Руската столица е разположена на бреговете на река Москва, над която са прехвърлени 40 моста. Освен това през града протичат в канали няколко десетки притоци на река Москва, а много от тях са скрити в тръби под града.

Мащабите на града са огромни – по направлението изток-запад диаметърът му е около 40 км, а по север-юг – над 52 км. Още от XII в. идеалният център на града е разположен около двореца Кремъл. Иван Грозни и Сталин са издавали заповедите си от него. Днес стените на Кремъл пазят някои от най-ценните съкровища на страната.

Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

Величието на Русия – Санкт Петербург и Москва
Период на пътуването: 06- 13 септември 2015

7 нощувки/ 8 дни

TOP Цена на човек в двойна стая 1755 лв.

Програма:
06 септ Излитане от София Терминал 2 в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч.
Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи.
Нощувка.

07 септ Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът С.Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело и др. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9часа) Нощувка.

08 септ Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село – лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург.(5часа)
Свободно време. Нощувка

09 септ Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф – извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк и Големия Дворец. Свободно време. Връщане в хотела.(6часа) Свободно време. Нощувка.

10 септ Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10,40ч. Пристигане в 11,55ч. Посрещане от фирмата – партньор.
Трансфер до хотел Измайлово Вега 4* в Москва. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.

11 септ Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад и др. (4 часа).

Обяд в ресторант в града
Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата – Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец.В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.(5часа)
Връщане в хотела. Нощувка.

12 септ Закуска. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа)
Обяд в ресторант в града
Разходка с корабче по Москва – река. Разходката продължава около час и половина, а от борда на кораба се виждат Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в хотела.
Свободно време. Нощувка.

13 септ Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,30ч.

*Полетното разписание е в местни времена.

ТO си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.

Пакетна цена:

Период на 
екскурзията
Цена на турист 
в двойна стая 
Единична стая 3-ти възр.
на доп.легло
06.0-13.09.15  1755 лв. 204лв.  1705 лв.

Пакетната цена включва :

– самолетен билет полет София – Москва – Санкт Петербург – Москва – София без лет. такси
– 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в стандартни стаи
– 3 нощувки със закуска в хотел BW Измайлово Вега 4* в стандартни стаи
– 1 обяд в Санкт Петербург
– 2 обяда в Москва
– трансфери летище-хотел-летище
– описаната програма с екскурзовод на български език
– входни такси за посещаваните музеи по програмата
– медицинска  застраховка (с покритие 30000 €)

Цената НЕ включва:
– летищни такси – 173 € към 02.07.2015 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
– стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 119 лв. – необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
– лични разходи

За туристи над 70 год. – доплащане за мед. застраховка

Минимален брой за осъществяване на екскурзията : 24 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и или се прекалкулира цената, или се възстановяват внесените депозити.

Хотели по програмата:
В Москва:
Хотел BW Измайлово Вега 4*
http://www.izmailovo.ru/
Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк. Ст.м. Партизанская, до Червения площад – 15 мин. на метро.

В Санкт Петербург:
Хотел Москва 4*- в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, ст.м.Александър Невски.
www.hotel-moscow.ru
Настаняването е в стандартни двойни стаи.

Условия за резервация :
Депозит – 30%
Доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване

(slx)

Translate »