

МУЗЕЙ НА ВИНОТО:

Това е единственият подземен музей на виното във Европа. Той е разположен на 8 метра под земята, в приличащ на лабиринт тунел, с дължина 300 метра. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини в продължение на около 300 години. Музеят е създаден от любовта, желанието и традицията да се произвежда вино, които ги има и до днес, и са основен фактор в развитието на туризма на острова.

За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Всичко е построено с ръчен труд, без помощта на тежки машини, понеже тясното пространство и ниският таван не го позволявали. Всички експонати в музея са автентични и редки, като са подредени хронологично. Инструментите и машините за винопроизводство, ще върнат посетителите в минала епоха, а обиколката ще приключи в кабинета на създателят на винарната Григориос Куцоянопулос, с неговите лични вещи и работното му бюро от 1870 година. Накрая посетителят ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на четири от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки гост на музеят „КУЦОЯНОПУЛОС“, взима със себе си една малка частица от миналото, от гръцко – цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.

Продължителност: 8 часа

Цена: 39 евро с включени вход за Музеят на виното и дегустация на качествени вина.

 
УСЛОВИЯ

Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани туриста. Възможна е промяна в деня на провеждането им.

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители.

Записване с внасяне на депозит – 50 % от стойността на пътуването и групов договор за пътуване с общи условия.

Посещаваната страна е без специфични визови и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани.

Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

 

30

Translate »