Разположението на Лисабон върху седем ниски хълмчета до река Тежу, привличаща някога търговци и заселници, е истински впечатляваща гледка. Добавете културното разнообразие и архитектурата и ще получите един от най-интересните градове в Европа.
Лисабон просто сияе в отражението си в реката – един поглед и ще сте влюбени в него  В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, украсени със сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.

ПОРТУГАЛИЯ – ЛИСАБОН
11.05. – 15.05.2016
21.09. – 25.09.2016
 5 дни/ 4 нощувки със закуски
Цена от: 1290 лв. на човек настанен в стая с две легла, хотел 3*, център

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    Самолетен билет с „Луфтханза”, „Австрийски Авиолинии”, „Алиталия”, „Ер Франс”, „ТАП Португалия” или друга авиокомпания;
•    Летищни такси;
•    Трансфери: летище – хотел – летище;
•    4 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон, централно разположен ;
•    Медицинска застраховка за периода на пътуването.
•    Екскурзовод  – придружител от агенцията.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български – 50лв. на човек;
•    Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил – 150лв.;
•    Целодневна екскурзия до Фатима, Обидoш, Баталя, Алкобака и Назаре – 150лв.;
•    Посещение на Фадо спектакъл;
•    Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

 
* Екскурзията се провежда при мин. 6 човека.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

 

ПРОГРАМА

Ден 1
Излитане от летище София. Кацане на летище Лисабон и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.
Ден 2
След закуска започва нашата панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: квартала Белем: манастира Херонимос (отвън) и кулата Белем, включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите; площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора Санта Джуста, квартала „Алфама”, Катедралата, квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Свободно време.
Нощувка в Лисабон.
Ден 3
След закуска  се отправяме за целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил.
Разходката ни в градчето Синтра започва с изкачване на върха на планината и посещението на Крепостта на маврите. След това ще посетим двореца Пеня, построен от португалското кралско семейство Пеня.В центъра на Синтра ни очаква лятната кралска резиденция. Ще ни остане малко време да обядваме и си купим пъстри сувенири.
След това се отправяме към кратка спирка в Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан. Програмата ни продължава със спирки в Кашкайш и Ещорил – едни от най-известните курорти в Португалия.
Връщане в Лисабон и нощувка.
Ден 4
След закуска се отправяме за  целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре, Алкобака и  Обидуш.
Разходката ни в този ден ще започне с църквите във Фатима – място на явлението на Дева Мария. Място, където милиони поклонници се стичат да се помолят на Божията майка за закрила и благослов.
Баталя ще ни посрещне и очарова с невероятният  си готически манастир Санта Мария да Виктория  от XII век паметник на църковната архитектура. Ще разгледаме комплекса на манастира. А на площада ще опитаме вкусните местни сладки с ароматно кафе.
Манастирът Санта Мария  Д Алкобака е прекрасен пример за готическа цистерианска архитектура. Поддържан от кралете на Португалия той е един запомнящ се културно – исторически паметник. Мястото, където се е записвала и съхранявала историята на Португалия. Не случайно е част от списъка на Юнеско за световно и културно наследство.
Португалия има невероятни пясъчни ивици и именно затова ще спрем за кратка разходка в Назаре !
Обидуш е всичко онова, което привлича и омагьосва туриста. Малко селце , разположено в крепостната стена на средновековен замък. Тесни каменни улички с много зеленина, с малки магазинчета и усмихнати продавачи. А за да затвърдим познанията си в местните специалитети ще пийнем ликьор в шоколадова чашка!
Връщане в Лисабон и нощувка.
Ден 5
Закуска. Трансфер до летище Лисабон. Отпътуване за София.

 

 

48

Translate »