„Прага – майка на градовете” – този надпис може да видите на много места в Чешката столица. Това съвсем не е реклама на съвременната туристическа индустрия, а стара титла на този древен град, издялана върху много от историческите й паметници. И наистина духът на Стара Европа продължава да живее тук и да омагьосва всеки пътешественик. През хилядолетната си история Прага е била резиденция на чешки, австро-унгарски и германски монарси и всеки е оставил своя отпечатък тук. Стотиците кули, църкви, замъци и живописни улички в града ще ви потопят в атмосферата на отдавна отминали времена и епохи. Неповторимият му облик е създаден от преплитането на множество стилове – от романски и готика през ренесанс и барок до кубизъм.

 

 

 

 

 

 

ТОП ОФЕРТА за Автобусна екскурзия до Златна Прага – градът на 100-те кули

Дати:21.06-26.06.2017г. STOP SALE

19.07-24.07.2017г. – STOP SALE

16.08-21.08.2017г. – STOP SALE

06.09-11.09.2017г. – STOP SALE

20.09-25.09.2016г. – STOP SALE

10.10-15.10.2016г. STOP SALE 

и 07.11-12.11.2016г.  –ПОСЛЕДНИ МЕСТА

 

                                               Цена 313. 50 лв.

 

 

 

Трансфера от Пловдив допълнително се заплаща и се извършва при минимум 6 човека записани .

 

 

Програма:
Ден 1
Отпътуване от София в 16:00 ч. от Автогара „Сердика” по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

Ден 2
Пристигане в Прага – градът на 100-те кули. Ако в момента на пристигане на групата в хотела има свободни стаи групата ще може да бъде настанена. Стандартното настаняване по закон в туризма се осъществява след 14:00ч. Настаняване в хотела. Свободно време или екскурзия по желание – панорамно-пешеходна обиколка на Прага – Храдчани – Пражки храд – седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството.  Свободно време за разходка в центъра на Златния град.(екскурзията се провежда при мин. 20 записани човека). Нощувка.

Ден 3
Закуска. 07:00 –  08:00ч. Свободно време или екскурзия по желание – посещение на  Дрезден – един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Многобройните пленяващи със своята красота замъци придават величието, което ви завладява на мига. Разположен на река Елба с отлична гледка към нея и целия Дрезден е замъкът Албрехтсберг, построен от пруския принц Албрехт. Замъкът Лингнер е построен по едно и също време с Албрехтсберг от пруския принц Албрехт за неговия висш дворцов сановник Барон фон Щокхаузен.  Екберг е най-източният от трите крайречни замъци на Елба в Дрезден. Построен между 1859 и 1861 година на възвишение край устието на малката река Мордгрундбах. Замъкът Пилниц е едно от красивите исторически кътчета, които може да видите в немския град.  Музеят Цвингер в Дрезден – Музеят е всъщност пленителен бароков комплекс. (екскурзията се провежда при мин. 25 записани човека). Връщане в Прага късно вечерта.Нощувка.

Ден 4
Закуска. 07:00 –  08:00ч. Свободно време или екскурзия по желание – еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. По желание в 18,00 ч. – разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря, без напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5
Закуска.07:00 –  08:00ч. В 10ч. напускане на хотела. Отпътуване за България. По пътя Бонус – свободно време за кратка разходка в Бърно – само на няколко километра от този одухотворен и величествен град, на 2 декември 1805 г. се е състояла „битката на тримата императори”. Свободно време за разходка в центъра. Отпътуване за България в 17.00 ч. Нощен преход.

Ден 6  Пристигане в София около обяд.

 

 

 

 

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус по маршрут София – Прага – София;
3 нощувки със закуски в хотел **/*** в Прага (периферия)
Посещение на Бърно и свободно време за разходка  и снимки в центъра на града;
Водач представител от фирмата организатор;
Пътни, магистрални и гранични такси

 

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка за 10 000 евро с Асистанс;
Екскурзии по желание и входни такси за посещаваните обекти;

 

Допълнителни услуги:

Панорамно-пешеходна обиколка на Прага – 16.00 лв
Панорамно-пешеходна обиколка на Прага – Храдчани – Пражки храд- седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството. Свободно време за разходка в центъра на Златния град.
Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти (по избор)

Екскурзия до Дрезден – 78.00 лв
Екскурзия до Дрезден – един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Многобройните пленяващи със своята красота замъци придават величието, което ви завладява на мига. Разположен на река Елба с отлична гледка към нея и целия Дрезден е замъкът Албрехтсберг, построен от пруския принц Албрехт. Замъкът Лингнер е построен по едно и също време с Албрехтсберг от пруския принц Албрехт за неговия висш дворцов сановник Барон фон Щокхаузен.  Екберг е най-източният от трите крайречни замъци на Елба в Дрезден. Построен между 1859 и 1861 година на възвишение край устието на малката река Мордгрундбах.  Замъкът Пилниц е едно от красивите исторически кътчета, които може да видите в немския град.  Музеят Цвингер в Дрезден – Музеят е всъщност пленителен бароков комплекс. Връщане в Прага късно вечерта.
Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти (по избор)

Еднодневна екскурзия до Карлови Вари -55.00 лв
Екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните и най-стари курорти  в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура.
Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.

Разходка с корабче по р. Вълтава – 47.00 лв

 

12

Translate »