Охрид е град в югозападната част на Република Македония, център на Община Охрид. Намира се на брега на едноименното Охридско езеро в близост до албанската граница. Охрид е Македонската мека за туристите, със зашеметяващите си Византийски църкви, малки калдъръмени улички, хотелски услуги на добро ниво и живописни, осеяни с малки камъчета плажове, предлагащи отдих. Градът е разположен до водите на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света.

ОХРИДСКА PИВИЕРА – ДУРЪС – ТИРАНА – о. СВЕТИ АХИЛ

29.04 – 02.05.2016 г.

2 нощувки/ 4 дни

Цена: 139 лв. на човек със закуска и вечеря

1-ви ден Отпътуване от Пловдив в 21.00ч, от София 23.00ч. по маршрут: Пловдив– Гюешево – Охрид.
2-ри ден Пристигане в Охрид рано сутринта. Фотопауза край Билянините извори.
Пешеходна туристическа обиколка в Стария град – крепостта на цар Самуил, Античния театър, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, ”Св.Пантелеймон”, “Св.Йоан Канео”. Настаняване в хотел. В свободното време отпътуване за манастира “Св. Наум” и църквата “Св. Архангели”, където се намират мощите на лечителя-чудотворец Свети Наум. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден Закуска. Еднодневна екскурзия до Албания. Туристическа програма в Тирана:
площад „Скендербег“, джамията „Етем Бей“, Часовниковата кула и статуята на
Скендербег- националния герой на Албания, Дворецът на културата, Националният исторически музей, Паметникът на „майка Албания“. Свободно време. Посещение на Дуръс – един от най–старите градове в Албания, най-голямото пристанище, съвременен модерен курорт. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и амфитеатъра. Връщане в Охрид. Вечеря. Вечерта посещение на празнична Великденска литургия. Нощувка.
4- ти ден Закуска. Заминаване за Гърция. Посещение на остров Св. Ахил. На остров Свети Ахил са развалините на средновековния български град Преспа с базиликата „Свети Ахил“, в която е открито погребението на цар Самуил. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив след полунощ.

Цена: 139 лв.

Цената включва:
транспорт с автобус
2 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел *** в Охрид
местен екскурзовод по време на пешеходната разходка в Стария Охрид
екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
еднодневна екскурзия до Тирана и Дуръс – 30 евро/Екскурзията се провежда при минимум 20 туриста/
медицинска застраховка х 2 лв.на ден, тръгване от Пловдив -25лв.

(rvt)

Translate »