Свети Валентин е празник, който се празнува на 14 февруари.На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица.
Истанбул е един от истински романтичните градове. Историята му датира назад във времето, като започнем от Византия и водещото му място в Османската империя до днес, когато е най-големият град в Турция и нейно културно средище. В този огромен град можете да се разхождате по същите улици, където са минавали кръстоносците и еничарите, да се възхищавате на джамиите, да надникнете в султанския харем или да се пазарите на Капалъ чаршия.

 

 

 

 

Свети Валентин в Истанбул 2016 – програма с 2 нощувки с нощен преход – 11.02.2016!
11.02.2016г.-14.02.2016г.

4 дни/ 2 нощи
ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ, ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ И 50 % ДЕПОЗИТ ДО 30.01.2016:176.00 лв
GOLD HOTEL 3*

 

 

Програма:

Първи ден
Отпътуване от София в 22:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазардиж в 22:45 ч., от Пловдив в 24:00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 01:00 ч. от Газпром Димитровград.

Втори ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или дневна разходка с яхта по Босфора със свободно време на Египетския пазар. Вечерта възможност за разглеждане на нощен Истанбул, включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или в Рибен ресторант, намиращ се под мостаГалата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора. Връщане вхотела. Нощувка.

Трети ден
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” – ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, възможност за дневна разходка с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул(доп. Заплащане)или посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). Свободно време. Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня – Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия и посещение на двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – кулата на девицата (доп. заплащане). Туристите, които не са записани за организирана екскурзия, трябва да освободят хотела до 12 часа и да оставят багажа си за съхранение в хотела. След приключване на екскурзията отпътуване и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

 
Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки със закуска в хотел по избор
Разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „Тюркоазо“
(без включена входна такса за аквариума)
Прeдставител на TO

Цената не включва:
Допълнителните екскурзии
Разходи от личен характер и бакшиши
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
Застраховка “Отмяна на пътуване” от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул.“Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Трансфер при събрани по-малко от 20 човека за тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Ст. Загора – около 20 лв. на човек

 
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
София 22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
Пазарджик 22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
Пловдив 24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
Димитровград 01:00 ч. Газпром Димитровград
В. Търново 21:15 ч. пред хотел Етър
Габрово 22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Казанлък 23:15 ч. ОМВ до ДАП
Ст. Загора 00:00 ч. ЖП Гара

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:

Обзорна екскурзия. Цена: включена в цената. Цената включва: Разглеждат се Синята джамия, църквата „ Света София – отвън „, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

Двореца „Долмабахче”

Екскурзия до Двореца „Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена: 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси.Разглеждат се: Двореца „ Долмабахче“,продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза. Продължаване с автобуса към българската църква „ Свети Стефан“(поради ремонтни работи, църквата може да се разгледа само отвън).

Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол или Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус
Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол – 35 евро Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма,представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно). Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус – 45 евро (продължителност около 3,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата.Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).

Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Цена: 10 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване. Мармарай е единственото в света съоръжение свързващо два континента. Намира се на 60 м. дълбочина, на близо 5 м. под морското дъно. Мегапроекта е наречен „Строежа на века“ и е осъществен с финансовата подкрепа на Японската банка за международно сътрудничество. След приключване на екскурзията има свободно време в Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран и други подправки.

Разходка с кораб по Босфора
Разходка с кораб по Босфора. Цена: 20 евро (продължителност около 3-4 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб. Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките“.

Двореца „Топкапъ“
Двореца „Топкапъ“. Цена: 27 евро (продължителност около 2,5 часа).Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ.Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.

Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата. Цена: 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване.Двореца Бейлербей е разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора. Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.

Нощен Истанбул
Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата. Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Разглеждат се забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт и посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.

Посещение на „Миниатюрк“
Посещение на „Миниатюрк“. Цена: 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.

Посещение на небостъргача Сапфир
Посещение на небостъргача Сапфир 20 евро (продължителност около часа). Цената включва: транспорт, билети за посещение и придружител.Високо скоростен асансьор ще ви отведе до последния етаж на 261 метра височина, а Истанбул ще бъде в краката ви. На панорамната площадка освен ресторант ви очаква и 4D кино.

Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан. Цена: 27 евро (продължителност около 2-3 часа). Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.

Посещение на атракционен парк Виаленд
Посещение на атракционен парк Виаленд. Цена: 30 евро / 25 евро деца от 4-11г. Цената включва: транспорт и входни билети за Виаленд. Виаленд – приключение, което трябва да се изживее. Парка, предлага емоции, които ще изпитат всячески предела не само на физическите, но и психическите ви възможности, докарвайки ви луд сърдечен ритъм и неистови писъци, огласяващи територията на атракциона.

 
Важна информация:

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.

 

 

 

 

 

 

24

Translate »