Кран е третата по големина градска община и четвърти по големина град в Словения с население от 35 587 души. Намира се на около 20 км. северозападно от Любляна като на мястото тече река Кокра прилив на река Сава. С Любляна е свъразан с автомагистрала (Е61) Любляна – Йесенице – Филах (Австрия) – Мюнхен (Германия). Летището Любляна Йоже Пучник в Бърник е също много близо до Кран. Център на регион Горенска и основно силно свързан с електронната и химическа индустрии. Благодарение на своето положение на прекрасни пътища и близостта с границите на Италия и Австрия градът има важно транспортно-търговско значение.
Старият град добре съхранен и разположен в място, където в река Сава се влива неголямата рекичка Кокра.

Нова Година в КРАН, Словения
/Любляна-езерата Блед и Бохин- пещерата Постойна- Триест/

3 нощувки/ 5 дни

30.12.2015 – 03.01.2016

Цена: 399 лв.

30.12.2015 г. Отпътуване от Пловдив в 18.00 ч., от София в 20:00 ч. по маршрут: Белград – Загреб – Любляна/ 1070 км/ – нощен преход.
31.12.2015 г. Пристигане в Любляна преди обед и туристическа програма в града: Тримостието, Открития пазар, фонтана Роба, Кметството, Катедралата „Св. Николай”, крепостния хълм със Замъка, Драконовия мост. Отпътуване за Кран /35 км/ и настаняване в хотел „Creina”***.Свободно време. Вечерта празнична новогодишна вечер в ресторанта на хотела. Нощувка.
01.01.2016 г. Късна закуска. Отпътуване за езерото Блед /30 км/ – „перлата на Словения”. Езерото е разположено на 500 м. надморска височина, най-голямата му дълбочина е 31 м, а дължината му е 2 км. Има ледников произход. По средата на езерото се намира и единствения остров в страната. По желание посещение на замъкът Блед, който е един от най-старите средновековни замъци в Словения. Първите споменавания на Блед датират от 1004 г. След 1947 г е резиденция на Тито. Днес в замъка функционира Исторически музей и Музей на феодалната култура. Като атракция за туристите има винарска изба и могат да се купят отлични словенски вина.Отпътуване за езерото Бохин /30км/- ледниково езеро, най- голямото в Словения. Намира се в Национален парк „Триглав“. Надморската му височина е 526м. Дълго е 4350м и е широко 1000 м. Максималната му дълбочина е 45м. Разходка в курорта Бохин- един от най- извесните и красиви ски курорти. Връщане в хотела в Кран. Нощувка.
02.01.2016 г. Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна /77км/ с най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 км. През пещерата протича р. Пивка. Разходка с панорамно влакче за разглеждане на фантастичните пещерни форми и аквариума с протеи, наричани още „човешки рибки” – най-голямото пещерно земноводно в света. Отпътуване за Триест /55км./ Туристическа програма в града: римския театър, който се намира в подножието на хълма Сан Джусто, катедралата Сан Джусто, построена в периода IX – XI век. Разходка около Канале гранде-старинния квартал на града. Каналът е създаден през 18 в и свързва морето с търговското сърце на града. Бреговете на канала са застроени от неокласически дворци.
03.01.2016 г. Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цена: 399 лв.

БОНУС: Туристическа обиколка на Любляна.

Цената включва: транспорт с автобус,
3 нощувки със закуски в хотел Creina*** в Кран /Словения/,
екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
медицинска застраховка.

Цената не включва:
*Празнична новогодишна вечеря-30 евро. / Новогодишно меню- очаквайте скоро!/.
*Еднодневна екскурзия до ледниковите езера Блед и Бохин-10 евро;
*Еднодневна екскурзия до пещерата Постойна и Триест-20 евро;
*входните такси на посещаваните обекти:
-пещерата Постойна – 23 € (студенти и ученици от 16- 25г.- 19 €; деца до 15 год. -14 €);
*доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв.;

(rvt)

Translate »