Камино (на испански – ‘път’) е най-мистичният поклоннически тур в Европа, който започва от Южна Франция и стига до римския Finis Terrae – „края на Земята”, на атлантическото крайбрежие в Галисия, Испания. За начална точка се приемат две селца, намиращи се на 5 км едно от друго – в Навара и във Франция. Тук пътникът се снабдява с поименен паспорт, който навремето е служил като документ за самоличност. Той трябва да се подпечатва в пунктовете по пътя за удостоверяване на подвига, а красивите разноцветни печати от манастири, църкви, музеи и градски общини остават за спомен. Крайната цел, която се достига след около 28-35 дни, е градът на св.Яков Сантяго де Компостела – царствен с местоположението и с величествената катедрала, построена да пази мощите на светеца.

Северна Испания – по пътя на Камино
Дата на отпътуване:13.04.2016 г.
Мадрид  – Пенефиел – Валядолид – Бургос – Сан Себастиан – Билбао – Сантандер – Сантиляна дел Мар – Комиляс – Хихон  – Овиедо – Леон – О`Себрейро – Луго – А Коруня – Сантиаго де Компостела – Понферада – Асторга – Мадрид
8 дни/ 7 нощувки / 7 закуски
Цена при записване до 15.03.2016г. – 1198 лв.

 

 

 

Програма:

1-ви ден    София – Мадрид
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.00ч. Отпътуване за Мадрид в 07.00ч сутринта. Пристигане на летището в Мадрид в 09.45ч. Туристическата програма: площад Испания /с паметника на Сервантес и Дон Кихот със Санчо Панса/, Кралския дворец, Нуестра Сеньора де Алмодена, площад Майор, Пласа Реал, Пуерта дел Сол. Свободно време за посещение на Кралския дворец и Музея Прадо. Нощувка.

2 ден – Пенефиел – Валядолид – Бургос – Сан Себастиан
Закуска. Отпътуване за Сан Себастиан. Попътна спирка на Замъкът Пенeфиел /посещение при възможност/ – символ на града,  построен през десети век. Отпътуване с автобус за Валядолид –  някогашна резиденция на първите кастилски крале, а днес – център на едноименната провинция и столица на автономната област Кастилия и Леон. Разглеждане на историческия център на града – незавършената катедрала на крал Филип Втори, строена през 16-17 век, която съчетава стилове от XVI до XIX век, Пласа Майор, църквата „Санта Мария ла Антигуа”,  голямата готическа църква „Сан Мигел”. Отпътуване за Бургос – основан през 9-ти век. Градът очарова със своите паметници, готически църкви, площади и виещи се алеи, които съживяват красотата на отминали векове. Посещение на готическата Катедрала Санта Мария /UNESCO/, чийто строеж е започнал през 1221 година и е продължил чак до 15 век. За издигането и украсяването на тази прелестна постройка са били ангажирани някои от най-изявените испански майстори, чиято завършена работа дава на света един от най-красивите шедьоври на късния готически стил. Отпътуване за популярния курорт Сан Себастиан – слънчево испанско градче, съхранило белезите на традиционната баска култура. Нощувка.

3 ден  Сан Себастиан – Билбао – Сантандер
Закуска. Разглеждане на Сан Себастиан. Отпътуване за Билбао. Обиколка на стария град: средновековния квартал, разположен на брега на реката, който представлява плетеница от тесни улички с таверни, магазини и исторически забележителности – пласа Нуева, готическата катедрала Сантяго, площад Унамуно, родната къща на Мигел де Унамуно, Музея на баските, покрития пазар Ла Рибера. Една от най-впечатляващите забележителности е музеят за съвремено изкуство Гугенхайм. Отпътуване за Сантандер. Разглеждане на полуостров Магдалена, където е Кралския дворец от 19 в., Катедралата, богато декорираната сграда на пощата, казиното. Нощувка.

4-ти ден   Сантиляна дел Мар – Комиляс – Хихон – Овиедо
Закуска. Отпътуване за Сантиляна дел Мар – знаменито градче с 1200-годишна история. Архитектурата на града е изключително хармонична и неповторима, съчетаваща бароков, готически и романски стил. Спирка в Комиляс и разглеждане на модерната архитектура, в чиито среди се оформя и изпъква „Капричо“ Гауди. Отпътуване за Хихон – разходка из историческия център. Отпътуване и нощувка в Овиедо, столицата на Астурия. Градът датира от 8 век и е важна спирка от легендарния поклоннически маршрут „Камино де Сантиаго”. Посещение на катедралата. Нощувка

5-ти ден   Леон – О`Себрейро – Понферада – Луго
Закуска. Отпътуване за Леон. Разглеждане на Леон, основан в 1 в. Пр Хр от римски легиони. Градът играе важна роля в историята на Испания с обединяването на кралства Кастилия и Леон. Разглеждане на Катедралата, впечатляваща с цветните си витражи; манастира Сан Марко, един от най-значимите в ренесансова Испания, а в наши дни превърнат в хотел; пласа Майор и др. Отпътуване по пътя на Св. Яков. Попътна спирка в О`Себрейро – запазено келтско селище с най-старата църква по Каминото. Отпътуване за Понферада. Разглеждане на стария град. Продължаваме по Каминото. Пристигане в Луго. Разглеждане в стария град. Нощувка.

6-ти ден   А Коруня – Сантиаго де Компостела – Асторга
Закуска. Отпътуване и разглеждане на А Коруня. Разглеждане на Катедралата в Сантиаго де Компостела. Пристигане и разглеждане на Асторга, столицата на шоколада. Нощувка.

7-ми ден Толедо – Мадрид
Закуска. Отпътуване за Толедо. Попътно разглеждане на мемориала на Помирението. Пристигане в Толедо в ранния следобяд. Разглеждане на стария град. Отпътуване за Мадрид. Нощувка в Мадрид.

8-ми ден Мадрид – София
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 10.45ч

 

 

 

 

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая – 1198 лв (Цени при записване до 15.03.2016г.) / Цени след промоция -1398 лв
Единична стая    – 1398 лв (Цени при записване до 15.03.2016г.) / Цени след промоция -1608 лв
Трети възрастен   – 1198 лв (Цени при записване до 15.03.2016г.) / Цени след промоция -1398 лв
Дете 7-12г. – 998 лв(Цени при записване до 15.03.2016г.) / Цени след промоция -1248 лв
с двама възрастни

Цените включват:
•    Самолетен билет София – Мадрид – София с АК «България Еър»
•    летищни такси от 111 евро към 01.11.2015г
•    един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
•    транспорт с лицензиран за международни превози автобус
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сан Себастиан
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сантандер
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Овиедо
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Луго
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Асторга
•    2 нощувки със закуски в в хотел 3* в Мадрид
•    екскурзовод по време на цялото пътуване

Цените не включват:
•    Входни такси за посещаваните обекти
•    Обяди и вечери
•    Разходи от личен характер

 

Допълнителна информация:
    Отстъпките за деца са валидни при настаняване с двама възрастни.
    Офертата важи при минимум 35  туриста.
    Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
    застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

 

Начин на плащане – в брой или по банков път:
депозит – 600 лева, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Срокове за анулации и неустойки:
a. от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист.
b. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
c. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;
d. под 14 дни календарни – 100% от общата цена на организираното пътуване;

Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в ЕС.
Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

 

 

13

Translate »