Охрид е Македонската мека за туристите, със зашеметителните си Византийски църкви, малки калдаръмени улички, хотелски услуги на добро ниво и живописни, осеяни с малки камъчета плажове, предлагащи отдих. Градът е разположен до водите на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света.
Охрид – една от най-добрите дестинации в Македония. Със своя стар град с красиви църкви, с древната крепост на върха на хълма, от която се разкрива невероятна гледка към 34-километровото Охридско езеро, Охрид няма да ви остави избор, освен да се влюбите.

 

 

Охрид – Струга – Скопие
Дати:8 април; 30 април; 6 май; 21 май; 10 юни; 22 септември; 14 октомври
3 дни/2 нощувки/2 закуски + 2 вечери

ТОП Цена:175лв.

 

 

Програма:

1. ден – Отпътуване от София – Руски паметник в 07.30 ч по посока  ГКПП Гюешево – Скопие – Струга. Пристигане в Струга около 15.00 ч. Разглеждане на манастира “Света Богородица – скален манастир от 14 в., с уникална фреска, изобразяваща Св. Кирил Философ и Св. Климент Охридски, обърнати един към друг. Кратка разходка. Връщане в Струга – по Старата чаршия, къщата на братя Мила­динови, паметника на “Стружката мома”, мостовете на река Църни Дрин, “изтичането” на Охридкото езеро. Настаняване в хотел “Коцарев” **+  в района на Охрид. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. По желание: пълна автобусна обиколка на Охридското езеро с местен екскурзовод: през граничния пункт Кяфасан /Албания/, селото Лин, където през 1967 г. на хълма Свети Атанасий на билото на Линския полуостров е открита старохристиянска базилика от 4-5 век с много добре запазени мозайки. Тя е културен паметник на Албания от 1973 г. В селото има и разрушена византийска църква – културен паметник от 1973 г., Продължава се покрай езерото до град Поградец – кратка разходка и посещение на забележителностите и вилата на Енвер Ходжа, минаване през граничния пункт Свети Наум, посещение на манастира «Св. Наум» – разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до границата с Албания и на 30 километра южно от Охрид.  Построен през 893-900 г. от Наум, най-младия от първите ученици на Кирил и Методий със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. След като прекратява учителската си дейност, през 900 г.  Наум Охридски се оттегля в този манастир. След смъртта му на 23 декември 910 година манастирската църква, първоначално носеща името „Свети Архангели“, започва да бъде наричана на неговото име. В нея се съхраняват и мощите му.
Връщане в Старата част на Охрид  около 16.00 ч. Свободно време за разходка покрай църквите,        Античния театър, Самуиловата кре­пост, къщата – музей «Робеви».

Връщане в хотела около 19.30 ч. Вечеря с жива музика . Нощувка.

3. ден – Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в столицата на република Ма­кедония – Скопие. Разглеждане на Старата чаршия, църквата «Св. Спас» – гроба на Гоце Делчев, новите паметници и сгради покрай река Вардар. Отпътуване около 14.30 ч. за София. Пристигане в София на Руски паметник около 20.30 ч.

 

 

 

 
Цена: 175 лева

Цената включва:
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
2 нощувки със закуски в хотел Коцарев**+ в Охрид ,
2 вечери в ресторанта на хотела /едната с жива музика/ – тристепенно меню без включени напитки;
посещение на Струга, манастира „Св. Богородица“ и столицата Скопие;
туристическа медицинска застраховка;
водач – екскурзовод от туристическата агенция

 

 

Цената не включва:

– входни такси за посещаваните обекти – около 8 лв.;
– екскурзията – обиколка на езерото в Македония и Албания с местен екскурзовод по програмата при минимум 20 плащащи туристи – 15 евро;
– лични разходи

 

 

 

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40.
Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран необходимия брой: 7 дни преди датата на пътуване.

Пътуването в Република Македония се осъществява с лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

60

Translate »