Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.
Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Партитата, от своя страна, са начин на живот.

 

 

 

 

 

 

Екскурзия Санкт Петербург

Маршрут: София -Санкт Петербург – Петерхоф – Царско село – Пушкин – Санкт Петербург  – София
5 дни / 4 нощувки
03.07-08.07.2016г.
Цена от: 1692 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 ден /03.07.2015/
Полет София – Виена /08.20-09.00/ и Виена – Санкт Петербург /10.15-13.55/. Трансфер до центъра и панорамна обиколка на историческата столица на руската империя.
Ще видите най-известните забележителности на града:площада на изкуствата, на който са разположени 3 музея и 4 театъра ;Зимния дворец ;Невски проспект – главния булевард в града, каналите и мостовете по реката. Посещение на Петропавловската крепост, мястото от което започва създаването на бъдещия град.Настаняване в хотел. Свободно време. Нощуване.

2 ден /04.07.2015/
Закуска.Свободно време или допълнителна екскурзия с разглеждане на Исакиевски събор и Ермитажа.Посещение на Ермитажа – императорския Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика.
Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, както и платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти.Исакиевски събор е най-големия православен храм в Русия и една от най-интересните сгради от 19 век. Построен между 1818 и 1858 г. от френския архитект Огюст Монферан, за да се превърне в символ на столицата на империята. 180 години по-късно неговият златен купол все още доминира градския пейзаж и е четвърти по големина в Европа. Интериорът е истински шедьовър. Църквата може да побере 14 000 молещи се.
Нощуване.

3 ден /05.07.2015/
Закуска.Автобусна екскурзия до Петерхоф – лятната резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив.Разглеждане на двореца, прочутата естакада с фонтаните и градините. Връщане в хотела с автобус.Възможно е връщане в града с метеор, скоростен скутер през залива /срещу доплащане/. Метеорът спира пред Ермитажа, оттам самостоятелно връщане в хотела.
Свободно време. Нощуване.

4 ден /06.07.2015/
Закуска.Екскурзия до Царско село – Пушкин. Комплексът е разположен на 25 км от града и включва огромен парк и двореца на Екатерина, втората съпруга на Петър Велики. Посещение на Екатерининския дворец, един от най-красивите, построен между 1717 и 1723 г., с по-късно добавена фасада в бароков стил от архитекта Растрели и богат интериор. Разглеждане на луксозната голяма зала, балната зала със златни огледала и прочутата Кехлибарена стая, подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на Петър I. Стаята е била открадната през втората световна война от нацистите, реставрирана в наше време и отново отворена за посещения от 2003 г.Връщане в града. Нощуване.

5 ден /07.07.2015/
Закуска.Трансфер до летището за полет Санкт Петербург – Виена /14.45-16.35/ и Виена – София /17.25-19.55/

 

 

 
ЦЕНИ:

човек в двойна стая единична стая дете до 12 г. с 2-ма възрастни в една стая
865 € / 1695 лв 1170 € / 2293 лв 645 € / 1264 лв

 

 

 
Хотел:
Хотел Stony Island 3* – Каменноостровский пр-кт

 

 

 

 

Цената включва:
Самолетни билети с австрийски авиолинии;
Летищни такси – 381 лв. /към 11.01.2014/, възможни са промени;
4 нощувки със закуски в хотел 3*;
Всички трансфери по програмата с автобус;
Панорамна обиколка на града;
Екскурзия до двореца Петерхоф;
Екскурзия до Царско село;
Местен екскурзовод на български/руски език по описаната програма;
Входни такси за Петропавловската крепост, Екатеринински дворец, Петерхоф;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро на Булстрад;
Тур мениджър от агенцията.

 

 

 

 

Цената не включва:
Виза и визова услуга – 150 лв;
Екскурзия с посещение на Ермитажа и Исакиевски събор – 100 лева/ минимум 15 души;
Връщане от Петерхоф с метеор през финския залив – 25 лева;

 

 

 

Важно:
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За лица над 65 г. има доплащане за мед. застраховка.

 

 

 

 

Необходими документи:
За пътуване до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

 

 

 

 

57

Translate »